דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הקול האישי... כתיבת סיפור חיים 

מאת    [ 01/09/2012 ]

מילים במאמר: 399   [ נצפה 3836 פעמים ]

 

 15 דקות כתיבה ביום, במשך מספר ימים וכבר תרגישו בשינוי. מחקרים העלו כי כתיבה טובה לתחושת בריאות ולרווחה אישית. לכתיבה מיוחסות השפעות חיוביות על מצב הרוח, הדימוי העצמי, תחושת המסוגלות, על השקט הנפשי ואפילו על איכות השינה בלילה ויכולת התמודדות טובה יותר עם היומיום.

ישנם הכותבים יומן, אחרים בלוג וישנם הכותבים ספר. מתעדים את חייהם, חוויותיהם, אהבותיהם, מעבירים מסר, משאירים עקבות וחותם לדורות הבאים. מעניקים משמעות לחייהם.

כתיבת סיפור חיים היא נגיעה ברגשות ובזיכרונות הפרטיים. לעיתים אדם כותב בעצמו את זכרונותיו, פעמים אחרות נעזר בכותב צללים. אנשים חושפים עצמם ומשתפים בפרטים וברגעים הכמוסים בחייהם. אם התהליך נעשה בעזרת אדם נוסף, חשוב למצוא את האדם הנכון, הקשוב, לבדוק שמבין את הדקויות, שיכול להאיר את כל הפינות אליהן קשה לאדם להגיע בכוחותיו הוא. על אותו כותב לשמש לו לפה ולעט, כלי להעלות על הכתב את מה ובדרך שהמספר זוכר או בוחר לספר את סיפורו, הזהות אותה מחליט להציג. גם אם הוא לא תמיד מדייק בפרטים הקטנים, זה פחות חשוב, כי ישנה שם הנשמה, המשמעות שהמספר נותן לדברים, הזהות שבוחר להציג, העקבות שהטביע בדרך, קולו האישי.

כתיבת ספר אינה מסע פשוט. הנגיעה בחוויות שבוחרים לספר ולצידן אירועים שעולים, אינה חוויה רגילה, פשוטה או קלה. לעיתים, בתהליך הכתיבה מעדיפים להשמיט, מחליטים שלא ייכנסו לספר. הסודות הקטנים או הגדולים, דברים שלא דובר בהם ועליהם, אירועים בחיים ששנים היה קשר שתיקה במשפחה לגביהם, השתקה מבחירה, מרצון או במקרים אחרים מחוסר ברירה.  

זו בחירתו המלאה של המבוגר הכותב. דרך ההתמודדות בה הוא בוחר עם זיכרונות מהעבר, קונפליקטים לא פתורים, קבלה והשלמה של אירועים בעבר, סגירת מעגלים ופתיחת מעגלים חדשים.

הביטוי להשפעה הטובה של כתיבת ספר היא בשינוי החוויה בהווה לכותב, בין אם כתב בעצמו  ובין אם השתמש בסופר הצללים. הפרספקטיבה השונה בה הוא רואה וחווה דברים, ממרחק הזמן והשנים ואיזו פרשנות הוא נותן בספרו. הספר הוא שלו, הכותרת היא זו שבחר, שמו מתנוסס על הכריכה ועלילות חייו ממלאות את הדפים, בשורות, תמונות, תעודות וכל מזכרת עליה חושב כשייכת לסיפורו. אלו הם חייו. ישנם המעניקים את הספר לבני המשפחה, חברים וספריות, וישנם המניחים את הספר על השידה לצד המיטה, קרוב אליהם, כדי שבכל בוקר יוכלו להעביר ליטוף של אהבה, געגועים, שייכות ואפילו גאווה. הם הצליחו לשלב ולחבר בין העבר, ההווה והעתיד.

אנשים מבוגרים, מלאי חכמת חיים ורחוב, חשוב שיספרו על אבני הדרך והנגף בהן נתקלו, יבטאו, יביעו עצמם, כל אחד בדרכו, בקולו, כל אחד והמסר שלו. לא חייבים להרגיש מבוגרים כדי לכתוב, חשוב לכתוב כדי לחוות זיקנה טובה יותר. 

שרי גל - הגיל הפנימי, גרונטולוגית, יועצת ומנחה לגיל השלישי ולבני משפחה מטפלים.
הגיל הפנימי - הרצאות, סדנאות, אימון והעצמה לגיל המבוגר
054-2226080, gilpnimi@gmail.com



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב