דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך בוחרים כלי מטבח? 

מאת    [ 04/06/2012 ]

מילים במאמר: 420   [ נצפה 2013 פעמים ]

איך בוחרים כלי מטבח?

כשבוחרים כלי מטבח חשוב מאוד לזכור שאלו לא כלי נוי אלא כלים המיועדים לעבודה עם חומרים חמים, קפואים, דביקים, שמנוניים וחומצתיים. כלי מטבח חייבים להיות עמידים ושמישים. כמובן שכלי המטבח שלנו חייבים להיות גם נוחים מאוד לשימוש. כל כלי מטבח שאתם שוקלים לקנות בין אם מדובר בצלחות או במחבת חשוב להוציא מהקופסה ולהחזיק, בדקו האם נוח לכם, לא כבד מידי, האם האחיזה בידית איתנה ולא מחליקה וכדומה. רכישת כלי מטבח לא נוחים תשאיר אתכם עם ארון מלא בכלים שלא נעשה בהם כל שימוש. איך נכון לבחור כלי מטבח? האם כלי מטבח יקרים בהכרח טובים יותר?

כלי מטבח – חומר

החומרים מהם עשויים כלי המטבח שלנו מגוונים מאוד וחומרים חדשים נכנסים לשימוש כל הזמן. דוגמא טובה לכך היא השימוש בציפויים קרמיים או סיליקון שהם טרנדים חדשים יחסית. כשבוחרים כלי מטבח חשוב לשים לב לחומר, ליתרונותיו וחסרונותיו ולרכוש כלי מטבח העשויים מחומר מתאים, חומרים נפוצים הם:


    • נירוסטה – פלדת אל חלד, מתכת שאינה סובלת מקורוזיה, קלה מאוד לניקוי, ניתן להכניס למדיח הכלים, לא סופגת נוזלים, מתאימה לחימום והקפאה.
    • סיליקון – אחד החומרים היעילים ביותר, אינו נדבק לאף משטח ואף חומר, היגייני לחלוטין, קל מאוד לניקוי. כלי מטבח מסיליקון העשויים מחומר איכותי מתאים לכל סוגי האפייה וההקפאה.
    • חרס – שביר, סופג נוזלים וקשה מאוד לניקוי. יחד עם זאת, רבים בוחרים בסירי חרס בשל הטעם המיוחד של בישול ארוך בכלים הללו.
    • עץ – קרש חיתוך, כפות, קערות וכלים אחרים עשויים מעץ. העץ הוא חומר זול, זמין וידידותי לסביבה. הוא אינו פוגע בכלים אחרים בשימוש אך הוא סופג נוזלים ונוטה להכתמה.
    • אלומיניום – סירי אלומיניום נפוצים מאוד וכן כלי מטבח אחרים. האלומיניום אינו מחליד, קל יותר מפלדת אל חלד ועמיד מאוד. החיסרון שלו הוא הנטייה של חומרי מזון להידבק אליו.
    • פלסטיק – כלי מטבח מפלסטיק לא משמשים כמובן לבישול וחימום אלא יותר לאחסון. ניתן למצוא גם גאדג'טים קטנים שמקלים על עבודות המטבח ועשויים פלסטיק כמו פורס ביצה למשל. הפלסטיק הוא חומר זול, קל ועמיד בתנאי שהוא איכותי.

כלי מטבח – מחיר מול איכות

כמו בכל תחום אחר, גם בתחום כלי המטבח בהחלט ניתן ליישם את המשפט "מה שעולה בזול היום יעלה לנו ביוקר מחר". כשרוכשים כלי מטבח, בהחלט רצוי לרכוש כלי מטבח איכותיים גם אם הם עולים יותר. כך למשל, רכישת מחבת זולה תחייב את החלפתה כל כמה שנים, מחבת איכותית יכולה להחזיק מעמד לכל החיים. הדבר נכון לגבי כל סוג של כלי מטבח. יחד עם זאת, ישנם כלי מטבח שאין כל צורך לרכוש ביוקר כמו כותש שום למשל או מסחטת לימון קטנה. ניתן בהחלט להסתפק בכלי פשוט, נוח ולא יקר.

מאיה




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב