דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה מצליח לפוצץ אתכם? 

מאת    [ 16/02/2012 ]

מילים במאמר: 432   [ נצפה 2348 פעמים ]

מכירים את הרגעים האלה בהם הרציונאל מפסיק לתפקד ומה שמשתלט זה הרגש? הוא זה שמכתיב באותם הרגעים את התגובות שלנו ואת התחושות שלנו. את הרגעים האלה בהם אנחנו מוצאים את עצמנו אומרים דברים שלא התכוונו לומר ומתנהגים בהתנהגות שלא ממש מתאימה לנו? את הרגעיים האלה בהם אנחנו מתפרצים, מאבדים שליטה והופכים לתוקפניים?

במצב של תוקפנות השכל מאבד מתוקפו והרגש שלנו הופך להיות זה שמנהל את העניינים. מצב של כזה של תוקפנות מתרחש ברגעים בהם אנחנו חווים איום. כאשר בתוך תוכנו קיים ילד פגוע שלא התבגר רגשית נחווה איום קיומי גם במצבים דמיוניים שלא באמת מאיימים על החיים שלנו.

התוקפנות שלנו מתפרצת בעיקר במצבים בהם אנחנו חשים נטישה או השפלה. כאשר סיטואציה מסוימת מעוררת בנו חוויה של דחייה, זלזול, ניצול או השפלה זה מציף בנו כאב פנימי ששוכן בנו עוד מהילדות שלנו והתגובה המיידית שלנו תתבטא בתוקפנות או באלימות.

אם בתור ילדים חווינו כאב רציף. בעיקר כאב שנבע מכך שלא חשנו אהובים ורצויים ללא תנאי בידי הסובבים אותנו. הכאב הזה קיים בתוכנו ומנהל אותנו לא משנה בני כמה אנחנו כרונולוגית. כאב מחפש הכרה ומענה. אם הכאב שלנו לא קיבל הכרה, לא קיבל מענה, לא קיבל נחמה והכלה מצד הסובבים אותנו. הכאב שלנו הפך לתסכול. אם גם התסכול לא התפוגג באמצעות שיתוף וקירבה הוא הפך לכעס. ואם גם הכעס שלנו לא קיבל מענה, אדרבה, יתכן שנענשנו על ביטוי הכעס. יתכן והתעלמו מאיתנו. יתכן ושפטו אותנו – הכעס שלנו הפך לתוקפנות. במצב זה, אנחנו כבר לא חשים את הכאב והתסכול. מה שנחוש בגוף זה את התעוררות האדרנלין שהופרשה עם הכעס ואת הרצון לתקוף.

בעצם כאשר אנחנו חשים את הרצון לתקוף בגוף. יכולת הבחירה שלנו מצטמצמת ולרוב נעלמת כליל. בשלב זה אנחנו כבר כמעט ולא יכולים לנהל את הרגש שלנו באמצעות המוח. הרגש והרצון לתקוף הופכים לשולטים. כתגובה אוטומטית של הגוף לחוויית ההישרדות.

ככל שבילדות חווינו יותר כאב שלא קיבל מענה, הדחקנו אותו עמוק יותר וסיננו אותו מהתודעה שלנו. הכאב הפנימי שוכן רדום בתוכנו עד לרגעים שבהם מישהו חיצוני מציף אותו. ההצפה מתבצעת כאשר אנחנו חווים זלזול, השפלה, דחיה, נטישה וכד. באותם רגעים הכאב העצום שקבור בתוכנו מתפרץ החוצה כמו קיטור של מים רותחים. אנחנו מאבדים שליטה ואומרים ומתנהגים בצורה תוקפנית.

רוב הפעמים בסיטואציה העכשווית לא היה כל איום ממשי עלינו. הילד הפגוע בתוכנו הוא זה שחש איום על הקיום שלו והוא זה שמגיב. באותם רגעים גם אם אנחנו רוצים להשליט חזרה את המוח אנחנו לא מסוגלים.

אז אם אתם מוצאים את עצמכם מאבדים שליטה ומתפרצים בתוקפנות. זה בדיוק המקום להתחיל בתהליך של התפתחות אישית והתבגרות רגשית. להתחיל בתהליך של שחרור הכאב שמנהל אותנו והתחייבות לחופש רגשי ולחוסר תלות בסביבה.

אני מזמינה אתכם להביט פנימה ולהפסיק להתכחש לכאב הפנימי שקבור בתוככם.

הרבה אהבה,

חני

חני בורנשטיין - מומחית להתפתחות אישית ולהגשמה עצמית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב