דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


זהירות! אפשר לכייס אתכם גם ברשת 

מאת    [ 23/11/2011 ]

מילים במאמר: 705   [ נצפה 1814 פעמים ]

היקף הקניות המקוונות גדל בהתמדה בשנים האחרונות והערכה היא שעד שנת 2015 היקף הקניות המקוונות באינטרנט (שעמד ב 2009 על 250 מיליארד דולר) יגיע ל 1,200 מיליארד  דולר! לא רק משתמשים עורכים קניות באינטרנט - גם פושעי האינטרנט יוצאים למסע קניות משל עצמם. מה המוצר המבוקש ביותר שלהם? מספר כרטיס האשראי שלכם. בחברת ESET הכינו מומחי אבטחת המידע מספר טיפים שיאפשרו לכם לקנות אונליין באופן בטוח ובראש שקט מבלי שתדאגו לפרטים האישיים שלכם:

 

1. לבדוק שמן מים - בדיוק כמו שאתם מכינים את המכונית לפני נסיעה ארוכה כך גם עליכם לוודא שהמחשב שלכם מוכן למסע קניות מקוונות. יש לוודא שתוכנת האבטחה שלכם בתוקף ומעודכנת ושדפדפן האינטרנט שלכם מעודכן גם הוא בכל העדכונים החשובים. דפדפן ותוכנת אבטחה מעודכנים יכולים לחסוך מכם עוגמת נפש ולמנוע מרוגלות לחדור אליכם למחשב.

 

2. אל תלכו עם זרים - עשו את הקניות שלכם באתרים של חברות אמינות ובעלות מוניטין, שנותנות תיאור מדויק של המוצרים שלהם. התייחסו בחשדנות לחברות שאתם לא מכירים ושלא מספקות פרטים ליצירת קשר כמו מספרי טלפון וכתובת ובדקו שכתובת דף הרכישה היא מאובטחת (https).

 

3. הישמרו מדילים "מדהימים" - אם זה נראה טוב-מדיי-מכדי-להיות-נכון זה כנראה באמת טוב-מדיי-מכדי-להיות-נכון, במיוחד אם מדובר במוצרים "חמים". דילים כאלה יכולים להיות מפתים, אבל זה יהיה בטוח יותר לשמור מהם מרחק ולא ללחוץ על לינקים במודעות שמציעות מוצרים או שירותים כלשהם במחירים בלתי הגיוניים בעליל. לא כל מבצעי ההנחות הם בהכרח הונאות, אבל עליך לשאול את עצמך האם ההצעה שווה את הסיכון. אפשר לחפש פרטים על המבצע באמצעות גוגל ולנסות להשיג מידע ממקור נוסף.

 

4. התעקשו על תעבורה מאובטחת - כשאתם מבצעים את הרכישה עצמה ודאו שהספק משתמש בטכנולוגיית SSL. טכנולוגית SSL היא הסטנדרט באבטחת תעבורת אינטרנט ואתרים שמשתמשים בתקן הזה בדרך כלל מציגים זאת באתר בצורה זו או אחרת בדף הרכישה. תוכלו לזהות זאת גם בשורת הכתובת בדפדפן שבדרך כלל יתווסף אליה ציור של מנעול או מפתח, תלוי בסוג הדפדפן.

 

שימוש ב SSL מצפין את תעבורת המידע בין המחשב שלך לשרת שאליו נשלחים הנתונים כך שאף גורם שלישי לא יכול לקרוא אותו. אם יש לכם ספקות לגבי האתר בוא אתם מבצעים את הרכישה, אתם תמיד יכולים לחפש את שם האתר בגוגל בתוספת המילה "הונאה" או "תרמית" ולראות אם יש לאתר הזה היסטוריה בעיתית.

 

5. חושבים לפני שמקליקים - הישמר מדילים שמציגים עצמם כ"דחופים" או "בהולים" שמגיעים באופן לא צפוי לתיבת האימייל שלך או לחשבון שלך ברשתות החברתיות. דברים שיכולים לעורר את חשדך הם: אנגלית משובשת קשות ועל אחת כמה וכמה שלא צפוי שהכותב ישתמש בכלל באנגלית, עברית מלאה בשגיאות כתיב או שבאופן כללי ההודעה והשולח לא מתחברים. אם אתה רוצה לבדוק אם הדיל הוא אמיתי, הדבר הבטוח ביותר יהיה לסגור את ההודעה, מבלי ללחוץ על שום לינק, ולחפש את האתר במנועי החיפוש או להקליד את כתובת האתר בעצמך (לא Copy/Paste) לשורת הכתובת שבדפדפן. דבר זה ימנע ממך ליפול קורבן למתקפות פישינג של לינקים או אתרי אינטרנט מזויפים שנבנו על ידי פושעי האינטרנט בדיוק למטרה זו.

 

6. חורים ברשת האלחוטית - אם אתם עושים את הקניות שלכם באמצעות רשת אלחוטית (wi-fi), בין אם בבית, בבית קפה או בכל רשת ציבורית אחרת, ודאו שהרשת מוצפנת ומוגנת בסיסמא ולא פתוחה לכל אחד. אם היא פתוחה לכל אחד עצתנו היא לעולם לא למסור פרטי כרטיס אשראי או לגלוש לחשבון הבנק ואם אפשר אז להמנע מהתחברות לרשתות חברתיות או חשבון הדואר האלקטרוני שלכם. זה פשוט קל מדי לגנוב את הפרטים שלכם כך.

 

7. פירוט חיובי האשראי שמגיעים בדואר - נכון, לפעמים זה מבאס להסתכל בטופס החיוב של כרטיס האשראי, במיוחד אחרי חודש של "התפרעות", אבל אם נפלת קורבן למזימה כלשהי, טופס החיוב יכול להיות הרמז הראשון לכך. אם נתקלתם בחיובים מוזרים בכרטיס האשראי, רכישות שאתם בוודאות יודעים שלא עשיתם, מומלץ לבדוק זאת באופן מיידי כדי לודא שלא נפלתם קורבן להונאה כלשהי. ככל שתגלו את זה מוקדם יותר, כך הסיכוי שתקבלו את כספכם בחזרה הוא גדול יותר.

 

לסיכום

 

חשוב להבין, קניות מקוונות באינטרנט אינו תחום פרוץ, אך יש בהן סיכון. כמות האינטראקציות ברשת רק הולכת וגדלה ויש מיליוני מוצרים בטוחים ומאות אלפי אתרים שהרכישה בהם היא בטוחה. לאתרים אלה אינטרס מובהק להשקיע באבטחת השירותים שלהם משום שזה מקור פרנסתם. לכן המלצתינו אינה להמנע מקנייה אונליין אלא להקפיד על הכללים שיבטיחו לכם קנייה בטוחה. עיקר הסכנה ברשת טמונה בחוסר מודעות של המשתמש, ולכן אם תזכרו את הטיפים שרשומים כאן, תצליחו לנטרל 99% מהמלכודות ההונאה הרבות שקיימות ברשת.

 

גלעד הראל הוא דובר חברת קומסקיור, נציגת ESET בישראל, מזה 3 שנים. חברת ESET הינה מפתחת ספקית בינלאומית של תוכנת האבטחה NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-100 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב