דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה אומרים המומחים על VTL וגיבוי לדיסק? 

מאת    [ 01/11/2011 ]

מילים במאמר: 409   [ נצפה 1890 פעמים ]

מה אומרים המומחים על שתי שיטות הגיבוי המובילות בארגונים:VTL וגיבוי לדיסק?

כך שמענו, משלושה מומחים:

פיני כהן, סמנכ"ל ואנליסט בכיר ב-STKI, אומר שארגונים שעוברים לגיבוי לדיסק לא עושים זאת בהכרח עבור חסכון פשטני, אלא בגלל חסכון תפעולי שמתבטא בכמה מישורים לאורך זמן. דיסק הוא דבר "חי". אם יש תקלה בדיסק מרגישים זאת מייד ולכן אמינות הדיסקים נחשבת טובה יותר. מצד שני, דיסקים תמיד מסתובבים ולכן צורכים יותר חשמל. משוואה זו מתאזנת בעזרת הדה-דופליקציה שיוצרת חסכון באחסון פי 10. גיבויים הוא נושא ותיק ותמיד יש את החשש שהמערכת תתקלקל, וקורה לא פעם שהולכים לשחזר משהו מהקלטות, ופתאום מגלים שהקלטת הרביעית או החמישית לא ניתנת לקריאה. דיסקים נחשבו חלופה אמינה יותר, ובשנים האחרונות המחירים שלהם יורדים. יהיה מעניין לראות האם VTL וגיבוי לדיסק, יבשרו את סופו של הטייפ. נכון להיום, רואים שיש כבר הרבה מנהלי מחשוב שמתעניינים בכך.
 
שי נוני, מנהל אזורי של חטיבת BRS ב-EMC ישראל, אומר שהיום נהוג בארגון לגבות את המידע השוטף באופן יום-יומי, לבצע גיבוי אינקרמנטלי פעם ביום וגיבוי מלא פעם בשבוע או פעם בחודש. אבל בגלל הגידול העצום בכמויות המידע, חלון ה-24 או 48 שעות לגיבוי בסוף השבוע, כבר לא מספיק. שי מכיר ארגונים שגיבוי לוקח להם 5 ימים. גיבוי לדיסק בשיטת Target De-Duplication מאפשר לחבר את המערכת במהירות 10Gb לגיבוי מערכות NAS, בעוד גיבוי בשיטת Source De-Duplication מבצע את תהליך ביטול הכפילויות ועוד לפני שמתבצע הגיבוי, המערכת מזהה כפילויות ומגבה רק את הבלוקים החדשים ולינקים למידע הישן. גם כמות המידע מתכווצת באופן משמעותי בממוצע של 1:10 עד 1:25 (בהתאם לסוג המידע ולמחזורי הגיבוי). בעבר, גיבוי לדיסקים היה אפשרי אך הוא לא חסך הרבה כי הוא לא מנע כפילויות מידע. מעבר למניעת כפילויות מידע, יש לטכנולוגיה זו יתרונות מהותיים כמו מהירות שחזור המידע, ותשתית גמישה.
 
יריב חגואל, ארכיטקט פתרונות בכיר במטריקס, אומר שהיתרון למעשה ב-VTL וגיבוי לדיסק, הוא שמתאפשרת עבודה רציפה, כי בקלטות, לוקח הרבה זמן להטעין אותן ולחפש בהן מידע. בדיסקים אין את בזבוז הזמן הזה. בקלטות יש את הצ'ק-פוינט שממנו סופרים צעדים קדימה ואחורה כדי להגיע לקובץ מסוים, ואם רוצים למצוא שלושה קבצים למשל, זה חוזר כל פעם לצ'ק פוינט, וזה מאד איטי. מצד שני, דיסקים צריך לנהל. אז ב-VTL יש תכנה שמנהלת הכל. אפשר ב-VTL לעשות Tape out, להוציא מידע החוצה לקלטות בגיבוי תקופתי וכך נשמרת ההשקעה בקלטות. בדיסקים כמות המידע עולה בעוד עלויות התחזוקה נשמרות ואף יורדות אם לוקחים בחשבון חסכון בשינוע המידע לאתר המשני ופחות תעבורת רשת. גם תהליך החלפת טכנולוגיית הגיבוי (מטייפ לדיסק) "חלק" יחסית.    

לעוד מידע חינמי שעובד ומצליח וזה אמיתי! -  www.pCon.co.il/Free3.

קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב