דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כיצד משפיעה הקונסיומריזציה על המרקם החברתי בארגון? 

מאת    [ 27/10/2011 ]

מילים במאמר: 297   [ נצפה 2406 פעמים ]

הקונסיומריזציה היא מגמה חברתית יותר מטכנולוגית. להלן כמה היבטים שכדאי להיות מודע להם:

• לא בדיוק חדשה - כבר שנים שהעובדים מגיעים לעבודה עם ידע בתוכנות אופיס או דואר אלקטרוני וקונסיומריזצית ה-PC הועילה רבות לארגון. ההבדל הוא שכיום הארגון לא עומד בקצב הטמעת הטכנולוגיה של העובדים, ועל כן הוא פחות בשליטה הן לגבי הכמות והן לגבי אופי השימוש.

• מקור חברתי - המגמה כולה מקורה בגישת העובדים ולא בטכנולוגיה. ישנו עניין רב של עובדים בטכנולוגיה ורצון טבעי ללמוד ולהתעמק. הבנה של נקודה זו תמקד את המנמ"ר אחר חיפוש פיתרון שהוא לאו דוקא טכנולוגי.

• גף מחשוב "חברותי" - הנטייה לעקוף את גף המחשוב תקטן אם זה ייתפס כגורם מסייע, בעל אותה מטרה כשל העובדים. שקיפות גבוהה יותר לגבי החלטותיו ואף איסוף חוות דעת והמלצות מקרב העובדים יוכלו לעזור גם כן.

• מאבקי דורות? - הטענה כי הקונסיומריזציה היא מגמה של דור העובדים הצעיר, לא מדוייקת וגם עובדים ותיקים מכניסים סמארטפונים לעבודה ואם כבר, בקצב ובגישה אחראיים יותר.

• "מעמדות טכנולוגיים"? - עשויים להיווצר מתחים, בין עובדים שמתעניינים יותר בטכנולוגיה אישית חדשנית, לעומת כאלה שפחות, על רקע מחשוב שבו אין "תלבושת אחידה".

• עובדים מרוצים - גישה לטכנולוגיה פרטית מגבירה את המורל והפרודוקטיביות של העובדים. לפי סקר של פורסטר כיום 17% מהעובדים בארצות הברית ובאירופה הם בעלי חשיפה גבוהה לטכנולוגיה ואלו הם העובדים ששואפים להתקדם ולהשפיע בארגון -                       tinyurl.com/forrester54                                  

• פער ציפיות - הדרישות מגף המחשוב עולות ככל שהחשיפה לטכנולוגיות פרטיות עולה. אי עמידה בדרישות אלו מאכזבת את העובדים ואכן לפי סקר של Unisys, מרבית העובדים לא מסופקים מרמת התמיכה של גף המחשוב.

• משיכת עובדים - אי אימוץ הטכנולוגיות הפרטיות עלול לפגוע במשיכת כשרונות גדולים לעבוד בארגון, כמו גם בשמירת הכשרונות שכבר עובדים. מצד שני, כאן נבחנת נאמנות ובגרות העובדים שעשויות לעזור בקבלת החלטות לגבי הסגל.

עוד הרחבות ופירוט כולל סרטון קצר ומרוכז + סיכום מנהלים + טיפים על הנושא בקישור:

http://www.pcon.co.il/v7/debrief2.asp?debrief=1046&utm_source=articles&utm_medium=debrief&utm_campaign=articles_debrief1046_54tip_0834102711

 

קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב