דף הבית  >>  אמנות  >>  היסטוריה של האמנות הרשם | התחבר

אגודת הציירים והפסלים בישראל -מריבות ופירוק 

מאת    [ 04/02/2011 ] [ נצפה 1415 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הועידה ה-8 שהתקיימה בחיפה נסגרה שלא לפי התכנית מתוך חילוקי דעות קשים- הרקע רצון חיפה לפתוח את האגודה לסקציות נוספות של העוסקים באמנות או בקרבתה. התנגדות מסניף תל אביב שהתנגד בתוקף- מתוך הסיבה שהאגודה ממילא גדולה ומסורבלת והרמה הכללית  תלך ותפחת.

את הנימוקים בעד הביא גרשון קניספל מחיפה ואתי לב יו"ר סניף ת"א ומולא בן חיים את הנימוקים שכנגד.מחוסר אפשרות להגיע להסכמה והחלטה נסגרה כאמור הועידה מתוך מוצא מעורפל של קיום מושב ב' של הועידה.המריבות  התגברו, הועד הארצי חדל לפעול בהעדר יו"ר ארצי.דוד סוזנה שהיה יו"ר המועצה הארצית קצרה ידו לגשר בין הניצים.מה גם שהתמנה על ידי משרד החוץ לקונסול ישראל במרסיי-את ההצעה שהציע לי להתמנות כמחליפו קבלתי בספקות רבים לנוכח המצב העגום.

במצב זה ראיתי את חובתי לנסות לארגן מחדש פעילות מסודרת- בראש וראשונה להחליט על תפקידים ואנשים שירתמו לפעולה וזה גם לפי מפתח סניפי- לתפקיד יו"ר הועד הארצי נבחר ברוך אלרון ז"ל מסניף ת"א, כנציגת אונסקו בישראל נבחרה חדוה שמש יו"ר סניף ירושלים,כיו"ר המועצה הארצית נבחר יורם לילך [אני] כנציג סניף חיפה.סניף ת"א חיפש באותה תקופה יו"ר לועד הסניף עם בקשתה של אתי לב לסיים את תפקידה-רחל שביט נכנסה במקומה.

לאחר שהוסדרו ונבחרו בעלי התפקידים- התחילה המועצה לקיים שורת  דיונים במחלוקות שעדיין עמדו על הפרק-בנושא הסקציות עליהם לחמו סניף חיפה והצטרפו גם סניף ירושלים. הנושא השני זיקתנו להסתדרות הכללית של העובדים בישראל. לאורך השנים תמכה ההסתדרות בציירים על ידי קניית תמונות שהוצגו על קירות הועד הפועל [במהלך השנים נבזזו ונעלמו].בעוד שבסניף ת"א ראו חשיבות בפעילות משותפת עם ההסתדרות-ראו בסניף ירושלים הצנחה של קומיסר מטעם ועל ידי כך הגבלת חופש הביטוי.

על רקע חילוקי הדעות ומשקעים של מריבות אישיות-היה קושי עצום לגשר בין הדברים. ועדה בראשות עו"ד אלי מרגליות החלה בגיבוש הצעות חילופיות בשינוי תקנון האגודה ברוח הזמן -כדי להביאן לועידה הבאה.-באדיבות מזכ"ל ההסתדרות ישראל קיסר  קיבלנו את בית הארחה של ההסתדרות בזכרון יעקב לקיום הועידה.כמה ימים לפני פתיחתה קיבלנו את ההודעה מסניף ירושלים על פרישה מאגודת הציירים ושינוי שמם לאמני ירושלים. הכתובת היתה על הקיר-אגודת הציירים בירושלים נהנתה מתקציב טדי קולק-בית האמנים,גלריה ומסעדה היו מקום למופת בפעילות, בעוד שסניף תל אביב נאבק ברצון עירית ת"א לנשלם מבית האמנים ולמצוא מקום חלופי.בחיפה המצב לא היה משופר מידי-אף כי בית שאגאל עבר שיפוץ על ידי חברת החשמל-לא פסקו שם המריבות.

במצב זה נפתחה הועידה התשיעת ב-26 לחודש מאי 92-השטח רחש באוירה קודרת אמנם יו"ר הסניפים מסרו דוחות גם ועדת הבקורת ואושרו גם כמה שינויים קלים ובלתי חשובים בתקנון.היה ברור לכולם שעצם קיום הועידה לא שינתה מהותית את הרצון של החברים בדיוני המועצה לשינוי מעמדו של האמן במדינת ישראל.התפטרותם מתפקידם של יו"ר הועד הארצי ויו"ר המועצה-לאחר הועידה-סגרה את הגולל להמשך ארצי ובעצם פתחה עידן חדש שכל סניף לעצמו.

יורם לילך-ותיק המורים בארץ בהדפס רשת [משי]. היה בעבר יו"ר אגודת הציירים והפסלים-חיפה והצפון במשך- 8 שנים היה יו"ר המועצה הארצית של אגודת הציירים והפסלים בישראל כעת חבר באגודת צייריםI.A.C בברצלונה חבר באגודת ציירים באנגליה SAA . אמן חבר של גלריה שולגרדן בדנמרק אמן גלריה זירו בברצלונה אמן גלריה לסדרה בבולגריה הציג תערוכות רבות בארץ ובעולם וציוריו באספים רבים.סדנה פתוחה לכל מעוניין-אין צורך בידע מוקדם.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: אגודת הציירים בישראל, גרשון קניספל, יורם לילך, חדוה שמש, אתי לב, דוד סוזנה, ברוך אלרון

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    לילך, יורם. (04/02/2011).  אגודת הציירים והפסלים בישראל -מריבות ופירוק. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=98282

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    לילך, יורם. "אגודת הציירים והפסלים בישראל -מריבות ופירוק" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 04/02/2011
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=98282

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים בנושאי אמנות
    דואר אלקטרוני:
     מאמרים אחרונים מאת יורם לילך
       אפקטים לשיפור ההדפסה
       אגודת הציירים והפסלים בישראל -מריבות ופירוק
       הקמת סדנת הדפס בייתית באופן עצמאי
       מתקנים חשובים לביצוע הדפס רשת
       על צילום הרשת ועל טכניקות נוספות
       העברה צילומית לרשת לצורך הדפסה
       פיקסו וז'קלין - סופו של מיתוס
       טרנספורמציה--התמרה
       ציור-הבנת השפה והסגנון-משהו שכדאי לדעת
       צבעים בשימוש הציירים
       צבעים-משהו שכדאי לדעת
       הדפסים לפי הכללים-או שילוב טכניקה מעורבת?
       הדפסים-משהו שכדאי לדעת
       דפוס-משהו שכדאי לדעת
       נייר-משהו שכדאי לדעת


     מאמרים אחרונים בקטגוריה היסטוריה של האמנות
       אדריכלות כראי לשינויים חברתיים
       פסלים מברונזה
       טכניקות לפיסול בחוטי מתכת
       מהי האוקה?
       מיקום קעקועים
       צבע וצבעים
       המתנות בפוליטיקה. יחסי איראן-סין לפי ספר המתנות (כיתאב אל-האדיה ווה אל-טואף)
       שלבי הבנייה השונים וההרחבות של המסגד הגדול של קורדובה ליאור עלמא וקסלר*
       אריק יאן האנוסן - הקוסם היהודי של היטלר
       חוטירחוב - אומנות חוטי המתכת של דרום אפריקה
       אלכסנדר קאלדר אבי הפיסול המודרני בחוטי מתכת
       קרמיקה,חימר וכל מה שנרצה לדעת על פיסול
       צלחת הגשה סינית ממשפחת כחול-על-לבן מפרס - אמיתית או חיקוי? *
       פיסול בחוטי מתכת - החוטים THE WIRES OF WIRE ART
       פיסול בחוטי מתכת


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה היסטוריה של האמנות
       קרמיקה,חימר וכל מה שנרצה לדעת על פיסול
       שימוש בלבד ובטכניקות ליבוד צמר בעבר
       מה זה אמנות?
       תל אביב עומדת למכירה פומבית
       קדרות, שריפת חימר
       פיסול בחוטי מתכת - החוטים THE WIRES OF WIRE ART
       אגודת הציירים והפסלים בישראל -מריבות ופירוק
       פיסול בחוטי מתכת
       אומנות
       רישום וציור
       טכניקות לפיסול בחוטי מתכת
       חוטירחוב - אומנות חוטי המתכת של דרום אפריקה
       אלכסנדר קאלדר אבי הפיסול המודרני בחוטי מתכת
       ערים ורחובות
       הסוסים של דרום מזרח הודו

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה