דף הבית  >>  עסקים  >>  עסקים בינלאומיים הרשם | התחבר

התרחבות לשווקים בינלאומיים 

מאת    [ 27/01/2011 ] [ נצפה 932 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


חברות ישראליות רבות, לא יכולות להסתפק בשוק בשל גודלו והפוטנציאל המוגבל הטמון בו ולכן עליהן לבצע התרחבות לשווקים בינלאומיים.  כמעט כל חברה שהייתה יכולה לייצא, הייתה מעוניינת לעשות זאת, במידה והדבר כלכלי ולא פוגע בצורה משמעותית בפעילותה בשוק המקומי. הבעיה המרכזית, שעומדת בפני חברות המעוניינות להתרחב לשווקים בינלאומיים היא משאבים מוגבלים. כניסה לשווקים בינלאומיים מצריכה משאבים רבים, מבחינה כספית, כוח אדם וזמן ניהול. לכן, חברות צריכות לגבש אסטרטגיה עוד לפני תחילת הפעילות השיווקית בשווקים הבינלאומיים, שתאפשר הגדלת סיכויי ההצלחה על-ידי מיקוד.

 

תהליך גיבוש אסטרטגיה שיווקית צריך להיעשות במספר שלבים. העבודה בשלבים משמשת כמסננת, כאשר כל שלב מאפשר למקד את הפעילות השיווקית באופן מדויק יותר. על-ידי כך, ניתן לחסוך במשאבים ולמקד את המאמצים השיווקיים רק לשווקים ופעילויות, אשר עשויום להניב תוצאות.

 

סינון ראשוני

אף חברה לא יכולה לתקוף את כל השווקים בו זמנית. לכן יש להחליט תחילה באיזה אזורים גיאוגראפיים מתמקדים ולהתעלם מהאזורים האחרים. מאחר והסינון הראשוני נעשה למעשה על כל העולם, הוא חייב להיעשות בצורה שטחית יחסית ולא מעמיקה. את הסינון הראשוני יש לעשות על סמך קריטריונים ומדדים, אשר ניתן לאתר בצורה פשוטה ומהירה, ואין להסתמך על קריטריונים מורכבים. בהרבה מקרים הסינון הראשוני יעשה, בהסתמך רק על מידע, שקיים בחברה ומידע שקיים במקורות מידע ציבוריים, פתוחים לקהל הרחב. מקורות המידע בדרך כלל יכללו מידע של הממשלות המקומיות על השוק המקומי, נתונים מאיגודים מקצועיים במדינות השונות ואתרי אינטרנט של חברות מתחרות הפועלות בשווקים השונים.  

 

בעזרת המידע שנאסף, ניתן לקבל החלטה של Go/No go לגבי כל אחד מהאזורים הגיאוגרפיים. ההחלטה תתבסס על סדרה של קריטריונים, אשר יגדירו את האטרקטיביות של השוק עבור החברה ועבור מוצריה, מבחינת גודל שוק, קצב צמיחה, רמת מחירים ורווחיות, עוצמת התחרות ופרמטרים אחרים.

 

בדיקה מעמיקה

לאחר שנתקבלה החלטה ראשונית לגבי מדינות או אזורים גיאוגראפיים, צריך לבצע בדיקה יותר מעמיקה לגבי האזורים הנבחרים. הבדיקה המעמיקה כבר כרוכה בהתמקדות ואיסוף מידע מקומי ורלוונטי לגבי השווקים שעברו את הסינון הראשוני. 

 

אם הבדיקה הראשונית התמקדה בבחינת האטרקטיביות של השוק, הרי הבדיקה המעמיקה צריכה להתמקד בבחינת סיכויי ההצלחה של החברה בשווקים הרלוונטיים. בדיקת סיכויי הצלחה תלויה בבדיקת התאמת החברהלאותם שווקים דבר שמצריך ניתוח יותר מעמיק ומדויק. יש לבחון את התאמת המוצרים לצרכי השוק המקומי, היכולת להתגבר על חסמי כניסה והאם ניתן ליצור יתרון תחרותי.

 

חברות ייעוץ אסטרטגי רבות עושות שימוש במודל שפותח לפני כארבעים שנה בחברת GE, שבוחן את שני הפרמטרים המרכזיים הללו של אטרקטיביות השוק וסיכויי ההצלחה של החברה. בעזרץ שני המדדים הללו, ניתן לבצע תעדוף של השווקים הבינלאומיים ולבחור באילו מהם כדאי להתמקד. 


גיא פרי, מנכ"ל


מיצוב - ייעוץ אסטרטגי


טל': 03-510-8801 | פקס: 03-510-8802 | נייד 050-591-1041


דוא"ל:guy@mitzuv.com | ‏ אתר: www.mitzuv.com

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: שיווק בינלאומי, אסטרטגית צמיחה

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    פרי, גיא. (27/01/2011).  התרחבות לשווקים בינלאומיים. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=97192

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    פרי, גיא. "התרחבות לשווקים בינלאומיים" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 27/01/2011
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=97192

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי עסקים
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה עסקים בינלאומיים
       שילוח בינלאומי והעסק שלך
       אראל מרגלית יוצר סקרנות בניו יורק
       החלטה להיות אופר - חלק 7
       שילוח בינלאומי מיוחד
       עבודה בעולם: הכסף הגדול נמצא בדולרים
       ההחלטה להיות אופר - חלק 6
       שערים יציגים של מטבע חוץ וחשיבותם הגדולה לכלכלת הארץ
       מעצר אוניה- לא בכל מצב
       היתרונות בביצוע רילוקיישן
       בר מצווה בכותל - מעגל מתופפים - אוטובוס - גלו את הכל!
       שיקגו - המקום בו עבדתי כאופר
       המשפחה בה עבדתי כאופר בארצות הברית
       עיצוב פוסטרים הפונים לילדים
       מדבקות לכול מטרה
       אופר בשיקגו, ארצות הברית.


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה עסקים בינלאומיים
       תרבות עסקית לעסקים במערב
       תרבות עסקית מומלצת לעסקים במזרח הרחוק
       להמציא את HR מחדש.
       פיתוח מנהלים גלובליים בשוק הבינלאומי .
       יומן דרום אפריקאי - טור מאת אורי אילן
       ישראל-טורקיה : עשור למאזן עסקים מרשים
       עושים עסקים אמריקה
       מבוא לשוק הנדלן הדרום אפריקאי
       איך לבנות חברה של 50 ביליון דולר - הגיוס על פי דל
       חברה זרה, מדינת יעד
       עבודה בחו''ל - לוס אנג'לס
       מדריך להוצאת ויזה לארצות הברית
       פרוייקטים ישראלים - ירדניים
       אביב לעסקים
       ישראלים פותחים סניפים ברומניה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה