דניאל איש חמודות אשר בגוב אריות הילך
ספר דניאל ,הוא אחד מספרי התנ"ך אשר נקרא על שם האיש דניאל, "איש חמודות", אשר קורותיו וחזיונותיו הם תוכן הספר.הספר עוסק בתקופה שמגלות יכניה מלך יהודה בידי נבוכדנצר. שמונה עשרה שנים מכיבוש יהויקים לפני חורבן בית המקדש הראשון, עד לימי דריווש השני מלך פרס ומדי, כלומר תחילת ימי הבית השני.הספר נכתב רובו בארמית ומיעוטו בעברית. הוא נתחבר בתקופת שלטון פרס, ונחתם ככל הנראה, בימי מרד החשמונאים. התלמוד מייחס את חיבורו של הספר לאנשי כנסת הגדולה, כלומר בתחילת תקופת בית שני.
בתרגום השבעים נמצאות מספר תוספות לספר דניאל שאינן נמצאות בנוסח המסורה. תוספות אלו נחשבות ביהדות כחלק מהספרים החיצוניים.
דניאל [בבבלית בלטשאצר],היה מילדי האצולה היהודים אשר נלקחו מישראל בידי נבוכדנצר השני מלך בבל, אשר גידלם במלכותו במיטב החינוך הבבלי במטרה להכשירם להיות יועציו. סיבה נוספת,נבוכנאצר לקחם-כדי שלא יעשו לו מהפכות ומרידות. דניאל הצטיין במיוחד בהבנת דברים נסתרים, היה פותר חלומות בחסד עליון. חלק מפתרונותיו מתגשמים לעיני כול, וחלק הם נבואות לטווח ארוך.
תחילת עלייתו של דניאל לגדולה הייתה כאשר הצליח לגלות למלך נבוכדנצר מהו החלום שהטריד את מנוחתו ואשר תוכנו נשכח ממנו, משימה בה נכשלו כל חכמי בבל האחרים ולכן,נבוכדנצר פקד על הוצאתם להורג. לאחר שסיפר ופתר את החלום ,מונה דניאל להיות רב החרטומים של המלך נבוכדנצר, ועל פי בקשתו ממנה נבוכדנצר גם את חנניה, מישאל ועזריה לתפקידים בכירים בממלכה.
בספר דניאל שני חלקים:
-חלק ראשון- בו מתוארים קורותיהם ומעשיהם של דניאל ושלושת חבריו - חנניה, מישאל, ועזריה .דניאל וחבריו נבחרו להתחנך בחצר המלך כדי להכשירם לתפקידי שרים. בכל תקופת הכשרתם ושירותם "לפני המלך" הם שמרו על דתם ועל מנהגיהם.
נבוכדנצר העמיד צלם זהב בבקעת דורה והכריח את כל בני עמו להשתחוות לו. שדרך, מישך, ועבד נגו [ובשמם העברי - חנניה, מישאל ועזריה], מסרבים לכרוע לצלם. נבוכדנאצר משליך אותם לכבשן, אך מלאך ה' מצנן את הכבשן והנערים לא ניזוקים. בעקבות הצלתם בירך המלך את אלוקי ישראל והעלה לגדולה את השלושה.
בסיום החלק-מופיע סיפורו של דניאל בגוב האריות: השרים בחצר המלך קינאו בהצלחתו של דניאל וביקשו להכשילו בתחום עבודת האלוהים. בעצתם ,אסר המלך במשך 30 יום להתפלל לאל כלשהו, ומי שיתפלל - ייזרק לגוב אריות. דניאל המשיך להתפלל שלוש פעמים בכל יום, ונשלח לגוב האריות לדניאל לא ניתנת אפשרות לחזור בו ממריו; פקידי המלך, היודעים כי הוא חביבו של דריוש, עושים את הכול כדי למנוע מטרפם להימלט מידם.דניאל, יצא ללא פגע כי האמין באלוקיו . הצלתו של דניאל מגוב האריות הביאה להכרה של המלך באלוקי ישראל.
הנביא חבקוק נשלח ע"י אלוקים להביא אוכל לדניאל לתוך גוב האריות. חבקוק תהה,כיצד יוכל לקחת את הארוחה אליו מכיוון שדניאל, נמצא היה במרחק של מאות ק?מ ממנו . אולם באותו רגע ,הגיע מלאך אשר תפס את חבקוק בציצית ראשו ובין רגע הוא מצא את עצמו אצל דניאל בגוב האריות... ארוחה שלווה כגוב האריות. מחזה שלא ייאמן: האריות התהלכו בגוב אנה ואנה ושני הנביאים, דניאל וחבקוק, ישבו בניחותא וסעדו את לבם מהארוחה שחבקוק הביא עמו, כשהם משבחים, מודים ומהללים לה? על הניסים שעשה להם. במהלך הסעודה סיפר דניאל לחבקוק על חייו בארמון המלוכה ועל השתלשלות העניינים שהביאה אותו לגוב האריות.
-החלק השני- מתאר את חזיונות דניאל- כולל תיאורי אפוקליפסה - חזיונות בהם חיות טרף שראה דניאל ולא הבין את פשרם. מלאך הסביר לדניאל את פשר החזיונות וגילה לו סודות ורזים על עתיד המלכויות - כנראה בבל, מדי, פרס ויוון - על מהלך ההיסטוריה העולמית ומסתיים בחזון אחרית הימים.
דניאל חווה וצפה בשלושה עולמות :
א. ישראל בשלהי בית ראשון – ערב החורבן
ב. ישראל בגלות בבל – 70 שנה.
ג. תקופת שיבת ציון, ראשית ימי בית שני.
שני עניינים חשובים ועיקריים המודגשים בספר:
-דרכי ההשגחה בגלות. ההשגחה על כל העולם וההשגחה על עם ישראל בפרט. הקב"ה נתגלה שוב בעולם ודווקא דרך עם ישראל.
-דפוסי ההתנהגות של עם ישראל בגולה. דניאל וחבריו משמשים מופת לדורות:
1. התמודדותם עם גזרות השמים לאורך הגלות
2.שמירתם על ייחודם וזהותם בגלות
3.אי התפשרותם עם המציאות
4.וחוסר כניעתם לממסד הגוי בעומדם על העקרונות
5.מוכנותם למסור נפשם למען ייחוד ה' ולמען שמירת זהותו כעם יהודי .
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



