כאמור במאמרים קודמים הזכרנו כי בוטוקס הינו רק שמו המסחרי של החומר אשר מיוצר מרעלן אשר מיוצר בעצמו מחיידק בשם בוטוליניום. בוטוקס, וזו עובדה שלא ידועה לרוב האנשים אשר משתמשים ב- בוטוקס לצרכים קוסמטיים, שימש בתחילת דרכו כחומר ששימש לטיפול במחלות הקשורות להפרעות שרירי העיניים כמו למשל מצמוץ יתר או פזילה. לאחר מכן החל שימוש חצי קוסמטי עם בוטוקס לטיפול בבעיות הקשורות בהזעת יתר בבתי השחי או בידיים למשל. רק לפני פחות מעשר שנים משרד הבריאות האמריקאי אישר להשתמש בטיפולי בוטוקס לצרכי הרפואה הקוסמטית.
מאז אושר בוטוקס לטיפול קוסמטי להעלמת קמטים, ומאז שלאחר במשך מספר שנים אנשים רבים עדיין חששו מ- בוטוקס והזרקתו לפניהם, התבסס לו ה- בוטוקס כחומר יעיל ולא מזיק לאחר שבוצעו אלפי הזרקות בוטוקס במשך כמה שנים. לאחר מכן הדרך של ה- בוטוקס הייתה פתוחה והוא הפך במהרה לטיפול הלא פולשני הנפוץ והפופולארי ביותר בתחום הרפואה הקוסמטיים ובייחוד בתחום של העלמת והאטת קמטים בארצות הברית. גם באירופה ישנם מדינות בהן נשים רבות פונות לקבלת טיפולי בוטוקס וזוהי גם מגמה בעלייה בכל הקשור ליבשת הישנה. כמו כן חשוב לדעת בכל הנוגע אל בוטוקס הוא כי לא רק נשים אלא גם גברים רבים בארצות הברית למשל, פונים לקבל טיפולי בוטוקס.
רוב האוכלוסייה המדוברת אשר משתמשת באופן קבוע בטיפולי בוטוקס היא בין הגילאים שלושים וחמש ועד לשישים וחמש. ניתן לציין סטטיסטיקה לגבי כמות הטיפולי בוטוקס בארצות הברית כאשר בכל שנה מבוצעים שם לא פחות משלושה מיליון טיפולי בוטוקס. לפני מספר שנים היה נפוץ בארצות הברית טרנד הנקרא מסיבות בוטוקס בהם נשים וגברים ממעמד גובה יחסית היו נפגשים בבתים פרטיים, מקבלים הרצאות בנושא טיפולי בוטוקס ודרכים טיפוליים אחרים לטפל בקמטים וכמובן גם הייתה האפשרות לקבל טיפול בוטוקס בו במקום.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



