איסור חמץ בפסח הינו, לפי ההלכה, איסור חמור במיוחד שדינו כרת.
לפיכך, ברבים וטובים מבתי ישראל מכשירים את הבית לפני חג הפסח, לקיים "בל יראה ובל ימצא".
כל כך הרבה זמן ואנרגיה משקיעים באיסור חמץ.
היש ללמוד מכך שהמצה היא האידיאל ?
בוודאי שלא. הלא כל שאר ימי השנה אוכלים אנו חמץ לשובע, ואין בכך כל פסול.
על כך נאמר בספר קהלת: "לכל עת ולכל זמן תחת השמים": בפסח ? מצה, ובשאר ימות השנה ? חמץ, ואין כל אידיאל להפוך את הפסח כמטרה לחיקוי למשך כל ימות השנה.
אם כך, מה בכך זאת, יכולים אנו, כל אחד ואחד מאיתנו, לקחת איתנו מחג הפסח לשאר ימי השנה?
זה שחג הפסח נחוג לזכר יצירת מצרים, אותו הליך יצירת עם ישראל, תקומתו מערב רב של עבדים עד לגיבושו של עם במולדתו ? כבודו במקומו מונח, אך הדבר נזכר לא רק בחג הפסח, אלא בתפילות כל יום ויום.
אין להסתפק בעובדה, שאנו אוכלים מצה רק לזכר אותן מצות שאפו אבותינו בחיפזון, עת יצאו בבהלה ממצרים. נראה, כי טמונים ברעיון איסור החמץ רבדים עמוקים יותר, מעבר לאי אכילתו בפסח.
החמץ, כידוע, נוצר מתפיחת הבצק.
את אי אכילת החמץ בכל ימות השנה ? ברור כי אל לנו לאמץ, אך את איסור התפיחה ? יש לאמץ בכל מאודנו.
הכיצד אנו מתפיחים ?
הגאווה ? מנפחת את החזה, גורמת להעצמת תחושת "האני" , "אני בכוחי ובעוצם ידי"... ? לפיכך, יש להיזהר מאוד מהגאווה, בדיוק כשם שנזהרים מהחמץ בפסח.
אי היענות לבקשה סבירה של הזולת: בן זוג, חבר, שכן, כל אדם , שלא לדבר על פגיעה מכוונת בו ? גורמת כידוע לזולת להחמצת פנים, והנה לפנינו חמץ במיטבו.
לצערנו, טבע האדם לזכור מתי נחמץ לבו שלו, ולשכוח מתי, וכמה פעמים, גרם להחמצת לב הזולת.
לפיכך, מסר זה עלינו לקחת איתנו לכל ימות השנה: בל תחמיץ. פעל בענווה, בתום לב, בכבוד הדדי, בלב פתוח למצוקות הזולת.
כך, ורק כך, נתגבש באמת לעם אחד, בלב אחד. לו יהי.
עו"ד,נוטריון ומגשר זילברפלד אבי עוסק במשפט אזרחי - מסחרי זה כעשרים וחמש שנה, עם התמחות מיוחדת בתחום דיני הבנקאות, לאור עברו כמייצג בנקים בעבר.
כבוגר(ממר"ם), בו שירת כמתכנת וכמנתח מערכות מחשב, הרצה במכללת המחשבים "סיון", בנושא "היבטים משפטיים בפיתוח פרוייקטים", וכן נותן שירותים משפטיים בתחום הקנין הרוחני.
עו"ד זילברפלד הנו מחבר הספר "אחריות אישית בתאגיד והרמת המסך: דין, פסיקה ופרקטיקה? , העוסק בתחום הבעייתי ופופולארי כאחד ? גביית חובות באופן אישי מבעלי מניות ו/או מנהלים של חברות שקרסו.
הספר משווק ע"י בורסי ? הוצאה לאור משפטית.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



