התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין
בתקופת בית שני התגבשה האמונה בכך שלכל אדם יינתן ביום הדין גמול על-פי מעשיו בעולם הזה. העידן שייפתח לאחר יום הדין קרוי "העולם הבא", ובו יזכו הצדיקים בחיי גן עדן ואילו הרשעים יסבלו בגיהינום.
ביטוי לכך מופיע במסכת אבות שבמשנה:"רבי יעקוב אומר, העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא; התקן עצמך בפרוזדור, כדי שתיכנס לטרקלין[ד,כא]". במשנה הנ"ל, מתואר עולמנו כמסדרון והעולם הבא-לסלון. רבי יעקב אומר,שהחיים על פני האדמה הם מסדרון המוביל לחיים שלאחר המוות - מי שמתכונן כראוי, יזכה לאחר מותו לשהות באולם מפואר. יש לנהוג ביושר ולקיים מצוות על מנת להגיע לגן עדן. בהשאלה על אדם להוכיח את עצמו על מנת לקבל הטבה כלשהי.
למרות שהעולם הוא פרוזדור לעולם הבא,העולם הזה נברא לתכלית מסוימת .גם אם איננה חזות הכול - היא אמצעי דרכו נוכל להגיע למטרה הרבה יותר נעלית ומשמעותית. כשמתבוננים על המציאות דרך עינהם של חז"ל ,החיים מקבלים משמעות אחרת לחלוטין - "יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים מכל חיי העולם הבא". המשמעות של קביעה זו היא שבעצם גם בעולם הזה, על כל כאביו ואכזבותיו, ניתן לחיות חיים של מעין עולם הבא .
הרב אורי שרקי אומר:"מה מלמדנו רבי יעקב? שהעולם הזה והעולם הבא הינם שני צדדים של אותה מציאות. אם העולם הזה הוא פרוזדור והעולם הבא הוא טרקלין, הרי פרוזדור וטרקלין הם שני חלקים של אותו בית. זאת אומרת שעולם הזה והעולם הבא שייכים זה לזה, ואפשר להאיר את הפרוזדור מאורו של הטרקלין. איך עושים את זה? פותחים את הדלתות, רואים חיי עולם בחיי שעה .ואז הופך הפרוזדור להיות חלק מהטרקלין".
לפנינו סיפור הממחיש את מה אנו לוקחים עמנו באמת לעולם שכולו טוב:
איש עשיר נוטה למות ונותן לילדיו את צוואתו ומכתב. את המכתב הוא מבקש שיפתחו 30 יום לאחר ההלוויה.
לאחר כמה ימים, נפטר האב. הילדים פותחים את הצוואה ושם כתוב :
-"אני מבקש שיקברו אותי עם גרביים." הילדים מכבדים את הצוואה ופונים לחברה קדישא במטרה לממש אותה. אבל החברה קדישא-לא מסכימים בשום אופן. לבסוף, לאחר מאמצים ושכנועים רבים, נקבר האב העשיר ללא גרביים.
לאחר 30 ימים, פותחים הילדים את המכתב ומגלים שכתוב בו:
-"אני יודע שקברתם אותי ללא גרביים. וזה בסדר. רק רציתי להראות לכם, שלא עוזר כמה אני עשיר בעולם הזה. לעולם הבא אסור לי לקחת איתי אפילו גרביים".
ולסיכום,מאמר חז"ל ממסכת שמחות המספר לנו את השוני בין הפרוזדור לטרקלין:
" יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא, יפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה.
- העולם הזה דומה לערב שבת, והעולם הבא דומה לשבת, אם אדם מתקין לו מערב שבת, יש לו מה יאכל בשבת, ואם לאו אין לו מה יאכל בשבת.
-דבר אחר, העולם הזה דומה ליבשה, והעולם הבא דומה לים, אם אדם מתקין לו ביבשה, יש לו מה יאכל בים, ואם לאו אין לו מה יאכל בים.
-דבר אחר, העולם הזה דומה ליישוב, והעולם הבא דומה למדבר, אם אדם מתקין לו ביישוב, יש לו מה לאכול במדבר, ואם לאו אין לו מה לאכול במדבר.
-דבר אחר, העולם הזה דומה לקיץ, והעולם הבא דומה לחורף, אם אדם מתקין לו בקיץ, יש לו מה לאכול בחורף, ואם לאו אין לו מה לאכול בחורף, שנאמר "אוגר בקיץ בן משכיל נרדם בקציר בן מביש".
-דבר אחר, העולם הזה דומה לחורף, והעולם הבא לקיץ, אם אדם חורש וזורע בחורף, יש לו מה לקצור בקיץ, ואם אין אדם חורש וזורע בחורף, אין לו מה לקצור בקיץ, שנאמר "מחורף עצל לא יחרוש", לפיכך "ושאל בקציר ואין".
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



