דף הבית  >>  חברה ומדינה  >>  אקטואליה הרשם | התחבר

תקשורת 

מאת    [ 10/07/2010 ] [ נצפה 1145 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


תקשורת, מאת - יוסי קרמר.
שאלה.
באיזה טון צריך לדבר ?
תשובה.
כשאנחנו משוחחים, הטון דיבור שלנו משתנה, בהתאם לרגשות הפנימיים שבנו.
כלומר, טון הדיבור שלנו משתנה, כתוצאה מהרגשות שגורמים לנו להרגיש טוב, כמו: אהבה, אושר, צחוק, שמחה, תאווה ועוד.
והטון דיבור שלנו משתנה, גם כתוצאה מהרגשות שגורמים לנו להרגיש רע, כמו: פחד, דיכאון, ייאוש, חרדה, כעס, לחץ ועוד.
כלומר, כתוצאה מהרגשות הפנימיים שבנו, הטונים ועוצמת הדיבור שלנו משתנים בהתאם ובאופן תדיר.
כשהדיבור הוא אמוציונאלי, הטון דיבור והעוצמה משתנים בהתאם.
כשהדיבור הוא רגוע, הטון דיבור שלנו אינו משתנה, ולכן הוא רציונאלי, מונוטוני, קבוע.
הרגשות הפנימיים שבנו, גורמים לנו לטון דיבור שמשתנה בהתאם, כמו כן גם ההתנהגות שלנו משתנה בהתאם לרגש הטוב והרגש הרע שבנו.
באמצעות שמיעה עצמית לקול שנובע מגרוננו, בדרך כלל אפשר לזהות באיזה מצב רגשי אנחנו נמצאים.
כלומר, מה שקורה לנו כשאנחנו מייצרים ומפעילים את גופנו הפיזי ומרגישים, הרגשות הפנימיים שבנו משתנים, ההתנהגות שלנו משתנה, הטון בדיבור שלנו משתנה, עוצמת הקול משתנה, המסר משתנה ולא מובן, אנחנו משתנים.
אבל, כאשר בקולנו אפשר לשמוע טון דיבור שנובע מממצב של רוגע, כלומר ללא אותם הרגשות הפנימיים שציינתי שמשתנים, התנהגותו אינה משתנה, המסר הוא ענייני וברור, ואנחנו לא משתנים.
כאשר אנחנו רגועים זה אומר שאנחנו מחוברים לאני העצמי שלנו, לזהותנו האמיתית, ולכן אנחנו לא משתנים מבחינה רגשית, כי אנחנו לא מרגישים, מצב שהוא בריא לגוף הפיזי שלנו.
דיבור ברוגע שנעשה ללא הרגשות הפנימיים שבנו ובאופן מונוטוני, כאמצעי תקשורת, שנעשה באופן ענייני להעברת המסר מאפשר את השפיות, ולכן המסר עובר ונקלט באופן ברור יותר.
ישנם אנשים שמדחיקים את רגשותיהם, אבל גם כשמדחיקים את הרגשות, הרגשות עדיין קיימים בנו, ולכן לא יכולה להיות יציבות, לא בהתנהגות שלנו ולא בקול דיבור והטון דיבור.
כיום, הדיבור הוא האמצעי תקשורת בין האנשים, וזאת כדי להעביר מסרים בינינו, שנוכל להבין אחד את השני, וכדי להעביר את המסר באופן הברור והקליט עד כמה שאפשר.
השמעת קול החלה בשלב מסוים בתהליך האבולוציה שלנו, ומטרת השמעת הקול הייתה, בעיקר לשם הצעקות והשמעתם לשם הפחדה מפני איום שיתרפו אותנו וסכנה על חיינו, ובכך מניעתו של האיום.
חשוב להבין, שאומנם מאז שהשמענו קולות, פיתחנו אותו ואימצנו אותו לשם התקשורת בין בני מיננו, אך התקשורת שהייתה בינינו עוד מתחילת ההתפתחות שלנו הייתה באמצעות שפת הטלפתיה, וזו השפה האמיתית שלנו, כאמצעי להעברת המסרים שברצוננו להעביר.
כלומר, שפת הדיבור ממחישה עד כמה אנחנו איננו מחוברים לעצמנו, לזהותנו האמיתית.
שפת הטלפתיה, מאפשרת את תקשורת העברת המסרים בינינו באופן המדויק שאפשר, וזו גם השפה היחידה שבה כל בני האנוש יכולים לתקשר ביניהם, כיוון שהמסר מועבר כסרט, דומה לחלום שאנחנו חולמים בלילה.
לכן, עלינו ללמוד אותה, ולחזור לשפה המקורית שלנו.    
מסקנה:
כאשר אנחנו רגועים, טון הדיבור שלו הוא קבוע ויציב, ולכן המסר מועבר באופן ברור יחסית.
כאשר אנחנו לא רגועים, טון הדיבור שלנו משתנה, ולכן הוא אינו קבוע ויציב, מה שמשתקף גם בהתנהגותנו האמוציונאלית הרגשית שלנו, מה שלא משקף אצלנו את הרציונאליות וההתייחסות העניינית, ולכן המסר אינו מועבר ונקלט באופן הברור.
סיכום:
כיום, הדיבור הוא אמצעי התקשורת להעברת מסרים, וככל שהמסר ישודר והוא יהיה ברור יותר, כך המסר ייקלט באופן ברור יותר, ואת זאת ניתן לעשות אך ורק כאשר אנחנו במצב של רוגע, כל ניסיון לשלב רגש בדיבור משנה את ההתנהגות ואת טון הדיבור שלנו, ומשבש את אופן העברת המסר וקליטתו.
המסר במאמר:
שפת הטלפתיה, היא השפה המקורית המשותפת שלנו, שמאפשרת את התקשורת בין כל בני האנוש בעולם באופן הברור ביותר להעברת המסרים שברצוננו לשדר ולשתף, להבנתי.
אני ממליץ לקורא את המאמרים שכתבתי בנושאים הבאים:
טלפתיה, תודעה, תודעה והגוף הפיזי, זהות, מציאות, רוגע, רוגע ושלווה, מודעות עצמית, רגשות, אבולוציה, ועוד.  

יוסי קרמר - מייעץ ומכוון למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי -  http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני - y_kramer@netvision.net.il
טלפון - 04-8224276-5.

אודות כותב המאמר:היי, שמי יוסי קרמר.לאחר שהתגברתי על התופעה הפיזיולוגית, שהחברה מגדירה אותה, ואשר נקראת סכיזופרניה בכוחות עצמי, וללא כל עזרה וללא כדורים, התהליך שעברתי גרם לי לכוון את עצמי לרוגע פנימי, ולהבין מהי זהותי האמיתית, מה שיפשר לי להבין את המציאות האמיתית שבה אני חי באופן שפוי וברור יותר, הן מהבחינה האבולוציונית, קוסמית ורוחנית.פעם הייתי רגיש, אמוציונאלי והתייחסתי לחיים באופן שהוא אינו ענייני, מה שגרם לי לסבל.כיום אני שואף להיות רגוע, רציונאלי שמתייחס למהות ומטרת החיים באופן ענייני, הן מהבחינה האבולוציונית, קוסמית ורוחנית, וזוהי זהותי האמיתית, וזוהי זהותו האמיתית של כל בן אנוש, להבנתי.ממליץ להיכנס לבלוג שלי ולקרוא את המאמר שכתבתי בנושא "סכיזופרניה".יוסי קרמר מייעץ למודעות עצמית והתפתחות אישית על המחקרים העצמאיים והמאמרים שערכתי ושכתבתי על רוגע, על שלווה, יחסים, זוגיות, אהבה, תודעה והגוף הפיזי, אבולוציה, דת, מיסטיקה ורוחניות, חיי חברה, מדע והיקום, פוליטיקה ואקטואליה ועוד. לבלוג שלי -  http://blog.tapuz.co.il/yosikramer טלפון - 04-8224276.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: תקשורת, דיבור, טון, דיבור, מסר, שדר, טלפתיה, רוגע, רגשות, יחסים, קליטה, נקלט, שמיעה, ראיה, מדיה, רדיו, טלביזיה,

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    קרמר, יוסי. (10/07/2010).  תקשורת. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=73993

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    קרמר, יוסי. "תקשורת" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 10/07/2010
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=73993

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חברה ומדינה
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה אקטואליה
       מושגי ייסוד בכלכלת השלטון המקומי
       ואין שלום - אשמת השמאל
       לקראת ההסכם עם אירן
       8 הרוגים בתאונה אחת
       עובדים זרים ושוהים בלתי חוקיים - פצצות לפני פיצוץ
       הישראלי הנודד
       זה המאמר שירגיז רבים
       הבגצ - סכנה קיומית לבית השלישי
       העם וראשיי העם העושקים את העם
       היעד - הרס הימין האידאולוגי
       נבחרי ציבור - ש''חרמנותם אומנותם''
       עונש-מוות למפלצת. פשוט - עונש-מוות.
       מלכות השטן שולטת בעולם
       המוסד לדמוקרטיה
       אראל מרגלית: הבנקים לא יצאו בזול מסיבוב המחאה הבא


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה אקטואליה
       נסים גבאי נגד משטרת ישראל
       לית דין ולית דיין בישראל
       מדינת ישראל מאבדת את המשאב היקר ביותר שלה לצורך מקומות קבורה
       אריק שרון - איש המהלכים המסובכים
       עלייתם וקליטתם של עולי אתיופיה
       כשאת אומרת לא למה את מתכוונת
       ארץ הקודש או אמא רוסיה (1)
       מושלם פלטינום פורטה
       דר' וואפה סולטן - קול אמיץ בים של עוינות אסלאמית
       בעיית היהודים והמוסלמים באירופה
       המיתוסים של מלחמת לבנון 2
       מכתב אישי גלעד שליט
       חידון האשליות
       סטיגמה, 'אות קלון',ומציאות חיינו?..בחברה הישראלית
       לכל הקודקודים במדינה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה