דף הבית  >>  בניה, שיפוצים ונדל''ן  >>  בניה אקולוגית הרשם | התחבר

האם דוד שמש קופא 

מאת    [ 24/06/2010 ] [ נצפה 890 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


 

האם דודי שמש מסוגלים לקפוא? בימים חורפיים קרים במיוחד בצפון הארץ, הטמפרטורות בחוץ יורדות לעיתים אפילו מתחת לאפס ואנשים רבים נחרדים לגלות כי אין מים חמים שיוצאים מברז ביתם .

דודי שמש רבים מכילים חומר אנטי קפיאה, במיוחד במקומות המועדים למזג אוויר חורפי קשה במיוחד, כך שאפילו במידה ודודי שמש הפסיקו לפעול ייקח זמן רב עד אשר המיכל הפנימי והמבודד של דודי השמש יגיעו לטמפרטורה נמוכה מספיק כדי לקפוא. הטעות הרווחת בקרב אותם אנשים היא שדוד השמש קפא ואכן אי אפשר להאשים אותם בטעות נפוצה זו. דודי שמש לא קופאים בכזו קלות ובדרך הכלל התקלה היא תקלה בצנרת המתחברת אל דודי השמש או מובילה מים מהם. 

כאשר נתקלים בבעיה של צינורות מים קפואים של דודי שמש יש לעקוב אחר הצינורות אשר יוצאים מדודי השמש או נכנסים אליו עד אשר מאתרים את התקלה ואת האזור הנכון של הצינור הנכון שקפא. לאחר שמאתרים את האזור הקפוא מומלץ לקחת פו שיער או מחמם כלשו שמסוגל לחמם את האוויר ולקרב אותו אל האזור. בינתיים כדאי במקביל לפתוח את ברז המים עד שמים יתחילו לזרום שוב.

בין אם צינורות המים יוצאים מדודי השמש או נכנסים אליהם עלולים לקפוא, בייחוד אם הם חשופים למזג האוויר בחוץ תופעה מוזרה התגלתה בשנות השישים של המאה העשרים על ידי סטודנט במדינת טנזניה. צינורות המובילים מים חמים לעיתים יקפאו מהר יותר מאשר צינורות המובילים מים קרים.

תופעה ידועה היא שמים קפואים מתרחבים מה שעלול לגרום לנזק לא קל לצינור. בעלי בתים לא מעטים נאלצים לקרוא לאינסטלטורים לשירות תיקון דודי שמש כיוון שהמים שקפאו בצינורות התרחבו, והחומר ממנו עשוי היה הצינור לא היה חזק מידי בכדי להחיל את הקרח ופשוט נקרע מהעומס. לכן, כדאי לטפל בבעיות כלאה בדודי השמש עוד כשהן זעירות ולא רציניות.

כאשר ניגשים לטפל בבעיה כזו של דודי שמש ומעוניינים לבצע תיקון דודי שמש כדי להגביר את הטמפרטורה ולהפשיר את הצינורות בעזרת חום. טרמוסטט המתריע מפני ירידה דרסטית בטמפרטורה יחסוך אנרגיה ויסייע לנו להימנע מתיקון דודי שמש.  

אחזקת דודי שמש היא תהליך חשוב אך לעיתים לא ניתן להימנע מתיקון דודי שמש. וודאו כי מיכל המים וקולטן השמש תקינים, כי לא קיימות נזילות ושמיכל המים אטום כהלכה. דודי שמש תקינים מבטיחים חורף נעים ומקלחות חמות.

 

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: דודי שמש, תיקון דודי שמש

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שיקו, שי . (24/06/2010).  האם דוד שמש קופא. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=72526

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שיקו, שי . "האם דוד שמש קופא" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 24/06/2010
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=72526

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי על מאמרים חדשים
    בנושאי בניה שיפוצים ונדל"ן
    דואר אלקטרוני:



     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה בניה אקולוגית
       מיחזור מים אפורים
       גג שטוח או גג רעפים , בידוד ואיוורור נכונים לגג רעפים ,
       הורדת חום בגגות אוורור ירוק של חלל הגג
        לבנות בית ולחסוך עשרות אלפי שקלים
       טיח אקולוגי טיח חרסית
       עיצוב פנים - מלון בדובאי
       הרחקת יונים באמצעות הדברה ירוקה
       הפיתרון לבידוד רעשי כביש ושכנים מהבית הוא התקנת חלונות פולימרים - לא אלומיניום - עם זכוכית כפולה
       צבעי אדמה
       בית חולה
       הקיר הירוק עשה עליה
       חימום סולארי-אקו חום
       אוורור בית
       חשמל ירוק
       אנרגיה ירוקה בישראל

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה