ג בתמוז יום ההסתלקות של הרבי מלובביץ
בעת ה"הסתלקות" משתחררת נשמת הצדיק ממגבלות הגוף הגשמי.ברכותיו ומנהיגותו מקבלים אז יתר תוקף וחוזק. (מדברי הרבי מליובאוויטש)
ג' בתמוז, יום ההילולא של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש. הסתלקותו של הוד כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש ביום ג' בתמוז תשנ"ד (1994). המוני בית-ישראל מציינים את יום ההילולא של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש להתעלות נפשית וחיזוק הקשר הנשמתי עם הרבי, על-ידי הליכה בדרכיו, לימוד תורתו וקיום הוראותיו.
על פניו נראה כי המונחים 'פטירה' ו'הסתלקות' הם כמעט זהים. פטירה מוגדרת במילון כ"פרידה, הליכה, עזיבה, פרישה, יציאה, נטישה, מוות, הסתלקות", והסתלקות מוגדרת כ"יציאה, התרחקות, עזיבה, פרידה, נטישה."
ולמרות זאת, כאשר אנו מתייחסים לפטירה של צדיק, אנו מעדיפים להשתמש במילה הסתלקות שכן יש בה רמז למשמעות נוספת.
בספר הזוהר, ספר היסוד של המיסטיקה היהודית (הקבלה) שחובר על ידי רבי שמעון בר יוחאי, מובא
"כד אתכפיא סטרא אחרא אסתלק יקרא דקודשא בריך הוא בכולהו עלמין בשוה", ובעברית: כאשר אדם כופה את ה'צד האחר', את יצרו הרע ואת כוחות הטומאה, כבודו של הקדוש ברוך הוא "מסתלק"-מתגלה בכל העולמות במידה שווה. בהקשר זה, אם כן, משמעות המילה הסתלקות היא הפוכה: לא נטישה ופרידה אלא נוכחות מוגברת, וכך גם בכינוי יום פטירת הצדיק.
חיי הצדיק, מתמקדים במימד הרוחני העל-זמני שבעולם. למרות שגם הצדיק עובד לפרנסתו, אוכל ושותה, הרי שהאכילה, השתייה והעבודה היו רק חלק ממטרה נעלית: עבודת הבורא. לפיכך, גם לאחר שנוכחותו הפיזית של הצדיק, כנשמה הפועלת באמצעות כלים גשמיים כאיברים פיזיים, נפטרת מן העולם, נוכחותו הרוחנית – פעולתו והשפעתו – חיה וקיימת.
אלפי חסידים ומוקירי הרבי יצאו בימים האחרונים מישראל לניו-יורק שבארה"ב, כדי לעלות ולהשתטח על ציונו הקדוש . ביום גדול וקדוש זה יכולים כל אחד ואחת מאיתנו לקבל שפע של כוחות וברכות, על-ידי התקשרות לרבי, וקבלת החלטות טובות בענייני תורה ומצוות, ובעיקר בעניינים שבהם 'חי' ועסק כל ימיו. יום התעלותו של הצדיק הוא יום התעלות של כל בני הדור, וזו משמעות המושג 'הילולא'.
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



