דף הבית  >>  עסקים  >>  יזמות עסקית הרשם | התחבר

יצירתיות - ניתוח מקצועי מקיף 

מאת    [ 01/03/2007 ] [ נצפה 6943 פעמים ]
articles.co.il
Loading


יצירתיות היא כל הדברים הבאים. להלן רשימת ניתוח קצרה כדי להבין יותר לעומק מהי יצירתיות:

1. יצירתיות היא ראיית כל הדברים באופן שונה. כלומר, דרך הסתכלות אחרת על הדברים.
ייתכן והראייה השונה היא של הדבר עצמו שאנו מסתכלים עליו וייתכן אף שהראייה השונה היא בתוך תוכנו ולא בחפץ עצמו.

2. יצירתיות היא היכולת לחשוב בצורות שונות מן המקובל. למה הכוונה? נצטרך להגדיר כמובן לפני כן מהי דרך חשיבה. דרך חשיבה באופן לוגי היא מעבר של נקודת החוויה המחשבתית על פני נקודות מיתאר של שרטוט דימיוני של צורה כלשהי.

3. יצירתיות היא צירוף של דברים קיימים ומציאת נקודה משותפת חדשה לחיבורם. רבים אומנם חושבים שהדבר "יצא" להם במקרה אך חקירה מעמיקה של דרך חשיבתם תחשוף בפנינו "נוסחתיות חבויה", ולכן:

4. יצירתיות היא הבנה עצמית של נוסחתיות החשיבה העצמית שלך וניתוחה או ארגונה על דפים,שרטוטים וכן הלאה. מטרות הרישום הנ"ל (פויינטולוגיה) הינן ל:

5. (יצירת) "יצירתיות עצמית מובנת" - זהו מצב של יצירת יצירתיות מוגברת מעצם טיב ידע עצמאי נוסף המנתח ביצירתיות עצמה את היצירתיות עצמה. (אינדקס חיצוני).

6. יצירתיות הינה הבנת עקרונות תנועה חופשית תוך אובייקטית וחוץ אובייקטית. למה הכוונה? - יצירתיות תוך אובייקטית הינה היכולת להבין עקרונות פנימיים בתוך הדבר המנותח/ נשוא היצירתיות ויצירתיות חוץ אובייקטית הינה התהליך המקביל החיצוני. מנתח טוב יצירתי עשוי לאחד את שתי נקודות המבט הללו.

7. יצירתיות הינה צירוף נקודות מבט שונות ורבות לכדי נקודות מבט אחת וכך קורה הדבר שכל המשכי קווי המיתאר שהיו במקור כ"יוצאים" מתוך נקודות המבט השונות - כעת מכוונים ו"מזיזים" גם את צורת הדברים עצמם להרכבה חדשה.

8. יצירתיות הינה לא בהכרח תמיד בתוך האדם היצירתי אלא גם מתקיימת בינו לבין צורות הניתוח של הדבר עצמו. לעיתים יקרה ש"יקפוץ" משהו יצירתי בתוך תפיסתו הנגרם כתוצאה מתזוזה בהבנת העניין החיצוני ללא שיקוף או התרחשות של יכולת פנימית או כתוצאה ממנה.

9. פנימית בתוך האדם: יצירתיות עשויה להתרחש כגל כאשר השכל, הלב והבטן (מחשבה,רגש,תחושה) מכוונים זה אל זה בצורות מסויימות ומגבים מצידם יצירת "משהו כולל" כלפי העניין שדרושה בו יצירתיות.

10 . יצירתיות הינה תהליך גלי ולא תמיד מכוון (אם כי בהחלט ניתן לכוונה מראש).
עובדה היא שכשאר מתבצעת חשיבת בזק על פיתרון/יצירה של משהו הרי שניתן גם להשתמש ב"מצב הנפשי" הזה בדיוק באותו הזמן כדי לטפל בסוגיות אחרות שטרם נפתרו - וייתכן מאד שבמצב חשיבה /נפשי זה באופן קונקרטי הן ייפתרו. אף שאינן קשורות במישרין לנושא הספציפי אלא רק מצויות ברקע ב"שדה המחשבתי".

11. יצירתיות הינה "השראה" כפי שרבים מכנים אותה. כפי שצויין ב 10. על כן היא עשויה להיות מותנעת חיצונית ע"י גורם חיצוני המכניס את היצירתיות לפעולה.


יצירתיות באה לידי ביטוי בתחומי יומיום מגוונים ועשירים. לא אחת, היא היחידה אשר תקבע את טיב, דיוק וכדאיות המשך העניינים. וכאשר נדרשת יצירתיות אמיתית, מודגש שבעתיים הצורך להבינה על בורייה, לדעת לנתחה, לבצעה מיטבית, כדי לייצר אפקטים יצירתיים תומכי דרוש ופחות "התקדמות לינארית רגילה".

כפי שבכל דבר שהוא ישנם מומחים אשר אמונים על ביצועים מושלמים של הדבר הטוב ביותר שאמור להיות מיוצר מתוך שיא מקצועיותם, כך גם בתחומי יצירתיות. יצירתיות מסוגלת להיות מיוצרת מתוך "חשיבת בזק" המציתה אותה ללא קשר לתהליך סיסתמטי, ומצד שני- ניתן להובילה על ארכיטקטורה ראשונית, אשר מנגישה אותה לתודעה והמעבירה אותה אל תוך מסילות רכבת הרים של לונה פארק משוכלל. לונה פארק זה הינו מעבדת היצירתיות של אדם יצירתי השולט בה היטב והמתהלך בה כבן בית.

להגדרת יצירתיות נדרשות זוויות מבט, תהליכי "הפשטה" של צבעים ו"מכסי סירים". שכן, יצירתיות חוזרת על עצמה בהמוני מקומות בדיוק באותו האופן ולא משתנה (וואריאנטים). העניין היחידי הינו כי אנשים שונים תופסים "וואריאנטים" יצירתיים כחוזרים על עצמם שוב ושוב. למעשה, קל למדי להבחין כי המדובר אך ורק בוואריאנטים וכי הצורך הממשי אינו להבין באיזה סוג יצירתיות מדובר, אלא אך ורק בלהשוות את "שרטוט היצירתיות" (C) ל"הלבשה יצירתית" משוערת על ביטוי יצירתי אחר.

יצירתיות אינה נמצאת מחוץ לממציא ולא בהכרח תמיד רק ב"תוכו". זאת, משום שהגדרתה אינה אך ורק חיצונית או פנימית וכי תפיסתה הינה לא רק דו מימדית או תלת מימדית.יצירתיות ותהליכיה הינם כה סבוכים עד כי הצורך לנתחה (על ידי גורמים מקצועייים המנתחים יצירתיות) עשוי לחייב שימוש במימד רביעי (טטראלי) ועד חמישי ושישי. (טכניקות 2010-2100 - ISK).

יצירתיות משמשת בתהליכי המצאה, יחסי אנוש וניהולם, היבטים פסיכולוגיים, תהליכים עסקיים ושל מחקר והמצאתיות ובכל תחום אשר בו אין פתרונות רגילים המניחים את הדעת.
רבים הם שימושיה אף בתחומים הנראים כרחוקים מאד ממנה: משא ומתן, שיחות יומיום ופסיכולוגיה פנימית (פסיכולוגיית מעמקים - תחומים בהם האדם עצמו מנסה להסביר לעצמו דברים ולעיתים אף להצדיק אותם). יצירתיות הינה דבר מופלא במיוחד אשר ניתן להגדירו בקלות, כאשר יודעים מהיכן להתחיל, כיצד ללכת לאורך כל מיתווה התפתחותה ולהתחקות באמת אחר שרטוטיה). סודותיה האמיתיים המוחלטים מוכרים במיוחד לממציאים.

ישנם אשר המציאו שיטות להסברי יצירתיות , המניחים כי ניתן להגדירה באופן סדור. ייתכן כי ניתן, אולם בהתאם למספר "אובייקטי" הופעתה, כך נזדקק אף למספר המשך קווי ההתיחסות אליה (כל זמן שאנו עוסקים אך ורק בפריפריה שלה ולא בפנימיותה - המחייבת שיטוט מסוג אחר). הדבר אף מלמד אותנו כי יש להניח נקודות תצפית רבות כאפשריות על פריפריות היצירתיות ועל צורות הופעתה. עושר יכולת השיטוט מנקודת לנקודה - הינה נוסחה יצירתית בפני עצמה.

יצירתיות במובנה הרגיל, עשוייה להתבצע על "תכונות" הדבר, על המשכיו המדומים, על המשכיו המעשיים ואף על שינוי ביכולת התפיסה של הדבר עצמו (וביצוע סיבובים של מנחי תצורות, זוויות והחצנים). יצירתיות אף מסוגלת להיות על תהליכי תפיסה של הדבר עצמו (דימויים, סכמות וייצוגים) אשר רחוקים מן האובייקטאליות העצמית שלו.

לשם ביצוע יצירתיות, ישנה היצירתיות הרגילה של כל אדם רגיל , המשרתת אותו בהתאם למידת צרכו, ומעבר לה - רמות יצירתיות גבוהות יותר, אשר ניתן לסווגן לפי עושר יכולתן לקדם עניינים שונים, לפתור בעיות, לייצר התייחסויות מקדמות כלפי טיב עניינים רבים - ובהתאם ליכולת הקולט להבין את חריפות היצירתיות. פעמים רבות אף יקרה, כי בשל התקדמות היצירתיות מעל ומעבר ליכולת ההמשגה שלה, שייפרם חוט ההסבר הלוגי אודות צורת ודרכי בריאתה. הדבר מורכב מעט יותר מכפי שניתן להסביר אך ורק באמצעות שפה. עניין זה מעביר אותנו אל תחום המודלים.

מודלים של יצירתיות הינם מודלים בכוונתם הרגילה - צורות המשגה וארגון של אינפורמציה. ובהקשר של יצירתיות - המדובר הינו על איכלוס טקטיקות יצירתיות, וסיבובי, שינויי צורות, זוויות הסתכלות, והנדסת דרכי התקדמות, מתיחה, שינוי, דחיסה,פתיחה ושינוי של תפיסות - לגבי אובייקט נתון. אין המדובר על היטלים, כפי שניתן להתרשם, אלא על צירוף כושר לוגי של אובייקט מבצע (לדוגמא: ממציא), עם התייחסויות מסוג מסויים כלפי מושא היצירתיות.
נולדג'וויזר (מנתח ידע ומפתח ידע חדשני) מקים בית ההמצאות וגוף הידע רעיונית ישראל ISK

http://www.isk.co.il
כותב מקצועי מומחה
http://www.winwrite.co.il

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר     הדפס את המאמר     שלח לחבר 
 קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: יזמות, יצירתיות, חדשנות, המצאה, פטנט, המצאות ופטנטים, ממציא, ממציאים, בית יוצר, קניין רוחני, קופירייטר, קופירייטריות, כתיבה שיווקית

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , אריק. (01/03/2007).  יצירתיות - ניתוח מקצועי מקיף. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:10/02/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=7092

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , אריק. "יצירתיות - ניתוח מקצועי מקיף" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 01/03/2007
    נדלה בתאריך:10/02/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=7092
  •  מאמרים אחרונים מאת אריק
       כתיבה שיווקית, כתיבה יפה, קופירייטינג מקצועי
       מקצוענות דיבור - רטוריקה פרקטית
       כתיבה שיווקית - בהירה ואלגנטית
       טכניקות קבלת החלטות מסוג תלת מימד
       אימון אישי - מקצוענות דיבור
       גורמי ביתא במהלך משא ומתן - דורות משא ומתן 2.0
       כתיבת פרופיל עסק. הנחיות מקצועיות
       כתיבה שיווקית פרסומית מוצלחת
       טכניקות מכירה - כדאי לשים לב
       אומנות השכנוע: קביעת טקטיקת השכנוע. חידוד והעשרה
       אסרטיביות ESK- הבנת אסרטיביות. מושגי מבוא
       רישום פטנטים טכנולוגיים אינטרנטים הולוגרמתים
       דיבור רומנטי - כתיבה רומנטית קלאסית ציורית
       כתיבה יצירתית מתקדמת - הדרכת ידע
       אסטרטגיה וטקטיקה על תחומיות


     מאמרים אחרונים בקטגוריה יזמות עסקית
       הקמת עסק מאפס
       אלי שביט על עושר, עוני, כסף ומה שביניהם
       השלבים בדרך לקבלת פטנט
       עיצוב ופיתוח מוצר כחלק מפעילות החברה
       טיפים להקמת עסק עצמאי מאת אלי שביט
       חמשת השלבים ליזמות עסקית למתחילים!
       מגמות חדשות בתחום הבינה העסקית
       אלי שביט מציע קורס להקמת עסק עצמאי
       איך נדע מהם המטרות האמיתיות שלנו?
       אם אין לך רעיון עסקי ואין לך מושג מאיפה להתחיל? אז מצבך טוב משחשבת!
       אלי שביט - סודות ההצלחה של היזמים
       טיפים לפתיחת עסק חדש
       קניית ומכירת עסקים - תהליך ארוך הדורש ליווי מקצועי
       אלי שביט - 10 טיפים להצלחה
       קורס יזמות עסקית הוא המפתח להצלחה לעצמאים


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה יזמות עסקית
       הצלחה ? כל אחד יכול
       שכיר או פרילנסר
       יש לי רעיון לעסק- איך אני מפתח אותו
       מרעיון למוצר - איך עושים את זה נכון
       המצאת רעיונות טובים לאתרי אינטרנט נושאי רווח
       אמביציה וכסף להשקעה
       מוטיבציה
       הכר את המסמכים שנתקלים בהם בעסקים
       כל מה שצריכים לדעת לפני שפותחים עסק
       הקמת חברת סטארט אפ - פרק 1
       יצירתיות - ניתוח מקצועי מקיף
       סודות ההצלחה בשיווק ישיר
       דבקות במטרה
       הסודות להצלחה
       הדרכים להשגת סגנון חיים והצלחה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה