דף הבית  >>  חינוך ולימודים  >>  הוראה הרשם | התחבר

השיווק התאורתי והמעשי בחינוך 

מאת    [ 17/05/2010 ] [ נצפה 904 פעמים ]
articles.co.il
Loading


 

אנו מודעים בדורנו היום לחשיבות העצומה שיש לשיווק , רוב העסקים במגוון הנושאים מצליחים להתמודד עם התפוקות האיכותיות בדרך שיווקית,איתנה,יצירתית וחכמה.

ישנם כלים חשובים ומהותיים בשיווק חכם,אותם ראוי ללמוד וליישם הלכה למעשה.

כדי שהעשייה=התוצרים,עליהם עמלים שנים רבות,בהם משקיעים מחקר ופיתוח חשיבה מעמיקה,יוזמות ויצירתיות נפלאה ישא פרי.

לעולם העסקי ברור היטב כי תוצר מדהים ומרתק-עליו עמלו טובי האנשים שהפעילו מוחות פוריים, אנשים שהשקיעו מאמצים ומרץ בעשייה ובחשיבה מדהימה מצפים תמיד שהתוצר המוגמר – אכן יגיע לאנשים רבים,הרווחים יגדלו ויפרחו. אם התוצר-יימכר לכמות גדולה של אנשים.

ברור היום יותר מכל דור אחר,כי לשיווק יש חשיבות אדירה בהפצת תוצר-עליו עמלו שנים רבות.

ברור לנו כי חינוך נכון ואיכותי דורש אף הוא מוח פורה,מורים יוזמים ויצירתיים,מורים ומנהלים-מנהיגים שיובילו בדרכים,שיטות ותהליכים נכונים חכמים ומצוינים כדי לטפח חינוך איתן ומעולה.

חינוך המבוסס על למידה נכונה וטובה,על הקניית הישגים לימודיים המשולבים כמובן בחינוך לבניית נוער-חכם,נבון,המשלב כל אמצעי האינטלגנציה הרגשית,אהבה,כבוד,יחס,הקשבה,אמפתיה ואופטימיות.

חינוך לנתינה,לצדקה,לאהבת הרע,לערכים והעיקר בחינוך,מתמקד בבניית חיי חברה,יש חשיבות אדירה-בפיתוח ייחודיותו של כל ילד אך הכל מתוך אחדות.

לא בכדי תורת ישראל מבוססת על מצוות, שמחציתן מעוגנות במצוות שבין אדם לחברו.

מתוך ניסיוני הרב במערכת החינוך למדתי-כי ההצלחה האמיתית הטמונה בתוך אופיו של כל ילד מבוססת בעיקרה על חיי חברה,על ילדים שיש להם חברים,על פיתוח מנהיגות נוער-שהמה המשפיעים ביותר על החברים.

אנו יודעים שהשפעת החברים קיימת לא רק אצל הצעירים,גם המבוגרים בתפקידים השונים ובגילאים השונים מאושרים ושמחים כאשר יש להם חיי חברה.

לומדי הדף היומי בקהילתי-לומדים מתוך חדווה וגיל, מדי בוקר גם בגלל חיי חברה הנוצרים בין הלומדים. כך מוסד חינוכי מצליח בגלל שהמורים משקיעים בלימוד-בהישגים ובאקלים מיטבי המבוסס על חיי תורה-כך מצליחים להגיע לראש כל הר ולכבוש כל יעד חינוכי.

מערכת החינוך האיתנה ממריאה כמובן לאחר עמל רב בעשייה החינוכית הנכונה המשולבת בשיווק מוסדי איתן וחכם -

בדיוק... בדיוק כמו התחום העסקי.

השיווק הנכון בחינוך גורם למוטיבציה,לפיתוח הרצון והנחישות להיות יותר ויותר יצירתי ויוזם. כך מגיעים יותר ילדים ללמוד במוסד החינוכי בו קיים שיווק המוסד.

השיווק בחינוך חשוב בדיוק כמו בתחום העיסקי.

חובה על כל מנהל-מנהיג ללמוד תאוריה שיווקית וליישם אותה הלכה למעשה בבית ספרו.

שיווק נכון מוסיף מוטיבציה מעולה לצוות המורים ולמנהל והופך אותם ליצירתיים.

תהליכי השינוי,ההתחדשות והשיפור המתמיד במוסדות החינוך,מהווים מוקד חשוב מאוד בהצלחה,היעדים,התהליכים והכלים משתנים כל הזמן ולכן ראוי להפעיל חשיבה יצירתית ויוזמות שונות ואיכותיות כדי לשווק תהליכי השינוי בדרך חדשה מרתקת ומעניינת.

ראוי שכל המלמדים באקדמיה תחומי החינוך,המרצים המלמדים הדור הצעיר להיות מורים ומנהלים-מנהיגים,חייבים להיות מעורבים בעשייה החינוכית בבתי הספר,לבקר,להקשיב-למנהלים וללמוד שיטות וטכניקות חינוכיות הרלוונטיות לשנים האחרונות.

כפי שמדגיש הרב קוק ,ילדינו משתנים כל הזמן,בכל דור גדלים ילדים אחרים,עלינו להתאים הכלים החינוכיים לדור החדש.

באותה מידה עלינו לשווק את עשייתנו בהתאם "לחדשנות" האופפת את העשייה החינוכית.

ברור לכל אנשי העוסקים,כי השיווק חייב להתאים ללקוחות כל הזמן,כך עלינו ללמוד גם את אפיוני ההורים בדורנו-כדי להתאים השיווק ללקוחות שלנו במערכת החינוך-שהם ההורים.

מביקורי הרבים בבתי הספר בשנים האחרונות עם פרחי הניהול והמצטיינים במכללות,אני חייב לציין כי יש לנו מנהלים ומורים מנהיגים נפלאים ומרתקים,הלומדים כל הזמן אפיוני התלמידים ומתאימים שיטות החינוך והכלים לילדים..

מוסדות החינוך וביה"ס מאוד פורחים וזוכים להערכה רבה בקרב ההורים והסביבה כולה מכיוון שקיים שיווק נבון המבהיר להם היטב הישגיהם והצלחתם. ההתחדשות המקסימה באה לידי ביטוי בפרסום ושיווק חכם ואיתן.

בחלק מאותם מוסדות מצליחים הופכים את הלקוחות כחלק פנימי של החינוך,מקנים גם להם תחומי אחריות,כך הופכים אותם-את ההורים כלקוחות "כשותפים" בתוך העשייה הנפלאה-השיווק מרקיע שחקים ומוסדות חינוך אלו מתרבים בילדים ובשביעות רצון הלקוחות.

אנו יודעים שחלק חשוב מאוד בהצלחתם של אנשי עסקים ואנשי חינוך,הוא שימוש נכון "בארגז הכלים" אותו הם רוכשים באקדמיה כאשר ארגז הכלים מתאים לסביבה,לחינוך המיטבי בהווה ובעתיד ואינו מורכב מכלים-שהתאימו לבניית החינוך בעבר,הרי "ארגז הכלים" יעיל ומצוין.

אך כאשר המרצים-באקדמיה משתמשים בכלים שאינם מתאימים לניתוח מקיף של מצבים ואירועים שונים וחדשניים בדור זה,הרי תהליך פתרון הבעיה לוקה,או אז השיווק אינו נכון ולקוי.

חובה על המרצים בתחום העסקים וכמובן בתחום החינוך להיות מעודכנים כל הזמן בתהליכי השינוי המתחוללים במוסדות החינוך,כדי לבנות "ארגז כלים" המתאים לעשייה וללימוד מתאים וחכם של כלי שיווק נכונים אמיתיים ואיכותיים.

בתהליכי פתרון בעיות והתמודדות עם דילמות חדשניות המתאימות לדור זה,חובה עלינו להכיר לעומק אופיים של התלמידים והמוסדות ,להשתמש בכלים אחרים כדי להעפיל לפסגות,ככל שנלמד כלים אלה נוכל ללמוד דרכי שיווק מתאימות לכך.

תהליכי פתרון בעיות משתנים כל הזמן ולכן קשה ללמד כישורים כללים שאינם קשורים ל"ארגז הכלים" החדשני והמשופר.

במאמר שפורסם באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב לפני כשנתיים הודגש כי רוב האקדמיות בארה"ב אינן מעניקות כלים שימושיים להשתמש בהם בעולם העסקי – דבר המקשה על הבוגרים להשתלב היטב בעבודה.

כך במערכת החינוך-חובה עלינו ללמוד הכלים והעתודות החדשניות המעוגנות במוסדות החינוך האיכותיים והמצליחים ואותם ללמד באקדמיה את הסטודנטים שיהיו מורי העתיד ומנהלי העתיד.

חשוב למשל ללמוד לא רק תאוריות בתכנון אסטרטגי אלא להתמקד בפתרון בעיות יום-יומית בתחום הניהול והשיווק,לבנות "ארגז כלים" מתאים לדורנו...וללמוד שיטות דרכים וכלים חדשים להתמודד מול דילמות עדכניות,שלהם צריכים ארגז כלים משופר ומתאים.

מותר ראוי וחשוב-שמרצים באקדמיה יבקרו יותר במוסדות החינוך,בהוראה נכונה ובחינוך איתן ונכון בתקופתנו שלנו.

ראוי כמובן שהמחקרים העדכניים הנעשים במוסדות החינוך-יובאו לעיון וללמידה בכל בתי הספר בארץ,כדי שגם המנהלים והמורים יוכלו בעמלם החינוכי הקדוש ללמוד על תוצרי המחקרים.

ככל שיקויים שילוב איתן בין הנעשה במוסדות החינוך לבין המחקרים בשדה החינוך,נוכל לצעוד קדימה בזקיפות קומה הן בהישגים הלימודיים והן בבניית חיי חברה איתנים ונפלאים, כך יוכל כל מוסד חינוכי לעגן דרכו החינוכית והשיווקית על סמך עשייה,ניסיון ומחקר. 
 
 
 

      

- תואר ראשון ושני במדעי הטבע-ביולוגיה

- תואר שלישי בחינוך במנהיגות

משרות במשרד החינוך:
- 3 שנים מפקח על מדעי הטבע
- 12 שנים מפקח כולל
- 10 שנים מפקח מחוזי

בכל תחום פיתח מנהלים כמנהיגים, אשר הגיעו להישגים הטובים בארץ באזורם

ב6 שנים האחרונות מרכז את הקורס המכשיר מנהלים בבר אילן, וכמובן מלמד חינוך ומנהיגות באוניברסיטה ובעוד 3 מכללות.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר     הדפס את המאמר     שלח לחבר 
 קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. (17/05/2010).  השיווק התאורתי והמעשי בחינוך. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:10/02/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=69216

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. "השיווק התאורתי והמעשי בחינוך" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 17/05/2010
    נדלה בתאריך:10/02/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=69216
  •  מאמרים אחרונים מאת ד''ר יחיאל שרמן
       המידות הנדרשות ממנהיג - לפרשת יתרו
       יעדים מושגים בשלבים לפרשת בשלח
       קהילה מחנכת בעיר מחבקת
       גדולה הכנסת אורחים...
       העצמת האושר-תשתית ההצלחה
       ויראו אותו מרחוק
       שכון בארץ לפרשת חיי שרה
       דמותו של יעקב לפרשת תולדות
       חשיבות המושגים בהצלחה חינוכית
       חלום ואמונה - קודים מנצחים
       מהו חינוך לערכים?
       לא תתגודדו - לפרשת ראה
       מושגים ...רעיונות...ונושאים בתחומי מנהיגות חינוכית
       התהליך במבחן התוצאה
       החוויה כהוויה


     מאמרים אחרונים בקטגוריה הוראה
       שונאים ללמוד חשבון? ממש לא מבינים את שיעורי התורה?
       צדק חברתי לנוער: איך מורידים את מחיר שיעורי נהיגה?
       מבחן תיאוריה לנהיגה - מפתחות להצלחה
       לימוד תיאוריה באמצעות אתר לימוד תיאוריה - האם כדאי?
       הדרך הקצרה אל שיעורי נהיגה מוצלחים
       קוסם, הוקוס פוקוס וקשב - אורי אשכנזי
       מה עדיף - הוצאת רישיון נהיגה בחורף או בקיץ?
       מורה לנהיגה טוב, מורה לחיים: המפתח להצלחה בתיאוריה ובטסט
       איך לעבור קורס תיאוריה בקלות?
       מורי נהיגה להצלחה ולנהיגה בטוחה
       בעיות נפוצות של שיעורי תיאוריה לנהיגה - ואיך להימנע מהן
       בעיות נפוצות של לימוד נהיגה - ואיך להימנע מהן
       כיצד לדבר: טיפים למרצים
       ''בית ספר למוזיקה'' בכל כיתה?
       צעדים ראשונים בכתיבת חיבור מוצלח בשאלון ב - בגרות בלשון


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה הוראה
       לוח חופשות בתי ספר 2010-2011
       מנהל בית ספר - כמנהיג
       מהו מורה טוב?
       שאילת שאלות - מנוף לפיתוח החשיבה
       קשרי מורה - תלמיד
       מערך שיעור בנושא השבת אבידה
       לוח חופשות מעונות ופעוטונים 2010-2011
       סגנון הניהול של בית הספר והשפעתו על האווירה במוסד
       מה מאפיין בית ספר מצליח?
       מורה מרוצה - תלמידים מרוצים
       אופק חדש שעות פרטניות לחינוך המיוחד
       אנסין באנגלית
       מהו תלמיד חכם?
       איך בונים מערך שיעור ?
       בניין הפעיל

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה