דף הבית  >>  חברה ומדינה  >>  פוליטיקה הרשם | התחבר

אני, לא אהיה שם בסדנה לזהות יהודית במדינה דמקורטית 

מאת    [ 13/05/2010 ] [ נצפה 640 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


אני, לא אהיה שם:  בסדנה ל"זהות יהודית במדינה דמוקרטית"  /  נמרוד נוי

13/5/2010

ב- 27/5/2010 תתקיים בכנסת ישראל סדנה בנושא "מדינת ישראל - זהות יהודית במדינה דמוקרטית". את הסדנה מארגנת מפלגת קדימה במסגרת מהלך נרחב ליצירת חזון חברתי משותף לפיתוח חוסנה של החברה הישראלית. אני, לא אהיה שם:

(1) כי אני סבור שמהות הדברים נמצאת כיום בכלל במקום אחר ולא בדיונים מסוג זה, אם ברצוננו לתפוס את השור בקרניו ולהתמודד בנחישות ובאומץ לב עם שאלות האמת והיסוד שלנו. אין לי בעיה בכך שאנשים רוצים לדבר ולהשיח ביניהם בנושאים שונים מתחומי הבטחון והשלום וחברה וכלכלה, מה שאני מכנה בשם 'הגיון המדינה' ו'הגיון המצע הרעיוני'. עד כאן הכל טוב ויפה. אך, אני בא לטעון שדיונים מסוג זה בעת הזאת לא יביאונו לשום מקום. אין בעיסוק בדברים אלה כל חדש והם בחזקת טחינת מים לשוא. הם מונחים על השולחן וגלויים לעין כל. כולנו יודעים את המציאות הישראלית על שלל בעיותיה ומה כבר יוסיף עוד דיון שכזה ועוד דיבורים. בסופו של יום אנו כולנו נבחנים בתוצאות מעשינו ומחדלינו וכך גם הדמוקרטיה שלנו. זהו לדעתי מוקד חיינו האמיתי בימים אלה: היכולת לעשות. זה הדבר המשמעותי ביותר אשר עלינו לתת את הדעת עליו ולהתרכז בו. לא עיסוק סרק בנושאים מוסכמים וידועים מתחומי הגיון המצע הרעיוני והגיון המדינה, אלא כיצד אנו קמים בבוקר ועושים מעשה של אמת. כיצד אנו מגבשים בתוכנו הסכמה לאומית רחבה ועוצמה דמוקרטית, שיאפשרו לנו להוציא אל הפועל את כלל הדברים היפים והנשגבים שאנו מרבים לדבר עליהם. זו העת להעמיד בראש מעיינינו את 'הגיון הפוליטיקה' ולאפשר למערכת הפוליטית לשקם את עצמה ולהחזירה אל מרכז חיינו הציבוריים. אני קובע כאן נחרצות כי מי שסבור שניתן לנהל את המדינה ברמה גבוהה בעוד אנו מתעלמים כליל מן המערכת הפוליטית - ולמעשה כבר ביטלנו אותה מזמן ולא נותר ממנה שריד ופליט והיא משולה לעיי חורבות - טועה ומטעה.

(2) כי עלינו להשכיל לעשות הבחנה ברורה בין חזון המדינה, שהיינו רוצים שתהייה לנו, לבין חזונה של קדימה כמפלגה ואם בישראל. אלה לא אותם דברים והקשר ביניהם הוא עקיף בלבד. הבלבול בעניין זה הוא רב, ועד שלא נבהיר אותו היטב כינוסים וסימנריונים מן הסוג דלעיל רק יגבירו את המבוכה בקרבנו. יש בכך מרכיב חזק של הסחת דעת ופגיעה חריפה ביכולת הקשב שלנו לדברים החשובים באמת בחיינו. כלולים במצב זה יסודות חזקים של תפלול והדחת הציבור והסתתו. עלינו כשליחי הציבור להיות מאוד זהירים בנדון. כבני אדם אנו נוטים לרומם את עצמנו, מבלי שנרגיש ונהיה מודעים לכך, בשרוכי הנעלים של חזונות, ערכים ואידאולוגיות. אנו צריכים להיות מודעים לנטיה אנושית זו בתוכנו ולרסנה. נטיית היתר הערכית שלנו בתקופתנו היא העומדת לנו לרועץ ומייצרת הפסדים עצומים למדינה ולחברה בה. היא המקור הראשוני לפגיעה בחוסנה של החברה הישראלית. דיבורים אשר אינם מביאים לתוצאות איכותיות כלולים בהם מרכיבים רבים של הפרת אמונים יסודית שיש לתת עליה את הדין. בעניין זה הייתי ממליץ לדבר קצת פחות על חזון ועל ערכים. אלו דברים יותר מדי חשובים כדי שנטפל בהם באופן כל כך בלתי מושכל ובלתי מקצועי. והייתי מפנה את תשומת ליבנו לדרכי ואופני התנהלותינו. כשנשכלל אותם ונטייבם נקבל גם באופן מובנה יכולת טובה יותר להתמודד עם שאלות ערכיות של חיינו כאן. זה סדר העדיפות שאני ממליץ עליו ואשר נגזר ממצבנו הנוכחי.

(3) כי להעמיד את הכול תחת המושג מדינה יהודית ודמוקרטית ולהכפיפו לדבר זה היא רדוקציה של החשיבה ותהליכי ההגות הנדרשים והראויים. כך גם באשר לרעיון שתי המדינות לשני העמים. אני מסתייג בכל תוקף מנסיון שכזה ומכך שהוא נגזר ממהלך יחיד של מי שאמורה לייצגנו ולהיות שליחתנו. קרוב קרוב לחזה ובדד בדד מבררת נציגתנו הנבחרת את הדברים לעצמה. איש לא שותף להם. ואין בתוכנו תהליכים נדרשים כלשהם של ליבון, לימוד, צמיחה, התפתחות והפרייה. ואחר כך מתחילים לדהור על הסוסים, וכבר אין מה לעשות, ואיש לא יעצרם, ולא ישאלו השאלות הגדולות והחשובות, ואנא אנו הולכים?

(4) כי מי שמדבר על הצורך בהקשבה ובשיח שיטתי ורציני עם קבוצות וזרמים במדינה, אינו מקשיב לאיש במפלגתו ולא משתפם. אנחנו חברי המפלגה מוזמנים למלא את חדרי ההרצאות בכנסת. מן קהל פסיבי שכזה. תפאורה למשחק הגדול של מישהי שאמורה לייצגנו בשכל טוב, במקצוענות ובתבונה, לשתפנו ולהאזין לנו בקשב רב. איש מאיתנו לא תוכנן לשאת דברים בסדנה הזו. כל הנואמים, או כמעט כולם, באים מחוץ לקדימה. שם כנראה נמצאים האנשים הטובים ולא בקרבנו. שם נמצאת החוכמה האמיתית. זה המסר העולה מן הסדנה הזו. לי אין כל חשק וכל רצון לתת גושפנקא לאירוע שכזה שכך הוא נבנה וכך הוא מתנהל. לי אין כל רצון לתת את ידי ולשתף פעולה עם מי שלא סופרת אותי ואת חבריי במפלגה. עם מי שלא טרחה עד היום לשמוע אותי ולהאזין לדבריי, העומדים היטב בתבחינים של איכות ומקצוענות והם תוצאה של עבודה ברמת העיסוקים הגבוהה ביותר. במשחק הזה אני לא משחק. ומי שלא מאמין בנו אנו גם לא נאמין בו.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: המערכת הפוליטית, מפלגת קדימה, ציפי ליבני, התנהלות, דמוקרטיה,

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    נוי, נמרוד. (13/05/2010).  אני, לא אהיה שם בסדנה לזהות יהודית במדינה דמקורטית. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=68972

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    נוי, נמרוד. "אני, לא אהיה שם בסדנה לזהות יהודית במדינה דמקורטית" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 13/05/2010
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=68972

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חברה ומדינה
    דואר אלקטרוני:

     מאמרים אחרונים מאת נמרוד נוי
       קדימה: אותה הגברת בשינוי אדרת
       הפריימריז בקדימה: משתה הסיום של הניסיון החשוב הזה שכשל
       הפריימריז בקדימה: עמדה אישית
       הפריימריז בקדימה: מנהיגות איננה נקבעת בפריימריז
       קדימה - ימים עצובים
       קדימה: הונאה עצמית
       מפלגת קדימה - הכרזה על מצב חירום
       'קדימה' - אין עם מי לדבר
       זו לא הקופה שנשדדה אלא האמון שנשדד כאן לנגד עיננו
       מפלגת קדימה - להרוג את השליח
       מפלגת קדימה - דמדומים ושקיעה
       מפלגת קדימה - היום שאחרי
       פריימריז בקדימה - פתרון ביניים קונסטרוקטיבי להצלת המפלגה
       א מ ר ת י ל כ ם, א מ ר ת י
       האם הפוליטיקה היא פרופסיה


     מאמרים אחרונים בקטגוריה פוליטיקה
       חשבון פשוט
       קדימה - יוק
       אראל מרגלית חושב מחוץ לקופסה
       קדימה: אותה הגברת בשינוי אדרת
       ואחרון, אחרון חביב...........בני בגין
       ציפי לבני
       הלאומנות הערבית ומעמדה של ארץ ישראל.
       למה אנו לומדים היסטוריה?
       פסח ומימונה - המדריך לפוליטיקאי
       צדדיה האחרים של הכנסת
       הערות בלתי שפויות על מצב שפוי לגמרי
       מזל וברכה
       מחזה האבסורד (נכתב באוקטובר 2011)
       הפריימריז בקדימה: משתה הסיום של הניסיון החשוב הזה שכשל
       ליאיר לפיד ולמצטרפים החדשים - ברוכים הבאים!


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה פוליטיקה
       משל - הארנב והצב
       ספר הג'ונגל
       מה באמת קרה ל''אמצעים המיוחדים'' במלחמת יום כיפור
       לוי אשכול
       מערכת הבריאות- מקרה בוחן להיחלשות המוסדות במערכת הפוליטית בישראל
       מנהיגות וניהול משברים על פי רודי ג'וליאני
       אופירה נבון
       הרווח המשולש שבגידול זיתים
       יצאת צדיק
       חוזרים בשאלה
       דור הנפלים
       כיצד למפות התנהגות בוחרים באופן מדוייק
       קונספירציה והסתה
       קרל פון קלאוזביץ
       הנושא העדתי מת-נסיונות להחיותו במערכת הבחירות נדונים לכישלון

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה