התמודדות עם כאב-תחשוב טוב יהיה טוב
כאב הינו מערכת ההתרעה של הגוף שתפקידה להעיר אותנו בעזרת תחושת יתר ,הבאה לידי ביטוי ע"י עצבים המפוזרים בכל הגוף. במקום שאין עצבים לא יהיה כאב כמו בציפורניים, שיער או פרסת הסוס.
הכאב מראה שדבר מה מתחולל בגופנו,ועלינו לשים לב אליו.בלעדיו לא היינו שמים לב אליו ומטפלים בבעיה.הוא גורם לנו לזהות את המחלה ולטפל בה.כשתחלוף המחלה, יחלוף גם הכאב.
הכאב צריך לגרום להפסקת הפעילות של אותו איבר שנפגע כדי שהגוף יוכל לתקן את הנזק, אחרת ימשיך את הפעילות ועלול לגרום לנזק לכל החיים.
תפקיד הכאב הוא: ללמד אותנו לקח.אם יש לנו כאב בטן לדוגמא,הכאב לעיתים,יכול להתריע על אכילה לא נכונה ,כדי שנמנע ממנה בעתיד.
ד"ר ראומה לוי במאמרה :"התמודדות עם כאב ללא תרופות" אומרת כי:"חלק מן הכאב הוא אובייקטיבי וחלק הוא סובייקטיבי. ההתייחסות שלנו לכאב, הפחד ממנו, התסכול והסבל קובעים במידה רבה את דרגת הסבל מהכאב. יש הבדל לסבול את הכאב ומהכאב. לסבול מהכאב מגביר אותו כי כשאדם סובל מהכאב הוא מתעצבן, נאנח וזה מכניס אותו ללחץ ומתח, מתח גורם להתכווצויות שרירים, עליה בלחץ הדם ובסופו של דבר לעליה מוגזמת של הכאב.
אפשר לעזור לכאבי ראש ע"י תרגיל נשימה וזה מייד עוזר, בזמן נשימה הגוף נכנס להרפיה ואז הדם זורם יותר טוב ויש חמצן. בדרך כלל באופן טבעי אדם שם את היד במקום הכאב. בגוף יש חשמל ובאיבר חולה וכואב, המתח החשמלי הוא מינימאלי ובאיבר בריא יש יותר חשמל. היות ובידיים יש הכי הרבה אנרגיה, כי הן כל הזמן בפעילות, סוגרים מעגל חשמלי – חום על מקום הכאב. לכן גם כשעושים תרגיל נשימה לכאב ראש מכסים את הראש בתוך הידיים".[ניתן ללמוד "רייקי" ולהשתמש באנרגיה זו,להקלה על הכאבים ע"י הנחתם במקום הכאב].
ניתן גם להתמודד עם הכאב בעזרת מדיטציה ודמיון מודרך, המעוררת את המוח אשר ברשותו כלים לטיפול והקלה בכאב ושחרורנו ממנו,לצד הרפואה הרגילה המציעה כדורי הרגעה. תרופות משתקות כאבים ופועלות כמו סמים . הן עובדות על מנגנונים שונים,על מנגנון הפחתת כאב וגם נוגדי דיכאון שמגבירים את דיכוי הכאב.שימוש מופרז בהם ,יהפוך בעצמו לסיבה לכאבים.
האמונה שיש לנו את היכולת להתמודד עם הכאב הנה השלב ראשון לריפוי עצמי. עלינו לבטא את רגשותינו ולתת ביטוי למצוקה: לבקש עזרה,לא להתבייש או לחשוש. לשתף אחרים בקושי שלנו יוריד את המועקה,הפחדים והבדידות בהתמודדות מול הכאב. וכן,להיחשף לסוגי טיפולים נוספים אותם לא הכרנו קודם.
אומרת יעל רוזנברג במאמרה "להתמודד עם הכאב":לחשוב מחשבות חיוביות, כי התודעה היא הבסיס של החוויה. אנו חווים את הכאב בהתאם למה שאנו חשים כליו. אם נעבוד על המחשבה שלנו ונראה את הדברים בצורה חיובית,העולם יאיר לנו את פניו בחזרה,ועוצמת הכאב תפחת אפילו אם אובייקטיבית נוכל לבדוק עוצמת כאב והיא בעצם לא השתנתה.לפי תורת הסוד-דומה מושך דומה .כלומר תחשוב רע -יגיע רע.תחשוב טוב,יגיע טוב.
למוחנו ישנה היכולת לטפל כמעט בכל מחלה.עלינו למעשה להשתמש בתרגילים המטפלים בכאב וכך לעורר את המוח לשחרר משככי כאבים ובכלל ולטפל בגורם לכאב.
מומלץ ללמוד את הדרך לא בזמן כאב המסיח את הדעת,אלא לפני שהוא מגיעה וכך נוכל להפעיל את המדיטציה עם תחילת זיהוי בואו של הכאב[עמו מגרנה למשל],ולהיכנס להרפיה אשר תרגיע בזמן אמת את הכאב.המוח המתורגל לדרך יפעל מידית ויפעל את פעולתו.
דרך אחת מביאה לפנינו במאמרה "התמודדות עם כאב"- דורית קרסו,והריהי לפניכם:
תרגיל ראשון להקלה על מגרנה:
-נעצום עיניים ונחשוב על מקום שקט בטבע, למקום זה יש איכויות של שלווה, אותו מקום מרגיע, רגוע ושליו, עכשיו, נפעיל את כל החושים: נריח, נאזין, נביט ונמשש כדי להתחבר אל המקום.
-כאשר אנו שרויים בשלווה במקום השקט שלנו, נביט לצד שמאל, נמצא שם בריכה, גדולה במעט מאמבטיה, בריכה המותאמת לגודל הגוף שלנו. הבריכה מלאה במים שצבעם זהב. אלו מים בעלי תכונות ריפוי והקלה על כאב.
-אנו פושטים את הבגדים ונכנסים אל הבריכה, נותנים לעצמנו להירגע בתוך הנוזל המוזהב אשר חומו בדיוק כחום גופנו. לאט, לאט, האטומים הזהובים של מי הריפוי נכנסים, מפעפעים דרך העור אל תוך הגוף. מיליוני אטומים זעירים זהובים עושים את דרכם אל תוך הגוף דרך העור.
-בתוך הגוף, האטומים הזהובים מחפשים את דרכם אל המקום הכואב, מצטופפים סביבו בהמוניהם, מקיפים אותו מכל עבר וחודרים לתוכו, כל אטום זהוב נוגס פיסה זעירה מהכאב ומעלים אותה. כך מיליוני אטומים זהובים מתקבצים להם סביב מוקד הכאב ומעלימים אותו פיסה קטנה אחרי פיסה, עד שהכאב נעלם כולו.
-אפשר לשהות באמבט הזה חצי שעה ואף יותר, עד שחשים הקלה. אז יוצאים מהאמבט, העור זהוב כולו בשל המים הזהובים, מתייבשים בשמש ומתוך המקום השקט חוזרים לאט אל החדר.
אז ,שנהיה בריאים!
אסתי-הילינג אנרגטי,מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,תקשור. מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il http://esterrevka84.cafe.themarker.com/
>מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



