דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


צבעים באוכל 

מאת    [ 31/01/2007 ]

מילים במאמר: 478   [ נצפה 6058 פעמים ]

הצבעים לא נועדו רק כדי למשוך את תשומת הלב בטבע, יש להם משמעויות נוספות, כפי שנראה.
ישנו קשר ברור בין צבעי המזונות בטבע, לבין משמעותם וערכם התזונתי. כל פיגמנט קשור למרכיב כימי שונה בצומח. חשוב שנבין שכדאי לנו לגוון את ארוחותינו ולא רק מבחינה אסטטית.
אנסה לתת סקירה קצרה על משמעויות הצבעים השונים.
כחול- הוא קר, מרגיע, מפיג כאב ונותן תחושה של טיהור ושביעות רצון. טוב לאכול מזונות כחולים לפני השינה, לשינה רגועה ושלווה. הוא מזין את החלק הרוחני- אינטואיטיבי במוח. הפיגמנט הכחול מכיל חומרים נוגדי חימצון חזקים ביותר (אנטוציאנינים ואנטוציאנידינים).
המזונות הכחולים כוללים את הענבים הסגולים, צימוקים כהים, שזיפים סגולים (טריים ומיובשים), תאנים, אוכמניות, סלק, חציל, פטריות, ארטישוק ירושלמי, עשבים שונים (קמומיל, מרווה, אורגנו)
אדום- הוא מחמם, מעורר (פיזית, מנטלית ומינית) ומעניק אומץ וכוח. בגלל תכונת האש שלו, שימוש מוגבר בו עלול לגרום לעצבנות ולכעס.
בין הפיגמנטים האדומים ישנם הבטא קרוטן (ככל שהצבע חזק יותר, יש יותר ממנו) והליקופן (הפיגמנט בעגבניה), שהם נוגדי חימצון חשובים. ישנו גם הפורפירין, המשפיע על בריאות הדם.
בין המזונות האדומים נמצאים עגבניה, פלפל אדום, פלפל חריף, הבצל האדום, שעועית אדומה, עדשים אדומים, צנונית, כרוב אדום, תפוחים אדומים, פטל, קרנברי, דובדבנים, שזיף אדום, אבטיח ותות שדה.
צהוב- מעורר שמחה ואופטימיות, מעורר את פעולת מערכת העיכול, הכבד והטחול.
במזונות הצהובים נמצא את הדגנים (חיטה, שעורה, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל), תירס, דלעת, אשכולית, לימון, אננס, מלון, פלפל צהוב, תפוחי אדמה ותבלינים (כורכום, כמון, קימל, קינמון, שומר).
כתום- משויך ליצירתיות, לרגש, ליצרים, למיניות. צבע השפע והגאווה. עוזר להגביר את ייצור החלב לאחר הלידה.
המזונות השייכים לקבוצה זו הם גזר, בטטה, משמש, שסק, נקטרינה, תפוז, קלמנטינה, מנגו, עדשים כתומים, אגוז מוסקט וג'ינסנג.
ירוק- מקורו בכלורופיל, הנוצר בתהליך הפוטוסינטיזה הצמח,הוא בעצם קולט צבע משני צידי הספקטרום (אדום וכחול) וע"י כך יוצר איזון אנרגטי הצמח. בעקבות זה למזונות הירוקים ישנה היכולת להשרות הרמוניה ושלווה. הם יעזרו לשמור על הלב, יאזנו חילוף חומרים בגוף וירגיעו את מערכת העצבים. הם גם טובים למצבים דלקתיים.
בין המזונות הירוקים מצויים אבוקדו, ברוקולי, קישואים, מלפפונים, פלפל ירוק, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, כל העלים הירוקים (תרד, מנגולד, סלרי, כרובים, חסה וכו'), צמחי מרפא ותבלין (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט, שמיר, רוזמרין וכו'). גם תפוחים ירוקים, קיווי, ענבים ירוקים וליים.

חשוב אם כן לשלב את כל הצבעים במאכלי היומיום שלנו, בכדי ליצור איזון של חומרי תזונה הנכנסים לגוף וגם כדי לאפשר לכל אותם החומרים לעבוד יחדיו באופן מושלם.

סלט קשת בענן: סלט של עגבניות, חסה, תרד, פלפלים צבעוניים, גזר מגורד, קישוא מגורד, פרחי ברוקולי וכרובית, צנונית, צימוקים כהים, אגוזי קשיו, גרעיני חמניות ונבטים שונים.

מרק צבעוני: מרק העשוי עם תפוחי אדמה, בטטה, שורש סלרי, עדשים אדומים, גריסי פנינה, טופו ומתובל בכורכום, כמון, שום והרבה עלים ירוקים מכל הסוגים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, סלרי עלים, אורגנו וכו').

אפשר גם להשתמש בצבעוניות בכל הארוחה ע"י שילוב צבעי המאכלים השונים, כמו; סלט ירוק, תבשיל פולי אזוקי, ירקות כתומים מאודים וסלט טחינה צהבהב (עם הרבה כורכום).
העיקר הוא להשתמש בדמיון, והרבה..... וליהנות.
בתיאבון, ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.

במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:

"נטורופתיה למשפחה" ,
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
הבלוג: "מה יש לצהריים"

ליצירת קשר: 052-8527755 veredavid@gmail.com



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב