דף הבית  >>   >>  הרשם | התחבר

פלפלים קלויים בחומץ 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 286   [ נצפה 15808 פעמים ]
articles.co.il


 
 

הרשם כעת לרשימת התפוצה!
קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
בנושאי מתכונים ואוכל
דואר אלקטרוני:

סתם ערב באמצע השבוע.
הילדים הלכו לישון מוקדם, הבעל בטאי-צ'י.
מה יש לעשות?
אה, נכון...בצהריים שמתי פלפלים לקלייה בתנור. כדאי להכין אותם.
אבל אף פעם לא הכנתי, זה תמיד נראה לי יותר מדיי בלאגן [זה נכון], אבל בעלי כ"כ אוהב והוא ביקש... והרי כבר התחלתי בתהליך [זו שיטה טובה לעשות משהו שלא כ"כ אוהבים. פשוט להתחיל מתישהו במהלך היום].
אוקיי, אז מה עושים?

חומרים


    • 1 ק"ג פלפלים אורגניים [אפשר לערבב צבעים, זה יוצא יפה]
    • ראש שום
    • 3 כפות חומץ (בן יין, אורז וכו')
    • 1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה

כפי שכבר הבנתם יש שלבים:


    • בשלב הראשון מחממים את התנור ל-230 מעלות על גריל עליון וקולים את הפלפלים. בכל פעם שהם משחירים מלמעלה, הופכים כיוון עד שהם יהיו קלויים מכל הכיוונים.
    • באותו הזמן חותכים את השומים לפרוסות דקות.
    • כשהפלפלים קלויים למשעי מגיע שלב הפטנט [תודה לחברתי טלי]: שמים את הפלפלים הקלויים בקערה ומכסים בניילון נצמד לפחות לשעה. כך קל יותר לקלפם לאחר מכן [אמא שלי סיפרה לי על עוד שיטה, בה משאירים את הפלפלים הקלויים בתנור למשך כל הלילה להתקרר כך ואז בבוקר קל לקולפם].
    • בכל אופן, לאחר מכן מקלפים את הקליפה, מוציאים את הגרעינים והקצה ומסדרים בקערת זכוכית שכבות שכבות של פרוסות שום ורצועות בשר פלפלים.
    • את פרוסות השום שנותרות בסוף מפזרים מעל.
    • שופכים מעל השכבות את 3 כפות החומץ ואת כף הבלסמי.
    • מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לפחות ליממה אחת.

מאחר ואני לא הכי מחבבת את הטעם וזה דיי עבור בעלי, קשה לי לחשוב על אפשרויות תיבול נוספות. רוצים לעזור לי? אשמח לשמוע בפורום www.blabla4u.com/nature

מה עושים עם הפלפלים הקלויים האלה?
? לשלב בתבשילי אורז ופסטה
? להגיש כמנת פתיחה מתאבנת עם קצת שמן זית מעל, לחם וזיתים
? לשלב בסלט ירוק עם מנגו /תאנים
? לשים בסנדוויץ' מושקע עם גבינת חלומי מטוגנת או גבינה מלוחה
? למעוך עם תפו"א ומעט בטטה לפירה מיוחד

יש לכם עוד רעיונות?

אז לא נורא אם לוקח קצת זמן להכין.
שיהיה בתאבון.

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il

מקור המאמר: Articles.co.il/ורד לב


אהבת את המאמר? שתף בבקשה!

תגיות של המאמר:
סלטפלפליםבחומץמתכונים צמחונייםמתכונים טבעונייםמתכוני סלטיםפלפלים קלויים

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    לב, ורד. (31/01/2007).  פלפלים קלויים בחומץ. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:23/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=6597

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    לב, ורד. "פלפלים קלויים בחומץ" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 31/01/2007
    נדלה בתאריך:23/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=6597




  • מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
    כתיבת מאמרים

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב