דף הבית  >>  תרבות ובידור  >>  מוסיקה הרשם | התחבר

שלמה ארצי הביוגרפיה 

מאת    [ 02/03/2010 ] [ נצפה 1281 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הקריירה של שלמה ארצי מתפרשת על כארבעים שנה, על תפקידים שונים - זמר, מפיק, מעבד מוסיקאלי, מלחין, כותב, שחקן, מגיש ברדיו - וגם על סגנונות מוסיקאליים שונים. כמו שניתן לצפות מקריירה כל כך ארוכה, גם הקריירה של ארצי הכילה עליות ומורדות, תקופות פוריות יותר, תקופות שחונות. ארבעים שנה הן זמן רב, ונראה ששלמה ארצי, אחרי ארבעים שנה של קריירה וששים שנות חיים, עדיין ממשיך ומוציא כיוונים חדשים להתפתח אליהם.

שלמה ארצי החל את דרכו המוסיקלית בגיל הנעורים. בתיכון הקים את "צמד סיני" יחד עם חברתו לספסל הלימודים רבקה מנשה, לימים ריקי גל. למרות שהתקבל ללהקה צבאית עוד טרם גיוסו, הפרופיל הגבוה שלו ניתב בתחילה את דרכו לכיוון אחר - כיוון השייטת ולאחר מכן חיל התותחנים. עקב פציעה והורדת הפרופיל הצטרף ללהקת חיל הים שם הפך לסולן בתוכניתה "רפסודה בכחול" ובשנת 1969 שר שניים מהלהיטים הגדולים של הלהקה דאז "כשאהיה גדול" ואת "אנשי הדממה".

עוד לפני שיחרורו מהצבא, בשנת 1970, הופיע בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "פתאום עכשיו, פתאום היום" (אהבתיה) שנכתב על ידי תרצה אתר והולחן על ידי יעקב הולנדר. שלמה ארצי ואהבתיה הגיעו למקום הראשון בפסטיבל וסללו את הדרך לזכייה הראשונה שלו בתואר זמר השנה. זכיה ראשונה מבין רבות שיבוא בעקבותיה. בנוסף גם נסללה דרכו אל אלבומו הראשון שנקרא "שלמה ארצי". מייד עם שחרורו מהצבא הוא הקים יחד עם מיכאל תפוח חברת הפקה והחל להופיע במסגרות רבות, בינןם למשל פסטיבל שירי הילדים עם השיר "ארץ פומפורנל", בהצגת שירי החומש של איציק מאנגר ואפילו בסרט - "חסמב"ה ונערי ההפקר". שלמה ארצי הפך לאחר הזכייה לכוכב בן לילה.

כוכבו של שלמה ארצי זהר במשך כחמש שנים, מ"שלמה ארצי" ועד ל"לכל החברים מהמסע מים אל ים", מ"פתאום עכשיו פתאום היום" ועד "הבלדה על ברוך ג'מילי" בו זכה בפסטיבל הזמר והפזמון 1974. נראה שהשיא מגיע ב- 1975 כאשר נבחר לייצג את ישראל בארוויזיון וכתב לצורך כך את השיר "את ואני". אבל השיר לא נחל הצלחה מסחררת בארוויזיון וגם שלושת האלבומים שהוציא שלמה ארצי בשלושת השנים שבין 1975 ל-1978 נחלו כשלון.

כאשר כמעט הרים ידיים, הקליט אלבום פרידה בשם "גבר הולך לאיבוד". תקליט זה נחל הצלחה ודירבן את שלמה להמשיך בקריירה שלו בתחום המוסיקה. תקליטו הבא "דרכים" אף הצליח יותר מקודמו והבא אחריו "חצות" הגדיר את שלמה ארצי כזמר רוק-אמצע הדרך. לאחר חמש שנים טובות, ארבע שחונות, הגיעו שוב חמש שנים טובות שנחתמו באלבום נוסף "מקום" שחזר לאהבתו הישנה: שירי ארץ ישראל ושירי משוררים.

בשנת 1983 חל מפנה נוסף עקב המפגש המוסיקאלי עם לואי להב וצאת אלבומו "תרקוד". השפעות הרוק וסגנונו הייחודי כיוצר ופרפורמר הבשילו והמשיכו להבשיל גם עם האלבום " חום יולי אוגוסט". ההופעות של ארצי התארכו וקיבלו צביון ייחודי באמצעות שילוב ישן וחדש, שיתוף הקהל, סיפורים ואילתורים.הוא עבר מהופעה בהופעות קטנות לפארקים ואולמות גדולים והפך את האמפיתיאטרון בקיסריה כמעט לאולם בית להופעותיו.

בשנת 1992 יצא אלבומו "ירח" מתוכו השיר "ירח" נבחר כשיר האהוב ביותר שלו בכל הזמנים בשנת 2009. בשנת 2005 הוא פצח בשיתוף פעולה עם שלום חנוך איתו יצא למסע הופעות משותף ומוצלח. אלבומו האחרון יצא בשנת 2007 ונקרא "שפויים", ובקרוב צפוי לעלות המחזמר "לילה לא שקט" המבוסס על שיריו של שלמה ארצי.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: שלמה ארצי, מוזיקה ישראלית, מוסיקה ישראלית, מוסיקה, מוזיקה

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    לוי, שרית. (02/03/2010).  שלמה ארצי הביוגרפיה. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=63025

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    לוי, שרית. "שלמה ארצי הביוגרפיה" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 02/03/2010
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=63025

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי תרבות ובידור
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה מוסיקה
       קריוקי לאירועים - שרים בקול גדול
       קריוקי ושירה בציבור לאירוע
       דונה סאמר הדיווה הגדולה בעולם
       אמן ברגע
       שירה בציבור לאירועים
       כלים לתחזוקת הנבל, מאמר רביעי בסדרה, מהיא רגולציה לנבל?
       כלים לתחזוקת הנבל, מאמר שלישי בסדרה, איך להוציא את הצליל הטוב ביותר מהנבל שלי?
       מפעל נבלים בסין
       ביקור במפעל הנבל של קמק בצרפת
       תחזוקת הנבל, מאמר ראשון בסדרה
       מה צריך לעשות בשביל להיות אמן
       תפקיד המפיק המוזיקלי באולפן ההקלטות
       אולפן הקלטות - הגדרת מטרות
       אולפן הקלטות בעידן הממוחשב
       אולפן ההקלטות ויכולתיו


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה מוסיקה
       כיצד להפיק את מירב ההנאה והתועלת מאתר שירונט
       שיר למעלות: מוסיקה פופולרית ושורשים יהודיים
       מבלי להפריע, על אלתרמן,זך,איינשטיין וכספי - חלק א
       תפקידו החשוב של התקליטן בברכת כלה
       לימוד גיטרה מהיסודות אל המקצוענות, תווים ואקורדים לליווי שירים והבעה אישית
       שירים בוכרים
       האם כדאי ללמוד מוסיקה בבתי-ספר למוסיקה
       התעמלות בוקר-על חנוך לוין ואחרית הימים א
       זמר עברי
       ציפור הנפש-מוסיקה אמנותית ופופולרית ישראלית א'
       גל של תקווה- ראיון עם הזמר תמיר גל
       משה פרץ ויניב בן משיח - אחרי ככלות הכל - שיר חדש
       כושי כלב קט- צנזורה מוסיקלית בישראל
       פרל ג'אם: נבוא לישראל בסוף סיבוב ההופעות
       אקוסטיקה לאולפן הקלטות

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה