הרכב שלנו זקוק לתחזוקה. התחזוקה צריך שתהיה שוטפת ותקופתית. אם לא נשמור על הכלל הבסיסי הזה אנחנו כבר בנקודת התחלה בעייתית. אם נצא מנקודת הנחה שהרכב כן מקבל את הטיפולים להם הוא זקוק, עדיין ישנן פעולות רבות ופשוטות שאנו יכולים לבצע ביום יום שלנו ועל ידן נחסוך הרבה כסף וזמן וכן נאריך ונשפר את חייו של הרכב הפרטי שלנו.
על מה בעצם מדובר כאן? ובכן על פעולות שאינן מצריכות ידע של בעל מקצוע כמו מכונאי, אלא יותר בגדר תחזוקה בסיסית לנהג האכפתי.
בדיקת שמן ומים - כן כן תתפלאו אבל 2 הפעולות הללו יכולות להיות מאוד חשבות במקרים של נזילת שמן או דליפת מים (נוזל קירור). לנוזל הקירור יש מיכל ובו פס מדידה, כל מה שנדרש ממך זה להעיף מבט שהמפלס תקין. אם חסר נוזל יש למלא. חשוב לשים לב שאם המילוי חוזר לעיתים תכופות מידי יתכן שיש בעיה מסויימת. נוזל קירור ניתן לרכוש בכל תחנת דלק ובכל חנות אביזרי רכב. רגע לא סיימנו עם הנוזלים, יש לנו גם נוזל למגבים. גם כאן אותו רעיון בדיוק של מיכל עם מפלס. המיכל שוכן לו בדרך כלל בצידו הימני הקדמי של בלוק המנוע. מדובר על מיכל פלסטיק על פי רוב. רצוי ביותר להשתמש בנוזל מיוחד ולא במים מהברז שגורמים למשקעי אבנית ובמשך הזמן לסתימה של מערכת ההתזה. אגב במקרה של סתימה פשוטה של ה-"שפריצרים" ניתן לנסות לשחרר את הסתימה בעדינות על ידי מחט תפירה או חוט נחושת דקיק שנתחוב אל תוך 2 החרירים של כל שפריצר שכזה.
סיימנו עם המים ונעבור לשמן. עקרונית יש מספר סוגי מדידי שמנים (כמו שמן גיר, שמן בקאקס ושמן בלמים), אנו נתמקד במדיד השמן העקרי הלו הוא שמן מנוע.
ניתן להבחין במוט מתחת אנכי שבראשו טבעת או בית אחיזה קטן. כל מה שצריך זה לשלוף את המדיד הזה (רצוי ביותר שזה יקרה לפני ההתנעה של הבוקר או לאחר 10 דק' מכיבוי מוחלט של הרכב) לנגב אותו על ידי מטלית ולהחזירו חזרה לתושבת שלו ולשלוף שנית. עתה נעיף מבט בקצה המדיד אשר בו חריר ולידו האות L (LOW) וחריר גבוה יותר עם האות F (FULL). מצב טוב הוא כשהשמן מונח לו על המדיד באזור של ה-F. במידה שהשמן נמצא רק באזור של L או מתחתיו, זה סימן שחסר שמן. חשוב לא להיות במצב של יותר מידי שמן או של מעט מידי שמן – 2 מצבים אלו אינם בריאים כלל למנוע. את השמן נמלא בזהירות בחור המרכזי הגדול שמעל למנוע. לאחר המילוי נמדוד שוב עד לקבלת תוצאה משביעת רצון.
כמו אוויר לנשימה...
אם ההגה "מושך" לצד מסויים בשעת הנהיגה, אחת מהדברים הראשונים שיש לעשות הוא לנסות למלא אוויר. בכל תחנת דלק יש עמדת מילוי. מחנים את הרכב בזהירות ויותאים למלא. לכל סוג ודגם רכב יש לחץ המתאים לו. כמו כן, קיים לחץ שיש למלא בגלגלים הקדמיים לעומת האחוריים. בדרך כלל ניתן למצוא לוח מתכת מפורט ליד עמדת מילוי האוויר. במידה שאין, מומלץ בחום להתבונן בספר הרכב שבטח מונח לו מעלה אבק בתא הכפפות שלכם ברכב. רוכנים לעבר הצמיג (זהירות לכל מי שסובל מבעיות גב...) מלבישים את פיית המילוי על ונטיל הצמיג ומשחררים רק כאשר משמיע המכשיר רעש סיום או שפשוט פוסק מלהזרים אוויר לגלגל של האוטו.
לא לשכוח מאחור את ידידינו – הצמיד הרזרבי/גלגל ספאר – שגם אותו מומלץ למלא אוויר, מפני שגם הוא מאבד מכמות האוויר שלו ולעולם אין לדעת מתי נזדקק לשירותיו.
לסיום שימו לב, אם יש כתמי שמן תחת הרכב שלכם – אל תתעלמו מהם. יש לגשת למוסך ולתת למכונאי שיעלה את הרכב על ליפט ויבדוק מהיכן הנזילה. חוסר תשומת לב לנזילות "תמימות" שכאלו הפילו רבים וטובים שנאלצו להחליף את כל תיבת ההילוכים למשל וזה עולה הרבה אז חבל. ומה עם אופנועים? בקרוב...
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



