הנושא: ספר התורה, מאת – יוסי קרמר מלווה ומכוון למודעות והתפתחות.
שאלה.
איך צריך להתייחס לספר התורה ?
תשובה.
ספר התורה לדעת המאמינים, מכיל את חמשת חומשי התורה, והם אלו שניתנו על ידי אלוהים למשה רבנו ולבני ישראל, כאורח חיים של תרי"ג מצוות שלפיהם יש לחיות.
כלומר, לפי הכתוב בספר התורה, אלוהים יצר קשר עם משה רבנו או להיפך.
שאלה.
האם יכול להיווצר קשר, בין בן האנוש לבורא או להיפך?
תשובה.
להבנתי מבחינה רוחנית, מרגע הבריאה של הבורא את בן האנוש, את העולם שבו אנחנו חיים, ואת היקום וכל מה שהוא מכיל בתוכו, ועד סוף כל הגלגולים, כלומר סוף כל התיקונים והשינויים שעלינו לעבור, לא יכול לקרות מצב, שבו יכול להיווצר קשר כלשהו בין בן האנוש לבורא עולם או להיפך.
לכן, משה רבנו לא יצר קשר עם הבורא, או להפך.
למה?
הסיבה לכך, שלא יכול להיווצר כל קשר בין בן האנוש לבוראו וההיפך היא קודם כל, כיוון שכך בורא עולם תכנן את תוכנית הלימודים, שמיועדת לנו, שנקראת אבולוציה.
כדי להבין, למה לא יכול להיווצר כל קשר בין בן האנוש לבוראו ולהיפך, צריך להבין את התוכנית שאותה תכנן הבורא, שהיא תהליך האבולוציה, מראשיתה ועד סופה.
תהליך האבולוציה זהו תהליך התפתחותי, שעלינו המין האנושי לעבור תיקונים, שינויים אישיותיים עם עצמנו ובעצמנו בלבד, ללא כל התערבות בורא עולם.
אנחנו עוברים תיקונים ושינויים, בתהליך ארוך ולא קל להתפתחות אישית וקהילתית.
לתהליך ההתפתחות האבולוציונית שלנו יש לה מהות ויש לה מטרה.
המטרה בסוף כל התהליך היא להגיע לרמת מודעות והתפתחות עצמית וקהילתית מתקדמת יותר מהידוע לנו כיום.
רמת מודעות והתפתחות עצמית וקהילתית מתקדמת יותר, יכולה לאפשר לנו לפתור את החידה לשאלה האם יש בכלל בורא לכל.
הפתרון לחידה, האם קיים בורא לכל, הוא מעצם ההבנה שיש בורא לכל, ולא מעצם האמונה, כיוון שהבנה היא איננה אמונה.
אז, איך אפשר לדעת ?
משה רבנו היה בקונפליקט תודעתי, ניגוד תודעתי עם עצמו, כאשר הוא חשב שהוא משוחח עם אלוהים, ושאלוהים משוחח איתו, כשבעצם הוא לא היה מודע לכך, שהוא בעצם דיבר, שוחח אך ורק עם עצמו, המצב הזה של משה רבנו משקף את רמת המודעות של בני האנוש לאותה תקופה, וגם למאמינם ולמתפללים, כביכול לאלוהים כיום.
כלומר, אלוהים הוא אינו הבורא.
למה ?
כי, כדי לפתור את החידה לשאלה, האם קיים בורא, אנחנו צריכים להבין קודם כל מהי זהותנו האמיתית, מה שלא היה ידוע לנו ברמת המודעות בתקופתו של משה רבנו, וגם כיום.
וכשנבין מהי זהותנו האמיתית, מה יקרה ?
כשנבין, מהי זהותנו האמיתית, נוכל להבין באופן ברור יותר את המציאות האמיתית שבה אנחנו חיים, הן מהבחינה האבולוציונית, קוסמית, אבל בעיקר מהבחינה הרוחנית.
כאשר נגיע לרמה התפתחותית מתקדמת זו, נוכל לפתור לעצמנו את החידה לשאלה, האם קיים בורא.
לכן, לא ניתן להבין את קיומו של בורא לכל, לפני שנבין ונתחבר לזהותנו האמיתית.
לכן, לספר התורה, אין כל קשר לבורא ולרוחניות, לספר התורה יש אך ורק קשר לתהליך ההתפתחות שלנו, ולרמת המודעות שלנו בניסיון להבין את עצמנו, ואת גופנו הפיזי ויכולותיו, ואת מהות ומטרת החיים שלנו.
רמת המודעות של משה רבנו הייתה, שהוא חי בקונפליקט תודעתי עם עצמו, כיוון שהוא לא ידע מהי זהותו האמיתית, אך הוא לא היה מודע לכך, כיוון שהוא דיבר, שוחח עם עצמו, הוא רק הרגיש, חשב ודמיין, שהוא משוחח עם כביכול אלוהים ושהניסים, כביכול הם מאלוהים, כשבעצם הוא היה האלוהים, והוא זה שעשה את מה שעשה.
ספר התורה ותרי"ג המצוות, הם אינם הקריטריונים הנכונים והבריאים, להפעלה, הזנה ולתחזוקה של הגוף הפיזי, כדי להביא אותו למצב שיהיה מכוון.
לספר התורה ותרי"ג מצוות, אין להם כל קשר, לאורח חיים בריא.
לספר התורה ותרי"ג מצוות, אין להם כל קשר, לבורא עולם ולרוחניות.
לספר התורה ותרי"ג מצוות, יש להם קשר, אך ורק בניסיון של המאמינים, שחיו באותה תקופה, ושחיים גם כיום, להבין מהי זהותם האמיתית, ומהי המציאות האמיתית שבה הם חיים.
האם אפשר לחיות לפי תרי"ג מצוות?
להבנתי, לא.
מסקנה:
אמונה, היא אינה הבנה.
אלוהים, הוא אינו הבורא.
הדתות והכתות הקיימות, הן אינן קשורות לנושא הרוחני.
סיכום:
ספר התורה, שנכתב אז, ושמאמינים בו גם כיום, משקף אך ורק את השלב ההתפתחותי שבו המאמינים נמצאים.
לספר התורה, אין כל קשר לבורא עולם, ולנושא הרוחני.
לכן, היהדות והדתות והכתות כולן, אין להן כל קשר לרוחניות ולבורא עולם, אלא אך ורק לתהליך ההתפתחותי של בן האנוש.
לספר התורה, אין את הפתרון לאורח החיים הבריא, הן מהבחינה האישית, והן מהבחינה החברתית, נושא שאנחנו צרכים להבין בו, כדי לתקן את עצמנו ולהשתנות.
המסר במאמר:
ספר התורה, הוא ספר היסטוריה, שיכול ללמד אותנו על עצמנו בתקופה העתיקה, וללמוד גם ממנו איך לתקן את עצמנו ולהשתנות, כדי לחיו באורח חיים בריא יותר, שמתאים לגוף הפיזי האנושי.
כי, רק לאחר שנבין איך לחיות באורח חיים בריא, הגוף הפיזי שלנו יפעל ויתפקד באופן מכוון.
כאשר הגוף הפיזי שלנו, יתפקד באופן מכוון, נוכל להבין מהי זהותנו האמיתית, ואז נוכל לתרגם באופן ברור יותר את המציאות האמיתית שבה אנחנו חיים.
כשנבין באופן ברור יותר את המציאות האמיתית שבה אנחנו חיים, מהבחינה האבולוציונית קוסמית, נוכל לפתור לעצמנו את השאלה לחידה, האם קיים בורא לכל, ולא לפני זה, להבנתי.
יוסי קרמר - מלווה ומכוון למודעות והתפתחות.
לבלוג שלי - http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני - y_kramer@netvision.net.il
טלפון + פקס - 04-8224275.
טלפון - 04-8224276.
אודות כותב המאמר:יוסי קרמר מלווה ומכוון למודעות והתפתחות על המחקרים העצמאיים והמאמרים שערכתי ושכתבתי על רוגע, על שלווה, יחסים, זוגיות, אהבה, תודעה והגוף הפיזי, אבולוציה, דת, מיסטיקה ורוחניות, חיי חברה, מדע והיקום, פוליטיקה ואקטואליה ועוד. לבלוג שלי - http://blog.tapuz.co.il/yosikramer דואר אלקטרוני - href="mailto:y_kramer@netvision.net.ily_kramer@netvision.net.il">">y_kramer@netvision.net.ilטלפון + פקס - 04-8224275.טלפון - 04-8224276.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



