גורל החיים, מאת יוסי קרמר.
שאלה.
מהו גורל חיים?
תשובה.
גורל חיים פירושו, שהאירועים שקרו, קורים, ושיתרחשו עלינו בעתיד, התרחשו במקרה, במזל, וזהו הגורל שלנו.
האומנם ?
מרגע המפץ הגדול, ועד לסיומו של היקום, כל ההתרחשויות אשר כוללים בתוכם גם את מהלך חיינו כבר התרחשו, לכן אין בכך כל גורל, מזל או אקראיות.
האם, גורם חיצוני כלשהו משפיע, אחראי, על תכנון חיינו האישיים ו/או החברתיים?
כדי לענות על השאלה, צריך להבין מהי ההוויה ?
מהי ההוויה ?
הנוכחות של עצם קיומנו, ביחס למציאות שבה אנחנו נמצאים באמת, משקפת את ההוויה.
אבל אז נשאלת השאלה, מהי זהותה של אותה נוכחות, ומהי אותה המציאות שבה היא נמצאת ?
כלומר, איך אני זה שאמור וצריך להבין, מתרגם לעצמי את זהותי האמיתית ואת המציאות האמיתית שבה אני נמצא ושבה אני חי?
תשובות לכך, יובילו אותי להבין את ההוויה שבה אני נמצא.
אחלק את ההסבר שלי, לשני נושאים עיקריים:
הנושא האבולוציוני והנושא קוסמי.
בשלב זה של תהליך החקירה, הלמידה וההתפתחות האבולוציונית, המין האנושי מחפש את התשובה לשאלה, מהי זהותו האמיתית?
מהי זהותנו האמיתית ?
כמו שציינתי, המפתח לפתרון החידה לכל, מתחיל מהתרגום והזיהוי האמיתי לזהותנו האמיתית, מה שיאפשר לנו להתחבר לעצמנו לאני העצמי שלנו, ואז תהיה לנו האפשרות לתרגם ולהבין את ההוויה שבה אנחנו נמצאים.
כיום, זהותנו היא אישיות רגישה, אמוציונאלית, אישיות שאינה מאפשרת לעצמה להתייחס לגוף הפיזי שלה באופן הענייני והבריא, וכתוצאה מכך, אורח החיים אינו תואם למהות ומטרת החיים.
זהותנו האמיתית צריכה להיות, אישיות שהיא רגועה, רציונאלית, אישיות שמתייחסת לגוף הפיזי שלה באופן הענייני והבריא, אישיות שאורח החיים שלה מותאם למהות ומטרת החיים.
ברגע שנתחבר לזהותנו האמיתית, היכולת שלנו לתרגם את המציאות האמיתית שבה אנחנו חיים תתאפשר לנו באופן ברור יותר, שפוי יותר, מה שיאפשר לנו להבין את ההוויה, הן מהבחינה האבולוציונית והן מהבחינה הקוסמית.
מהי ההוויה מבחינה אבולוציונית ?
כדי לענות על השאלה הזו, אנחנו קודם כל צריכים להבין ממה מורכב בן האנוש ?
בן האנוש מורכב מהתודעה והגוף הפיזי.
התודעה היא מי שאנחנו.
הגוף הפיזי הוא רובוט ביולוגי, שנבנה בתהליך החקירה, הלמידה וההתפתחות האבולוציונית שלנו, כדי שאנחנו כתודעה, נוכל לממש את מהות ומטרת חיינו.
התודעה בעת התרחשות תופעת המוות, משתחררת ועוזבת את הגוף הפיזי המת.
ברמה התודעתית, מרגע היווצרות החיים בתחילת תהליך האבולוציה שלנו, באופן אינסטינקטיבי, תכננו ויצרנו לעצמנו את התוכנית, שתאפשר לנו את מימוש מהות ומטרת חיינו עד לסוף כל הדורות.
כלומר, ההוויה שבה אנחנו נמצאים בשלב זה מבחינה אבולוציונית, כבר תוכננה.
כלומר, מה שקרה, מה שקורה ואת מה שיקרה, תכננו כבר לעצמנו.
לכן, מה שנותר לנו לעשות הוא, לצפות בכל המתרחש ולנסות להבין את ההוויה שבה אנחנו נמצאים ללא היכולת להשפיע על התוכנית שתוכננה.
כלומר, אנחנו בסך הכל שחקנים שצופים בתסריט שהוא ידוע מראש.
מהי ההוויה מבחינה קוסמית ?
ההתייחסות מבחינה קוסמית להוויה שבה אנחנו נמצאים, מתייחסת להתרחשות המפץ הגדול, שיצר את היקום וכל מה שהוא מכיל בתוכו ואת התהליך שעובר על היקום.
מרגע התרחשות המפץ הגדול, ועד חזרתה של אותה האנרגיה, שהתנפצה לה במפץ הגדול למצב הצבירה הראשוני שלה, נוצרה לה מציאות שבה לנו כסוג של הרכב אנרגטי שהוא בעל צורה, אין כל אפשרות שליטה על מה שקרה, קורה ויקרה לנו וליקום, שאנחנו חלק ממנו ומהתהליך שהיקום עובר.
כלומר, ההוויה בהתייחסות קוסמית, מתאפשרת לנו ברמת המודעות שלנו כיום, לתרגם ולהבין את עצמנו ואת המציאות באמצעות הגוף הפיזי אשר מגביל אותנו, ובאמצעות האמצעים הטכנולוגים שהמצאנו לעצמנו, ולכן התרגום למציאות שבה אנחנו נמצאים ולמציאות הקוסמית נעשית במושגים גם של זמן.
כלומר, ממד הזמן גורם לנו לחלק את ההוויה הקוסמית בהתאם לעבר, הווה ועתיד.
אך מבחינה תודעתית, כי אנחנו התודעה, ממד הזמן אינו קיים, ממד הזמן זו המצאה שנובעת מהרגש, מהמחשבה שיוצרת מציאות דמיונית.
לכן, ההוויה מבחינה קוסמית היא, שמה שאנחנו מתרגמים כיום שמתרחש התרחש.
כלומר, מבחינה קוסמית אין לנו כל שליטה על מה שקורה לנו, מה שנותר לנו לעשות הוא, לצפות בכל המתרחש בחיינו, וזו ההוויה שלנו מבחינה קוסמית.
מה מהות ומטרת חיינו ?
מהות ומטרת חיינו בתהליך האבולוציה היא, שמבחינה תודעתית באמצעות הגוף הפיזי שלנו נעבור תיקון, טרנספורמציה, שינוי ומעבר למודעות עצמית ונצחיות.
כלומר, שהתודעה שהיא מי שאנחנו, תהיה מודעת לעצמה ולעצמם קיומה, האחראית הבלעדית לתכנון חייה ונצחית.
תודעה שהגיע לרמה התפתחותית מתקדמת זו, היא בעצם אותו הרכב אנרגטי שדומה לאותה האנרגיה שהתנפצה לה במפץ הגדול.
תודעה זו תישאר נצחית גם לאחר סיום תפקידו של היקום, כשהיא מודעת לעצמה ונצחית
מסקנה:
הנוכחות של עצם קיומנו, ביחס למציאות שבה אנחנו נמצאים, משקפת את ההוויה.
לכן, ההתייחסות שלנו להוויה, צריכה להיות הן מהבחינה האבולוציונית והן מהבחינה הקוסמית.
סיכום:
מבחינה אבולוציונית, ההוויה היא בהבנה, שמרגע היווצרותנו ועד סוף החיים, הכל תוכנן כבר.
לכן, מבחינה אבולוציונית, אנחנו עדים וצופים למה שתוכנן כבר בעבורנו.
מבחינה קוסמית, ההוויה היא בהבנה, שממד הזמן אינו קיים במציאות האמיתית.
כלומר, אין עבר, אין הווה, אין עתיד, קיימת ההוויה.
האנרגיה שהתנפצה במפץ הגדול חזרה לעצמה, ולכן התובנה מבחינה תודעתית קיימת, ואנחנו רק יכולים לצפות במתרחש, אך לא בעזרת היכולות המוגבלות של הגוף הפיזי שלנו.
המסר במאמר:
פתרון החידה לזהותנו האמיתית, יוביל אותנו להבנת הנושא האבולוציוני.
פתרון החידה לנושא האבולוציוני, יוביל אותנו להבנת הנושא הקוסמי.
פתרון החידה לנושאים שציינתי, יוביל אותנו להבנת ההוויה.
לכן, כדי לפתור לעצמנו את החידה, ובעיקר כדי להבין את ההוויה שבה אנחנו נמצאים וחיים, צריך קודם כל להבין מהי זהותנו האמיתית.
כלומר, גורל חיים, מזל, אקראי, אינם מושגים שתואמים את המציאות האמיתית והבנת מהות ומטרת חיינו, הן מהבחינה האבולוציונית והן מהבחינה הקוסמית, לדעתי.
יוסי קרמר מייעץ ומכוון למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.
יוסי קרמר מייעץ ומכוון למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני href="mailto:y_kramer@netvision.net.ily_kramer@netvision.net.il">">y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



