תחרות קיימת רק בתודעה של מי שחושב שיש מתחרים. אחד הדברים שתחרות יוצרת זה החשיבה שבאמת אין מספיק משאבים ועל כן צריך להתחרות ולהיאבק כי אין מספיק לכולם. המחשבה שאין מספיק לכולם מגבילה מאד את היכולת של כל עסק לממש את הפוטנציאל שלו מכיוון שהיא מגבילה את תודעת השפע של בעליו. תודעת שפע היא מפתח להצלחה ולהתקדמות העסק. תודעת שפע מבטיחה שהעסק ימשיך להתקדם, להתפתח וליצור אפיקים חדשים ויצירתיים. תודעת שפע לא יכולה להתקיים במרחב שיש בו תחרות . תודעת שפע היא תודעה שרואה ומאמינה שתמיד יש מספיק לי ולכולם. אנשים עם תודעת שפע הם אנשים אופטימיים, עם פתיחות ויכולת לזהות הזדמנויות, אנשים עם אינטואיציה בריאה שמתקדמים ומקדמים כל הזמן. אנשים עם תודעת שפע לא עוצרים להסתכל החוצה הם מסתכלים פנימה ומתקדמים. בעלי עסקים עם תודעת שפע הם אנשים שמפנים לעסקים אחרים בנדיבות, הם אנשים ששמחים באמת בהצלחתם של אחרים כי הם יודעים שכמו שזה מגיע לאחרים זה יגיע גם אליהם. אנשים עם תודעת שפע הם אנשים שתורמים כסף וגם קונים ונהנים מהחיים, לא "שומרים" את הכסף אצלם מכיוון שהם יודעים שיש מספיק לכולם וגם להם תמיד יהיה.
על פי האמת שלי, אין תחרות בעולם העסקים. יש שפע לכולם, ותמיד יהיה. תחרות מגבילה את שדה האפשרויות שלי, ולכן את העסק שלי ועל כן את התרומה שלי לעולם ( תרומה = השירות /המוצר שהעסק שלי נותן לעולם). אם העסק שלי הוא תרומה לעולם ואני חושבת שאני בתחרות או שאין מספיק אנשים שאני יכולה לתרום להם את השירות שלי אני מונעת מאנשים פוטנציאליים לקבל את השירות שלי. בכך אני מצמצמת את השפע עבורי ועבור אנשים אחרים.
חשוב להתייחס למתחרים שלכם כאל קולגות, אנשים שיכולים לתרום לכם בידע, במומחיות ששותפים לכם באתגרים ובהבנה של התחום. הם האחים שלכם למקצוע. אחד השירותים הכי טובים שאתם יכולים לתת ללקוחות שלכם זה להפנות אותם לקולגות שלכם במידה והם לא מצאו את מה שחיפשו אצלכם. לדוגמא אם אני מאמנת והמחיר שלי גבוה מדי או השיטה שלי לא מתאימה למי שפנה אליי אני מפנה למאמנים אחרים שיכולים לשרת את האדם שפנה אליי כי חשוב לי שהאדם יקבל מענה וכי ברור לי שיש מספיק לכולם.
ההיפך מתודעת שפע זוהי תודעת חוסר.בעלי עסקים עם תודעת חוסר הם בעלי עסקים שתמיד ישוו את העסק שלהם לעסקים אחרים, שתמיד יהיה להם קשה עם הצלחתם של אחרים בייחוד של קולגות, ובאופן כללי יהיו פחות נדיבים . בעלי עסקים אלה אינם פועלים מתוך רצון לפגוע באחרים אלא מתוך תודעה שספוגה בידיעה שאין מספיק ולכן על כל דבר צריך להיאבק וכל הזמן צריך להשוות ולא כדאי לתת כי מחר אולי יחסר.
אם כבעל עסק זיהית את אחד מסממני החוסר בתודעה שלך אני מציעה לך להחזיר את הפוקוס פנימה. להסתכל איך אני כבעל עסק משווה את עצמי לעצמי. מה הייתה ההתפתחות שלי לעומת עצמי. מה הייחודיות שלי שמביאה אליי אנשים בלי קשר לעסקים אחרים. וכמובן להסתכל על כל מה שיש לך ולהימנע מלהתמקד במה שיש לאחרים ואין לך. אנחנו לא יכולים לדעת מה המסע שעברו אחרים, מה הדרך שהם עשו כדי להיות במקום שבו הם נמצאים, ולכן אנחנו אף פעם לא באמת יכולים להשוות את עצמנו לאחרים. לכן הימנעו מחשיבה על תחרות היא יוצרת תודעת חוסר ומונעת מהשפע להיכנס.
מיכל דובר - ניהול העסק המואר
בעלת עסק - מרחב טרנספורמציה בחיים ובעסקים.בוגרת בית ספר למצוינות באימון emotion ותואר שני במנהל עסקים. מאמנת בעלי עסקים, מנחה קורס ניהול העסק המואר
מנחה הרצאה - מדוע משתלם להיות עסק רוחני? לכנסים וארגונים
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



