דף הבית  >>  מדע והשכלה  >>  פילוסופיה הרשם | התחבר

השמש  

מאת    [ 15/09/2009 ] [ נצפה 1273 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


השמש, מאת יוסי קרמר.
שאלה.
מהו התהליך, ומהי מהות ומטרת כוכב?
תשובה.
כוכב השמש, הוא אנרגיה שהיא בעלת הרכב וצורה כדורית.
כוכב השמש, כמו כל שאר הכוכבים שנמצאים במרחב הקוסמי, נמצא בתהליך.
מהו התהליך, ומה מהות ומטרת כוכב השמש ?
כדי להבין מהו התהליך, ומהי מהות ומטרת גם הכוכב שאנחנו קוראים לו בשם שמש, אנחנו צרכים להבין קודם כל מה מהות ומטרת כל הכוכבים הנמצאים ביקום.
כלומר, צריך להבין מה מהותם של כל ההרכבים האנרגטיים, שהם בעלי צורה כזו או אחרת הנמצאים ביקום.
מדענים מעריכים, שכוכב השמש יסיים את תפקידו בשלב מסוים, ובאופן כזה או אחר, אך הם עושים זאת ללא הבנתם למהות ומטרת כוכבי הלכת, כלומר, הם אינם יכולים להסביר למה נוצר כוכב, לכן המדענים יכולים רק להעלות השערות וספקולציות, לתהליך העתידי, שהכוכב שנקרא שמש יעבור ואחרים.
אבל, לפני שמבינים מה מהות ומטרת הכוכבים ביקום, שהם בעלי הרכב אנרגטי וצורה כדורית, אנחנו צריכים קודם כל להבין מה מהות ומטרת חיינו, גם כסוג של אנרגיה שהיא בעלת הרכב וצורה וכחלק מהתהליך הקוסמי, כשמיקומנו גם כן ביקום.
כל עוד לא נבין את מהות ומטרת היווצרותנו וחיינו, כחלק מהעולם שבו אנחנו חיים, וכחלק מהיקום שבו אנחנו נמצאים, כאנרגיה שהיא בעלת הרכב וצורה, אז בטח שלא נוכל להבין את עצמנו, ובטח שלא נוכל להבין כוכבים אחרים ואת הכוכב שנקרא שמש, ואת התהליך שכוכב השמש יעבור.
מה מהות ומטרת חיינו ?
מי אנחנו בכלל ?
בן האנוש הוא ישות, שכוללת הרכב אנרגטי מסוים, והוא בעל צורה מסוימת.
בן האנוש מורכב, מהתודעה והגוף הפיזי.
התודעה היא מי שאנחנו.
התודעה היא אותה האנרגיה שהתנפצה לה במפץ הגדול, ששוכפלה ושוחזרה לה בתהליך האבולוציה, והיא המצב צבירה, כאשר היקום יוצר לעצמו את המצבים הקוסמיים לעצם היווצרותה.
לאחר התרחשות תופעת המוות, התודעה משתחררת באופן אינסטינקטיבי, ועוזבת את הגוף הפיזי המת.
הגוף הפיזי הוא רובוט ביולוגי, שנבנה בתהליך החקירה, הלמידה וההתפתחות האבולוציונית שלנו.
הגוף הפיזי הוא הכלי, הוא האמצעי עזר, שמאפשר לנו כתודעה את התיקון, את הטרנספורמציה, את השינוי והמעבר.
התיקון, הטרנספורמציה, השינוי והמעבר של התודעה, שנעשה באמצעות הגוף הפיזי, מאפשר לתודעה את המודעות העצמית והנצחיות, שיכול להתבצע אך ורק בעזרת הגוף הפיזי.
התודעה צריכה את הגוף הפיזי, כדי שישמש לה כמראה, כהשתקפות, השתקפות שתאפשר לתודעה כישות את המודעות העצמית והנצחיות, עם הגוף הפיזי בתהליך החיים.
לכן, בן האנוש צריך להבין זאת, ובכך לכוון את התובנות שלו, ולהתאים את אורח חייו, לעולם שבו הוא חי בו, וליקום שהוא חלק ממנו.
מה הקשר לכוכב הלכת שמש ?
כמו בן האנוש כך גם כוכב השמש, שניהם יצרו לעצמם איזשהו הרכב אנרגטי שהוא בעל צורה מסוימת, כלומר כלי, אמצעי עזר, כדי לאפשר את התיקון, את הטרנספורמציה, את השינוי של התודעה, כישות למודעות עצמית ונצחיות.
רק שכוכב השמש, ביחס לשאר הכוכבים הנמצאים במרחב הגלקטי שלנו, שכולל גם את כוכבי הלכת שהם חלק ממערכת השמש, נמצא יחסית בתחילתו של התהליך לגיבושו של אותו ההרכב האנרגטי, של הכלי, של האמצעי.
מהו תהליך שעובר כוכב לכת ?
במרכזו של כל כוכב קיימת התודעה.
כמו שציינתי קודם, התודעה היא אותה האנרגיה, שהתנפצה לה במפץ הגדול, ששוכפלה ושוחזרה לה בתהליך גלקטי קוסמי, והיא המצב צבירה, שהיקום יוצר לעצמו את המצבים להיווצרותה.
בתהליך של התקררות הדרגתית, מתגבש לו ומתקשה לו ההרכב בקליפות החיצוניות של הכוכב, למשל כמו המאדים וכמו הירח, שכלפי חוץ התקררו אך כלפי פנים עדיין בתהליך להתקררות, וכמו כן גם הכוכב שלנו שהוא יחסית בפיגור לגיבוש, משאר כוכבי הלכת שציינתי.
הכוכב שמש, סוער יותר ולא רגוע, ביחס לכוכבים שציינתי, והוא עדיין לא גיבש לעצמו את השכבות החיצוניות, את הלוחות הטקטוניות.
מטרת ההתקררות שמתחילה מהשכבות החיצוניות, שמאפשרת לאנרגיה להתגבש לצורה כדורית, נועדה כדי ליצור לחץ כדורי שווה על התודעה, הנמצאת במרכזו של כל כוכב.
כלומר, התהליך הוא משיכה ואיסוף של אנרגיה הנמצאת בגלקסיה שהכוכב שייך אליה, כאשר הטמפרטורה ההתחלתית היא גבוהה וסוערת יחסית, עד לגיבוש ההרכב האנרגטי לצורה כדורית, התקררות והתקשות הדרגתית בשכבות החיצוניות של הכוכב שנע כלפי פנים, וזאת לשם יצירת לחץ כדורי שווה מכל הכיוונים על התודעה.
בסוף כל התהליך שעובר כוכב, לאחר שהלחץ שמופעל הוא שווה מכל הכיוונים על התודעה, אשר נמצאת במרכז הכוכב, נוצרת קריסה כלפי פנים.
במידה והלחץ שמופעל על התודעה הוא אינו שווה, הכוכב יתפרק ויתפוצץ, מה שמכונה סופרנובה.
הקריסה כלפי פנים, מאפשרת לתודעה את הטרנספורמציה.
כאשר, צופים ורואים כוכב שקרס כלפי פנים ונעלם, זהו התהליך שבו התודעה ביצעה את התיקון, את הטרנספורמציה, את השינוי, את המעבר, והיא ישות שמודעת לעצמה ולעצם קיומה, והאחראית הבלעדית לחייה, ונצחית.
כלומר, התודעה לאחר הטרנספורמציה היא אנרגיה ניטראלית ונקייה, אותה האנרגיה שהתנפצה לה במפץ הגדול, אנרגיה שאליה הכל ביקום שואף ליצור ולשחזר.
אנרגיה ניטראלית ונקייה, זו אנרגיה שהיא ללא משקל, טמפרטורה ושדה אלקטרומגנטי או אחר, אשר קושר אותה לאנרגיות אחרות ביקום.
איך אפשר לאבחן את המצב שבו נמצא הכוכב ?
לכל כוכב יש שדה אלקטרומגנטי, שנוצר בעיקר כתוצאה מתנועת הגרעין המתרחשת בתוך הכוכב.
אפשר לאבחן את השדה האלקטרומגנטי של כל כוכב ולראות ולהשוות, כמו למשל כוכב השמש שהשדה האלקטרומגנטי שלו מרובה ואינו מגובש, לבין למשל כוכב הלכת שלנו שהשדה האלקטרומגנטי משקף את יציבות התנועה האחידה יחסית של גרעין הכוכב, שדה אלקטרומגנטי שיוצא מכיוון צפון לדרום, לבין כוכב מאדים למשל שנחשב ככוכב מגובש יותר, כשהשדה האלקטרומגנטי שלו כמעט ואינו קיים, מה שמשקף את התהליך שבו הוא נמצא, של התקררות והתקשות כלפי פנים.
את זאת ניתן להתחיל ולהבין, אך ורק מתוך הבנה למהות ומטרת החיים שלנו, לא ניתן להבין קודם כל את מהות ומטרת כוכב השמש או כל כוכב או תהליך אחר ביקום, עוד לפני שאנחנו מבינים את עצמנו, את עצם מהות ומטרת חיינו.
לכן, מדענים שרוצים להבין את מהות ומטרת היווצרות כוכב השמש והתהליך שאליו הוא שואף להגיע או כל כוכב אחר בגלקסיות הרבות או את היקום בכלל, צרכים המדענים קודם כל להבין את עצמם, את התהליך שהם עצמם צרכים לעבור כאנרגיה שהיא גם כן בעלת הרכב וצורה שיש לה מהות ושיש לה מטרה מעצם החיים, ורק לאחר מכן לנסות ולהבין את התהליך שכוכב השמש עובר, ומה שצפוי לו בהמשך.
מסקנה:
כוכב השמש הוא ישות אנרגטית, שהיא בעלת הרכב וצורה.
כוכב השמש הוא ישות אנרגטית, שנמצא בתהליך של שינוי.
התהליך שעובר כוכב השמש, יש לו מהות ויש לו מטרה מעצם היווצרותו.
סיכום:
כל הצורות שהן בעלות הרכב וצורה הנמצאים ביקום, שנוצרו לאחר המפץ הגדול, יש להן מהות ויש להן מטרה שאליה הם שואפים.
המטרה היא לשאוף ולהיות ישות שהיא ניטראלית ונקייה, שהיא ישות שמודעת לעצמה ולעצם קיומה, ונצחית, שתשרוד לנצח גם לאחר סיום תפקידו של היקום.
השאיפה של האנרגיה, שנוצרה ביקום לאחר המפץ הגדול, היא כדי לבצע טרנספורמציה, שנובעת מהצורך שלה לחזור למצב הצבירה, למצב הצבירה של אותה האנרגיה שהייתה רגע לפני שהיא התנפצה לה במפץ הגדול.
במידה וכוכב השמש, לא יבנה את עצמו באופן הנכון, הוא יתפרק ויתפוצץ לכל עבר, מה שמכונה סופרנובה.
במידה וכוכב השמש, יבנה את עצמו באופן הנכון, הוא יקרוס כלפי פנים בסוף התהליך, מה שמכונה קריסת כוכב, מה שמכונה חורים שחורים.
כוכב השמש כיום, נמצא בשלב התפתחותי מסוים בתהליך התחלתי יחסית שהוא עובר, לשם מימוש המטרה שלשמה הוא נוצר ונבנה.
המסר במאמר:
אפשר להעלות מגוון רחב של תיאוריות על התהליך העתידי של כוכב השמש, שיש לה השפעה על החיים ועל פני הכוכב שעליו אנחנו נמצאים וחיים, מתוך האין סוף האפשרויות, אבל יש רק אפשרות אחת, רק דרך אחת, שתאפשר למדענים להבין את מהות ומטרת הכוכבים הנמצאים ביקום, שכוללים גם את כוכב השמש, האפשרות היחידה היא, שקודם כל עליהם להבין את מהות ומטרת החיים שלהם עצמם, כסוג של אנרגיה שהיא בעלת הרכב וצורה שיש לה מהות ומטרה בחיים, ורק לאחר מכן כשיבינו, יהיה ביכולתם להבין את מהות ומטרת הכוכבים במרחב הקוסמי, שכולל את כוכב השמש, ואת התהליכים שהם עוברים.
כשהמדענים יפתרו את החידה לעצם קיומם, רק אז הם ידעו איך להתייחס לתהליך של כל כוכב בנפרד, בהתאם לתהליך שהוא עובר בגלקסיה עד לגיבוש הסופי, שזה כולל גם את כוכב השמש, להבנתי.

יוסי קרמר מייעץ למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.




יוסי קרמר מייעץ למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.



מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: שמש, כוכב, שינוי, חום, טמפרטורה, מזרח, שקיעה, זריחה, מערכת השמש, סופרנובה, קריסת כוכב, גלקסיות, כוכבים, חורים שחורים,

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    קרמר, יוסי. (15/09/2009).  השמש . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=48789

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    קרמר, יוסי. "השמש " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 15/09/2009
    נדלה בתאריך:27/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=48789

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי מדע והשכלה
    דואר אלקטרוני:



     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה פילוסופיה
       האדם הראשון, אלגוריה להווה
       מחשבות פילוסופיות על אהבה
       דטרמינזם
       מסה על אהבה ו-וודי אלן
       למה 'אני חושב משמע אני קיים' לא נכון לוגית ?
       ציפיות יש רק בכריות- על ציפייה וסבל
       דילמת המים במדבר כדילמה מוסרית
       מקצוענות דיבור - רטוריקה פרקטית
       קוסמוסופיה
       ליהנות מהחיים
       ידע והבנה : ניתוח מושג האמת
       הרמוניה של שונים
       ארבעת נהרות גן העדן
       הרמזור - סמל של צורת החיים שלנו
       מהו האני האמיתי? מה תפקידנו בחיים?

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה