דף הבית  >>   >>  יהדות הרשם | התחבר

כל הכבוד לבני עקיבא 

מאת    [ 05/08/2009 ] [ נצפה 684 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


מערכת החינוך הפורמאלית חייבת לטפל ולטפח את הנוער גם בשעות הפנאי, ה"פורמאלי "-חייב לכלול כל שעות היממה. האחריות להתנהגותו של הילד, לפיתוח השכלתו להרחבת אופקיו, לחינוכו בתחום הרגש, היחס לחבר, אנושיות, ההתחשבות בזולת, ההקשבה ,הנתינה וההתנדבות...

כל אלה ועוד- חייבים להיות על כתפי המורים, אף כי הם נמצאים עם הילד מקסימום 30% משעות היממה.

ילד מחונך כדבעי, בעל מידות טובות המבין חשיבותם של גמ"ח וצדקה, המיישם פעילויות למען הנזקקים מחד, ומאידך- עוסק למען שיפור איכות החיים . הרי התנהגותו תהא למופת גם בשעות אחה"צ והערב.... בשעות שאין עליהם "השגחה" של מורים כאשר התכונות החינוכיות מוטמעות בתוכו של הילד הרי דרכו הנפלאה תצלח ,גם כאשר אין סביבו אנשים המביטים בו.

כפי שבזמנו ציינתי הסיבה, מדוע רבי מאיר שפירא תלה על כותלי ישיבת לובלין השלט הענק- "לכו בנים שמעו לי יראת ה' אלמדכם"- "לכו בנים" ולא "בואו בנים" לדבריו, הקניית הערכים תהא חשובה ועקרונית רק לאחר שהם "ילכו" יעזבו את מקום לימודם בישיבה,רק שם נוכל לראות תוצאות פרי עמלנו.

התרגשות אחזה בי בימים האחרונים, עת ביקרתי ב-3 סניפי בני עקיבא באירועים המרשימים לסיכום חודש הארגון.במודיעין, בק.מלאכי ובאלקנה, שלושה יישובים בהם נמצאים נכדיי, מול עיני מתגלה הלכה למעשה סוד ההצלחה שהנני מאמין בו-"מנהיגות נוער" מופלא, אדיר, מקסים מקרין ומעודד.

כיצד קומונריות- מרכזות סניפים צעירות מצליחות ומשכילות להנהיג צוות מדריכים, נערים ונערות צעירים תלמידי תיכון, המיישמים הלכה למעשה כל תורת החברות . במו עיני אני רואה כיצד בדרך חינוכית נכונה מצליחים "מדריכים" אלה לעורר, לעודד לפצח אנטי, לזקוף קומתם של חניכים, לטפח דימוי עצמי חיובי.

להפוך דמויות צעירות לערכיות,לנתינה,לאהבת אדם, ליצירת חברותות, לקיומה של תחרות הוגנת, ואף להגברת הצוות -הקבוצתי ופעילותו המרתקת.

מדריכים צעירים וקומונריות מצליחים להוביל נוער מכיתה ג' ועד יב' למעלה ההר , לראש הפסגה החינוכית, הערכית, ההישגית וההתנהגותית . הכול בדרך של חיי חברה נהדרים, כן לומדים ולומדים על הגשמת החזון- הנושא אותו למדו ועסקו - במשך החודש.

איזה יצירתיות מדהימה ומרתקת של הנוער הנפלא שלנו. הצגות, דרמה, מופעים המשולבים במוסיקה באומנות ובכלים מגוונים כדי לעניין ולמשוך את הקהל.

יושבים להם הורים וראשי הקהילות בשלושת היישובים בהם ביקרתי, בסבלנות, בהקשבה, בחן ובחדווה, בשמחה ובאהבה גדולה, לראות צאצאיהם ומדרכיהם העושים "עבודתם" האומנותית בצורה מושכת ומלבבת.

קריאות שמחה, כתיבה יצירתית, קירות מקושטים ומופעים נהדרים. כל מדריך ומדריכה והיצירתיות המדהימה שלהם.

דמעות זלגו מעיני במיוחד בעת ביקורי בקרית מלאכי, בני עקיבא תנועת נוער של הציונות הדתית מפעילה ילדי ק. מלאכי מכל העדות והגוונים.

תלמידים מבתים שונים חוברים יחדיו לאהבת אדם. המה מתארים במחול, בדרמה ובמוסיקה כלים חינוכיים על אהבת הארץ, הגשמה , התיישבות, לחימה למען ארצנו, שילוב תורה ומדע תורה עם דרך ארץ הליכות והלכות ייחודיות ואחדות פיתוח הכישרונות וכל הטמון בכל אחד ובכל קבוצה.

כן...כן... בכיתי כאשר ראיתי את המדריכות האתיופיות מדריכות את הילדים הצעירים בני השכונה, בשילוב ילדי הגרעין התורני ובניהם של רבני המכינה הקדם צבאית- עם ישראל בתפארתו. עלינו המחנכים והמורים בכל מוסדות החינוך, חובה עלינו להיות נוכחים בכל אירוע שכזה.

המה הילדים החניכים והמדריכים. חייבים לדעת כי המורים העוסקים בחינוך בבוקרו של יום, מבקרים אותנו הילדים גם בשעות הערב והלילה של יום חמישי ומוצ"ש עת נערכים הטקסים המרשימים של חודש הארגון.

באולפנת הרא"ה- רמת גן תיאר הרב יהושע קמפינסקי בפני מבקרים . מורים הלומדים בקורס להכשרת מנהלים, את דרכו החינוכית המבוססת על פיתוח מנהיגות נוער.

בעשייתו הפורייה, הוא מצליח להפעיל כ- 170 תלמידות כ 3\1 מאוכלוסיית בית הספר, כמנהיגות נוער, לכל קבוצה- מורה אחראי.

מועצת תלמידות, מדריכות בני עקיבא, משצ"יות מדריכות המכללה לביטחון, מדריכות הבוגרות , מדריכות הגיל המבוגר.

כל אלה חוברים יחדיו ללימוד ולחיזוק מנהיגות הנוער.

עשייתנו החינוכית הערכית תשתפר עוד ועוד אם נשכיל לראות כל שעות הפנאי תחת אחריותנו. אם נבין שככל שאנו המורים של בוקר- נבין כי כדאי, ראוי ורצוי להיות מעורבים בתנועות הנוער.

 

כה לחי לכם מובילי הדרך, ברכתי מעומקא דליבא לכם ראשי בני עקיבא בארץ, המשיכו בעוז בעוצמה בנחישות ובחביבות להוביל את הנוער במעלה כל הר כדי לכבוש כל יעד חינוכי והישגי. הינכם שותפים אמיתיים ובסיסיים למערך החינוכי האיתן, יחד איתכם נצליח לפתח המצוינים ולהעצים מנהיגות נוער שתהפוך למנהיגות הדור הבא.

ישר כוח לכם!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

- תואר ראשון ושני במדעי הטבע-ביולוגיה

- תואר שלישי בחינוך במנהיגות

משרות במשרד החינוך:
- 3 שנים מפקח על מדעי הטבע
- 12 שנים מפקח כולל
- 10 שנים מפקח מחוזי

בכל תחום פיתח מנהלים כמנהיגים, אשר הגיעו להישגים הטובים בארץ באזורם

ב6 שנים האחרונות מרכז את הקורס המכשיר מנהלים בבר אילן, וכמובן מלמד חינוך ומנהיגות באוניברסיטה ובעוד 3 מכללות.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. (05/08/2009).  כל הכבוד לבני עקיבא. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=45692

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. "כל הכבוד לבני עקיבא" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 05/08/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=45692

  •  מאמרים אחרונים מאת ד''ר יחיאל שרמן
       ארגון וסדר חשובים בהצלחה
       התנהגות האדם חשובה ועקרונית
       מהו דיבור נכון ואיכותי?
       חשיבות האור-היום
       חלומות יוסף
       מהי מידת חסד איכותית לעומת מידת סדום
       האמונה בקב''ה והאמונה בעצמי
       השקעה בהון האנושי - הגורם להצלחה
       לטפס על האוורסט שמעבר לאוורסט
       ערבות הדדית אהבה ואחריות -קודים חשובים במנהיגות
       ברכת - הבנים
       הכרת הטוב
       התאמת הדרך למטען הרוחני
       ארבע לשונות גאולה
       קשיים מהווים מנוף להצלחה


     מאמרים אחרונים בקטגוריה יהדות
       ברית מילה
       עזרה ורגישות לזולת
       למאחרים על היין
       כתר שם-טוב עולה על גביהן
       אמת קנה ואל תמכור
       במאמר זה נסביר את עניין המעלה של לימוד תורה.
       בין אדם לחברו
       האם לכל השאלות יש לדת מענה או שישנם נושאים ושאלות שאין לדת תשובות?
        מה ההבדל בין ההנאות המותרות להנאות האסורות?
       למה המטרות זמניות אינן מושלמות? למה מטרות כמו כסף קריירה ומשפחה הם לא מושלמות?
       שאלה: אני חי, נושם, עובד, מטייל מדוע עלי לחקור ולשאול שאלות בכלל?
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל תסג גבול עולם
       אולת קשורה בלב נער


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה יהדות
       ניחוחות ומטעמים - מאורות החג
       מצבה - מה מותר לכתוב עליה
       מדוע מתחפשים בפורים?
       הצופן התנכי אלו צפנים בתורה, הכל מוצפן
       פרק שירה - המעלה הגדולה והתועלת
       חג הפסח- למה כל כך חשוב לזכור את יציאת מצרים?
       חיים ומוות ביד הלשון- כוחן של מילים
       כבוד הדדי וקבלת השונה
       מה פירוש 'אור לגויים'
       טו בשבט- מסמל את חשיבות נטיעת עצים להמשך קיום הדורות
       פדיון הבן
       '' צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה''
       וערלתם ערלתו את פריו- לתולדות מנהג החאלקה
       כניסת שבת בישראל ובעולם
       הכל צפוי והרשות נתונה - מהי בעצם הבחירה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה