דף הבית  >>  עסקים  >>  יחסי ציבור הרשם | התחבר

Less is more  

מאת    [ 22/07/2009 ] [ נצפה 884 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


דב מורן הוא איש בעל זכויות בתעשיית ההייטק הישראלית. האיש שהמציא את הדיסק און קי. שעשה את אחד האקזיטים המרשימים בהיסטוריה של מדינתנו הקטנה. האיש שהופך את חייו של כל יועץ תקשורת לקשים ומורכבים עד מאוד. בהזדמנות זו, אני רוצה לבקש ממנו סליחה.

סליחה על כל אותם שיהוקים בלתי נשלטים ואובדן אחיזה באי אילו מכשירים. מקווה ששום דבר ממה שנפל לא פגע או ניפגע. סליחה, כי תסמינים אלה מופיעים, כך לפי הסבתות, בכל פעם שמישו מדבר עליך. ואני דיברתי.. כן, דב, היית נוכח לא נוכח בלא מעט פגישות עם לקוחותיי.

היית נוכח, אם כי לא תמיד בהקשר חיובי. אני חושבת שההתנהלות התקשורתית שלך, גם אם הביאה לך חשיפה תקשורתית חינמית בשווי מיליוני ש"ח, היתה טעות בסיסית אחת גדולה.

ההשקה (הרכה) של מודו השבוע בסלקום היא ההוכחה שאני צודקת. לפני שנתיים (בערך) כשהחלטת לחשוף את ההמצאה החדשה שלך, העמדת את העיתונאים בתור. ג'יגלת אותם כמו שרק מישו שמכיר היטב את חוקי המשחק יכול לעשות (כן, הרבה עיתונאים בכו על כתפי. קבלו על היחס. על האולטימטומים. על האמברגואים. על ההבטחות שהופרו ואח"כ הוכחשו). יורים ובוכים. הם התלוננו ואתה המשכת לככב. על שערים. בכתבות. בחדשות. למרות שבפועל היה לך רק חזון, הם עמדו אצלך בשלשות ועשו בדיוק את מה שביקשת מהם לעשות. להתלהב.

עבדתי ועובדת לאורך השנים עם מנהלים מצוינים. מבריקים. מנהלים עם יכולת מוכחת אבל עם כמה בעיות קשות - הם סובלים מאמינות יתר וגם קצת מפחדים מהצל של עצמם.

באמת שאי אפשר לספור כמה פעמים נשאלתי איך יכול להיות שהעיתונים מלאים בסיפורי מעשיות, תיאורי הישגים והצלחות בעוד בפועל הקבלות עוד רחוקות מלהיחתם. "תראי את דב מורן, תראי את שי אגסי (כן, גם הוא אשף תקשורת), עוד אין להם כלום, אבל לא מפסיקים לראיין אותם". "אנחנו כבר סגרנו את העסקה. עושים מהפכה של ממש. תראי כמה לקוחות הצטרפו רק בחצי השנה האחרונה.."

"אתם צודקים", אמרתי ולא, לא כי הלקוח תמיד צודק, אלא כי במרבית המקרים הם באמת צדקו. החברות שהם עמדו בראשן הרוויחו כסף מעבודה. מלקוחות משלמים. משיתופי פעולה. הם לא קיבלו שקל מקרן השקעות או אנג'ל. הם הצליחו למכור, בכסף אמיתי את הרעיונות שלהם, את הטכנולוגיה שפיתחו והתפרנסו יפה. למרות זאת, כשפגשו בעיתונאי לטובת שיחת הכרות או ראיון של ממש, הם הפכו פתאום לנזירים. צנועים. שתקנים.

מנהלים שמגלגלים מיליוני דולרים בעסקאות עם כרישי עסקים בארץ ובחו"ל, פתאום, מול העיתונאי כאילו השתנקו. החדשנות המלהיבה שלהם תוארה בפשטות, בקצרה. על תוכניותיהם סרבו להרחיב כי "נספר כשיקרה..". כשנשאלו עם איזה לקוחות הם עובדים ככה בשקט, מתחת לשפם נזרק שם של לקוח, לא לפני שהזהירו את העיתונאי שלא יצטט כי הלקוח לא אוהב שמדברים עליו. על לקוחות שכן אפשרו שיחה מיעטו להרחיב כי "מה, נספר עכשיו שהוא החברה מס' 1 בתחומה, עזבי, העיתונאי בטח יודע" ו"אם הוא לא יודע?" הקשתי, "נו בחייך, "עיתונאי שלא ידע את זה?"

אתה, בשונה, שיחקת אותה. כשהיית רק בשלבי התכנון, הצגת מוקאפים לתקשורת. לחשת בשקט בשקט לאחד שחברה אחת כבר מעוניינת, ולאחר סיפרת על התעניינות מצידה של חברה אחרת. תיארת איך הטסת את כל העובדים, על חשבונך כדי להשתלט על תערוכת ה-GSM בברצלונה, תוך כדי שאתה חושף השקעות כספיות שבוצעו בחברה. לא פחדת לספר איך אתה מגייס עוד ועוד עובדים וכשהמשבר הכלכלי לא דילג מעליך, הסברת באותה הרציונאליות מדוע אתה נאלץ להיפרד מחלק גדול מהם. לטוב ולרע, שיתפת את התקשורת בכל דבר שקרה, גם אם בפועל, שנינו יודעים, הוא לא היה מחויב המציאות.

השבוע, עם תחילת ההשקה שלך בסלקום התקשורת הגיבה בקרירות יחסית. כן, התייחסו. סיקרו. צילמו וציטטו אותך בהרחבה, אבל כותרות מפרגנות כבר לא היו. ברשת לעומת זאת כמות האזכורים עם הכותרת השלילית "מדוע אני לא אוהב את מודו" היתה עצומה (בסדר, במונחי נישה ישראלים).

אני לא יודעת אם מודו הוא ה-דבר. אין לי מושג אם שוב, כמו עם הדיסק און קי, הקדמת את זמנך. אני רק יודעת שבקיצוניות שבין לקוחות שמסרבים לדבר עם התקשורת בפתיחות ובהתלהבות על מהלכים עסקיים, אם מטעמי צניעות ואם מטעמי חוסר נוחות, והדרך שלך שחושפת הרבה, הרבה מדיי, גם אם מדובר בשלבים הראשוניים רק בתוכניות ושאיפות "כי התקשורת צריכה כותרת", דפוס הפעילות שלך שגוי בתכלית.".

אם על עיתונאים עובדת הפתיחות המושלמת, הנלהבת והלא מסתירה, הרי שעל הציבור היא עובדת קצת פחות. במילייה חברי הרשת שלי, כמה מאות אנשים, ההתייחסות להשקת מודו היתה שלילית. ייחסו לך זחיחות. התנשאות. בלוגרים שנענים בד"כ בהתלהבות לכל גחמה שיווקית אפילו לא מוכנים לנסות את מודו. להתרשם. לבדוק אם יש בו משו. חשיפה תקשורתית בשווי מיליוני ש"ח והשורה התחתונה - אכזבה.

למרות שתיק עיתונות עב כרס הוא בהחלט מוצר אידילי ולמרות שנהוג לחשוב שלא חשוב מה כותבים עלייך העיקר שמאייתים את השם שלך נכון, אני שמחה על הדרך הסיזיפית שעושה עם לקוחותיי הנחבאים אל הכלים. בתקשורת, ממש כמו באופנה לפעמים Less is more.


* הכותבת מנהלת את מירון תקשורת משווקת המתמחה בעבודה עם חברות טכנולוגיה ו-IT www.meyron-mc.com
משרד יחסי ציבור וייעוץ תקשורתי ושיווקי הוקם באוקטובר 2005 ומשרת מאז חברות טכנולוגיה מובילות וסטארטאפים בראשית דרכם המקצועית. המשרד מתבסס על ראייה שיווקית רחבה המחברת בין כל פעילויות השיווק והתקשורת הנדרשות לארגון. את המשרד מנהלת עינת מירון, בעלת ניסיון עשיר של למעלה מ-16 שנים בכל ערוצי המדיה השונים.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: מודו, יחסי ציבור, תקשורת, דב מורן

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    מירון - מירון תקשורת משווקת, עינת. (22/07/2009).  Less is more . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=44820

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    מירון - מירון תקשורת משווקת, עינת. "Less is more " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 22/07/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=44820

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי עסקים
    דואר אלקטרוני:

     מאמרים אחרונים מאת עינת מירון - מירון תקשורת משווקת
       בית מנומס ואידילי לא מביא 40 אחוזי רייטינג
       לראשונה קמפיין פרסום דיגיטלי המנוהל בהתאם להתנהגות הגולשים
       המרוץ לגולן
       ריאליטי או Apple?
       מבחן שליט
       שיעור חינם בניהול משברים
       בקשת פירוק לחברת אושידה בעמ
       בית דין רבני שדן בתביעת השתתפות בהפסדים לאור קבלת שטר היתר עסקא פסק כי שטר שכזה אינו מחייב
       פורקס פלייס לבית המשפט: מאגד שייך בודה סיפורים ומנסה להעביר על שכמה של החברה את הפסדיו הכשרים
       פורקס פלייס תובעת חצי מיליון שח מסוחר מטח שהונה את בית המשפט והשיג במרמה צו עיקול כנגדה
       חברת המסחר במטח פורקס פלייס לא נכנעת לשקרים: תובעת דיבה ופיצויים בסך 1,100,000 שח מעורך הדין אסף ברם
       על המחוקק להגן על כספי הסוחרים ולחייב חברות מסחר להקצות חשבון נאמנות נפרד
       waze מספקת למפתחי סלולר ו-web גישה ישירה וחינמית לפיתוח אפליקציות מבוססות מפה (LBI)
       כוכב נולד
       Less is more


     מאמרים אחרונים בקטגוריה יחסי ציבור
        מחפש משרד יחסי ציבור ולא יודע מאיפה להתחיל? יש מספר דברים בסיסיים שעלייך לדעת
       בית מנומס ואידילי לא מביא 40 אחוזי רייטינג
       תדמית ויחסי ציבור באינטרנט וברשתות החברתיות: הזדמנויות וסיכונים
       הפקת של אירועים עיסקיים
       עמוד פייסבוק לעסק- איך עושים את זה נכון?
       10 כללים לשיווק ויחסי ציבור באינטרנט- כך תעשה זאת בעצמך
       רונן הלל תקשורת ויחסי ציבור משיק מחלקה חדשה ליחסי ציבור בשפה הרוסית
       איך לעשות סקר שיכניס את העסק שלך לעיתון
       תקציב יחסי הציבור של חברת דגת הארץ למשרד רונן הלל תקשורת ויחסי ציבור
       בחירת מקום לכנסים
       אלי שביט - איך לחיות טוב ולא להצטרף לדוח העוני
       עובדות חשובות על אירועים עסקיים
       קידום עסקים על פי השיטה של רונן הלל - תקשורת ויחסי ציבור
       תקציב יחצ חדש למשרד רונן הלל תקשורת יחסי ציבור
       אירועים עסקיים- המפתח להצלחה


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה יחסי ציבור
       נאמנות לקוחות, תרומה לקהילה ויחסי ציבור
       ניהול קשרי לקוחות
       יחסי ציבור- נקודות תורפה של מנהל
       מגמות וגישות חדשות בענף המזון
       תעמולה שחורה ויחסי ציבור
       PuReComm מותג חדש בעולם יחסי הציבור
       10 הדיברות ללקוח יחסי ציבור
       צעד צעד בעקבות קהל היעד
       ארגון ויחסי ציבור
       תמיד יש סיבה למסיבה
       שיווק עורכי דין או רואי חשבון- מה לעשות כדי לקדם את העסקים
       קמפיין מצוין שוה כסף מזומן
       ארגונים חברתיים וחשיפה תקשורתית
       תעמולה ,הסברה ויחסי ציבור
       כספים, יחסי ציבור והקשר ביניהם

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה