אם אנו מעוניינים לרכוש מוצר ולשלם ב- צ'קים ואין זה משנה מה גובה הסכום ולמי מסרנו את ה- צ'קים, יש תמיד להגביל את ה- צ'קים ולסמן עליהם קרוס, וממילא כבר עדיף להזמינם מבית הדפוס כאשר כבר מודפס עליהם קרוס.
במצב בו אנו מרגישים שרימו אותנו יש להורות מייד לבנק לבטל את ה- צ'קים שניתנו, ואף עדיף לעשות זאת בכתב. במידה והנמשך (הגורם שלטובתו נכתבו ה- צ'קים) מאיים כי יפנה להוצאה לפועל וכו', אין סיבה להילחץ, אף אחד לא יעקל או יפנה אתכם מביתכם כל כך מהר. אם יש לכם רושמי ה- צ'קים סיבה טובה לביטול הצ'קים, אזי אין לכם סיבה לדאגה.
כאשר שילמנו ב- צ'קים ולא נתקבלה סחורה עדיין מהספק, וכמובן הקפדנו להגביל את סחירות ה- צ'קים, יש באפשרותנו לבטל צ'קים שניתנו ולהיות רגועים. אין למוטב ה- צ'קים שום סיבה משפטית לתבוע אתכם. לעומת זאת, במידה וסופקה לנו סחורה בתמורה ל- צ'קים אך משום מה אין אנו שבעי רצון, עלינו להחזיר את הסחורה לחנות בהקדם האפשרי או במידה ומדובר במכשירים גדולים וכבדים, יש להודיע לספק שישלח רכב מתאים ויקח חזרה את המכשיר.
לא רק שעדיף מבחינה צרכנית לבצע עסקאות עם צ'קים ולרכוש סחורה באמצעותם, אלא שאפילו הספק, במידה ויעמוד על טיבכם כראוי, יעדיף תשלום באמצעות צ'קים היות ואיננו צריך לשלם עמלות לחברת האשראי (לרוב סביב 2 או שלושה אחוזים מסכום העסקה). צ'קים
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



