דף הבית  >>  עסקים  >>  עסקים בינלאומיים הרשם | התחבר

דרום אפריקה של סוף העשור של שנות ה2000 

מאת    [ 22/06/2009 ] [ נצפה 1682 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הקדמה: דרום אפריקה נמצאת עכשיו במקום אחר. אחד הדירוגים החשובים העולם הינו הסקר העולמי השנתי של – IMD Business-School and Productivity World Competitiveness Yearbook ranking. כיום נמצאת המדינה בדירוג הכולל במקום ה48 בהשוואה למקום 53 בשנת 2008. הסקר העולמי מצביע על 57 המדינות התחרותיות בעולם מבחינת תשתיות, יעילות עסקית, ומדיניות הממשלה.

מבחינת הדירוג היעילות העסקית, עברה דרום אפריקה מהמקום ה38 בשנת 2008 למקום ה-30 השנה, בעוד מדינות כמו סין נמצאת במקום ה37 וצרפת במקום ה-42. מבחינת ביצוע השוק הכלכלי קבלה המדינה דירוג גבוה ברמת המסחר ואיכות החיים, אך נמוך מבחינת אחוזי האבטלה, במיוחד לצעירים וחוזי העסקה לטווח הרחוק.

יעילות ממשלת דרום אפריקה

גם הממשלה זכתה לציונים גבוהים, בעודה מדורגת במקום ה26 באופן הכולל בו מתבצעות פעולות הממשלה, כאשר מדינות מפותחות כמו גרמניה וברטניה מדורגות נמוך יותר. בנוסף, מערכת מס ההכנסה, וביטוח לאומי זכו לציונים גבוהים. לעומת זאת, קבלה המדינה דירוג נמוך במתן הזדמנויות שוות לאזרחיה, דבר המשפיע על ההתפתחות הכלכלית.

תשתיות בדרום אפריקה

דירוג התשתיות במדינה מודד את הטכנולוגיה, מדע ומשאבי אנוש והתאימות שלהם לצורכים העסקיים במדינה. הדירוג בקטגוריה זו לא היה משמעותי, מהמקום ה55 בשנת 2008 למקום 54 בשנת 2009. דרום אפריקה הקדימה את מעצמת הטכנולוגיה, הודו בקטגוריה זו אשר נמצאת במקום 57 (בעיקר בגלל הסיבה שהודו מייצאת את הטכנולוגיה ולא עושה בה שימוש לצרכים העסקיים במדינה). לדעת מנכ"ל של חברת ניהול ידע מובילה בדרום אפריקה ההשקעה בתשתיות ובטכנולוגיה הינה השקעה בעתיד המדינה, במיוחד בזמנים של משבר כלכלי. "בזמנים קשים של האטה ואי ודאות כלכלית, השקעה בתשתיות הינה זריקת מרץ לכלכלה אשר תוכל לייצר יותר מקומות עבודה ולצאת מהבוץ".

גביע העולם 2010

בתחרות המתמדת של דרום אפריקה והודו, ההשקעות בתשתיות לקראת גביע העולם נתנו פירות. המדינה כולה נמצאת בתהליך מתמיד של פיתוח הכולל נמלי תעופה בינלאומיים בערים, יוהנסבורג, קייפטאון, דרבן ופורט אליזבת', סלילת ושיפוץ מערכות כבישים ומסילות רכבת, ושדרוג נמלי הים בערים קייפטאון, פורט אליזבת' ודרבן. בהשוואה להודו, מערכת הרכבות לא עומדת בקצב גודל האוכלוסין, ומערכות הכבישים לא מפותחות. הודו עדיין עוסקת בפיתוח במערכות טלקומוניקציה במדינה, מערכות מידע, מחקר ופיתוח, ויכולת היצור. שלבים הכרחיים שדרום אפריקה עברה כבר בשנת 2000-2006. דרום אפריקה מכינה עצמה לקלוט מספר עצום של מבקרים, תוך כדי כך שדרג משרד הפנים את המערכות ועמד בהצלחה רבה בפיילוט שנערך לאחרונה. בתי הארחה, ובתי מלון רבים מוכנים לקלוט את המבקרים תוך כדי שמירה על רמת מחירים הוגנת. המלחמה בפשיעה הינה מעלה ראשונה, על מנת להבטיח בטחון מיירבי לתיירים בתקופת המשחקים ולאחריה. משטרת התיירות תוגברה בכל הערים המארחות, ונרשמת ירידה חדה בפשיעה.

נתונים נוספים

 ד"ר ג'וסטה, כלכלן בכיר במערכת הבנקאית, אומר כי הדירוג הגבוהה ברמת המחייה במדינה אינו מפתיע כלל וכלל. עלות המחיה בדרום אפריקה נמוכה באופן יחסי לעולם וזה מעודד זרים לבוא ולהתגורר במדינה. עוד מוסיף כי אילו שהיגרו למדינה הינם בעלי יכולת ובעלי רמת השכלה גבוהה, דבר שגם המדינה מפיקה ממנו תועלת. למרות רמת הפשיעה במדינה, נותרה איכות החיים והנוחות גבוהות במיוחד. עלות המחייה עוזרת לשמור על אזרחי המדינה וממזערת את תופעה ההגירה השלילית מהמדינה. תודעת שירות מוסיפה לגידול בכלכלתה של דרום אפריקה אומר ד"ר ג'וסטה. ניתן לומר שהתחום של תודעת שירות ושירות לקוחות רושם את הגידול הגדול ביותר ואת התרומה הגדולה ביותר לכלכה הדרום אפריקאית. המדינה ידועה במיוחד בשירותים הרפואיים ובשרותי בחינוך הטובים. תיירות רפואית מגובה בשירות מצוין תורמת לעליה במספר התיירים בקטגוריה זו כל שנה.

אם כך, מה הבעיות במדינה??

 הסקר מצביע על התחומים בהם צריכה דרום אפריקה להשתפר. הגנה על חלשים, יכולת בנייה למגורים ותכנון לטווח ארוך, תכנון השקעות וחסכון בסקטור הפרטי, מלחמה באבטלה, שימור עובדים במקומות העבודה, שימור החוב וגידול בהשקעות. אחת הבעיות הקשות ביותר היא האבטלה. הגידול בסקטור נותני השירות, עדיין לא נותן פתרון לפלח השוק המוכה קשות, הלוא הוא חסרי ההשכלה שאינם יכולים להשתלב בסוג כזה של עבודה. למרות זאת הגידול במספר מקבלי התואר הראשון באוניברסיטאות מצביע על שינוי מהותי במגמה.

לסיכום: מספר מוגבל של משקיעים זרים זיהו לא מכבר את הפוטנציאל הגלום בדרום אפריקה. הם קונים אדמות, דירות נופש, בניינים, משתלטים על חברות מסחריות, מכרות מסוגים שונים , כיון שהמחירים נמוכים עדיין. ד"ר ג'וסטה מציין כי היום, מספר חודשים לפני שריקת הפתיחה השוק הדרום אפריקאי מציע מגוון רחב של השקעות ברמות שונות. כי ניתן לצפות שהמצב ישתנה במהירות לאחר נהירת אלפי בעלי הממון שיגיעו עם מטוסיהם הפרטיים לדרום אפריקה, ויגלו כי רמת המחירים במדינה לא קרובה לרמת המחירים באירופה או בארה"ב, יעבור השוק שינוי גדול ומהותי וההזדמנות הגדולה תמומש.

Dr. Oren Dayan

School of Management Sciences

Nelson Mandela Metropolitan University

PO Box 77 000

PORT ELIZABETH

6031

South Africa

oren@dayan.me

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: דרום, אפריקה, פורט, אליזבת', כלכלה, דירוג, עסקים, משקיעים, הזדמנות

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    דיין, ד"ר אורן . (22/06/2009).  דרום אפריקה של סוף העשור של שנות ה2000. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=42809

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    דיין, ד"ר אורן . "דרום אפריקה של סוף העשור של שנות ה2000" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 22/06/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=42809

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי עסקים
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה עסקים בינלאומיים
       שילוח בינלאומי והעסק שלך
       אראל מרגלית יוצר סקרנות בניו יורק
       החלטה להיות אופר - חלק 7
       שילוח בינלאומי מיוחד
       עבודה בעולם: הכסף הגדול נמצא בדולרים
       ההחלטה להיות אופר - חלק 6
       שערים יציגים של מטבע חוץ וחשיבותם הגדולה לכלכלת הארץ
       מעצר אוניה- לא בכל מצב
       היתרונות בביצוע רילוקיישן
       בר מצווה בכותל - מעגל מתופפים - אוטובוס - גלו את הכל!
       שיקגו - המקום בו עבדתי כאופר
       המשפחה בה עבדתי כאופר בארצות הברית
       עיצוב פוסטרים הפונים לילדים
       מדבקות לכול מטרה
       אופר בשיקגו, ארצות הברית.


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה עסקים בינלאומיים
       תרבות עסקית לעסקים במערב
       תרבות עסקית מומלצת לעסקים במזרח הרחוק
       להמציא את HR מחדש.
       פיתוח מנהלים גלובליים בשוק הבינלאומי .
       יומן דרום אפריקאי - טור מאת אורי אילן
       ישראל-טורקיה : עשור למאזן עסקים מרשים
       עושים עסקים אמריקה
       מבוא לשוק הנדלן הדרום אפריקאי
       איך לבנות חברה של 50 ביליון דולר - הגיוס על פי דל
       חברה זרה, מדינת יעד
       עבודה בחו''ל - לוס אנג'לס
       מדריך להוצאת ויזה לארצות הברית
       פרוייקטים ישראלים - ירדניים
       אביב לעסקים
       ישראלים פותחים סניפים ברומניה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה