איך מכינים סושי בבית? בקלות
דף הבית  >>   >>  הרשם | התחבר

איך מכינים סושי בבית? בקלות 

מאת    [ 20/05/2009 ]
מילים במאמר: 519   [ נצפה 41791 פעמים ]
articles.co.il


 
 

הרשם כעת לרשימת התפוצה!
קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
בנושאי מתכונים ואוכל
דואר אלקטרוני:

אחד ממרכיבי ההנאה בבילוי במסעדת סושי היא לראות את המקצוענות שבה המנה מוכנה. אם שאלתם את עצמכם, איך לעזאזל הם עושים את זה, יש לנו חדשות טובות בשבילכם: גם אתם יכולים.

אתם מוזמנים לקבל השראה ממנות הסושי המעוצבות ומגשי המסיבה המרהיבים של סופר סושי, ועם קצת אימון והרבה רצון תוכלו להרכיב לעצמכם בבית את הסושי שלכם.

אז איך מכינים סושי?

שלושת הרכיבים החשובים ביותר להכנת סושי הם אצות נורי, אורז לסושי וחומץ אורז (או לחילופין, אבקת תיבול לסושי). כיום אפשר למצוא את שלושת המרכיבים בלא מעט מהסופרים הגדולים, בחנויות טבע שונות וכמובן בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח הרחוק.


    • אצות נורי - אלו הן אצות קלויות שנועדו לעטוף את הסושי. הן מגיעות בצורת דפים ירקרקים קשיחים מעט בחבילות של 10 או 50. לפני שרצים וקונים חבילה גדולה, כדאי לדעת שהאצות רגישות מאוד ללחות. נכון שהן ארוזות בצורה מיוחדת שמגנה עליהן אבל לאחר פתיחת החבילה הן עלולות להתקלקל די מהר.
    • אורז לסושי - מומלץ מאד לא לוותר ולהשתמש באורז מיוחד להכנת סושי. הוא נדבק טוב יותר ויש לו את המרקם הנכון והמתאים לסושי. היום פשוט מאוד להשיג אותו ככה שאין גם ממש סיבה לוותר עליו. אבל אם ממש ממש אין לכם ברירה תוכלו להשתמש במקום באורז עגול.
    • חומץ אורז - זהו חומץ עדין ומיוחד, העשוי מאורז והוא חלק דומיננטי מאד בתבלון האורז וביצירת המרקם.
    • תוספות - נהוג להגיש סושי בתוספת סויה, וואסבי (חזרת יפנית) וג'ינג'ר כבוש. בארץ ישנם מספר רטבים המשווקים כסויה. דאגו לרכוש סויה יפנית איכותית כמו זו של חברת קוקמאן או וימאסה. זה שווה את המאמץ.

עכשיו יש לכם את כל הכלים להכין סושי

הכלי החשוב ביותר ליצירת סושי היא מחצלת לגלגול רולים ('מאקי' בשבילכם). ניתן גם לרכוש תבנית מרובעת ככלי עזר להכנת ניגירי (מבנה אורז מוארך עליו מונחת בדרך כלל חתיכת דג). מומלץ מאוד גם לרכוש סכין גדולה וחדה לחיתוך הרולים המוכנים.

קדימה לעבודה -

קודם כל האורז: הבישול ממש לא מסובך ודי דומה להכנת אורז רגיל. החישוב הוא כזה: כוס אורז לפני בישול מספיקה ל 2-3 רולים.


    • שמים את האורז בסיר ומוסיפים כוס ורבע מים לכל כוס אורז, מביאים לרתיחה ומבשלים את האורז מכוסה, על אש נמוכה, עד שנספגים כל המים. מורידים מהאש ומניחים ל-5 דקות.
    • מעבירים לקערה ומוסיפים את התיבול. כאמור תוכלו לרכוש אבקת תיבול מוכנה או להכין בעצמכם על ידי חימום של כף וחצי חומץ אורז, כף שטוחה של סוכר ושליש כפית מלח עד שהסוכר נמס ואז לשפוך על האורז החם.

רוק אנד רול: לאחר שהאורז התקרר לחלוטין אפשר לעבור לשלב הכנת הרולים.


    • הניחו את אצת הנורי על המחצלת, אם מסומנים עליה חריצים כדאי לדאוג שהם יהיו אנכיים לכיוון מקלות המחצלת.
    • הרטיבו מעט את הידיים והניחו על האצה בערך 2/3 כוס אורז והדקו אותו לשכבה דקה ככל האפשר כך עד שתכסה את כל האצה פרט ל-2 ס"מ האחרונים הסוגרים את הרול.
    • בשלב זה יש להניח את המילוי שבחרתם - מלפפון, אבוקדו, צנון יפני כבוש, שרימפס מבושל או מטוגן, סלומון מעושן, חביתה יפנית וכו'.
    • ועכשיו ה-גלגול, זהו בעצם השלב המאתגר יותר ביצירת סושי. גלגלו את הרול בעזרת המחצלת תוך שמירה בקצות האצבעות שהמילוי לא 'יברח' לצדדים. חשוב מאד להקפיד שהאצה תישאר יבשה לאורך כל תהליך ההכנה, כיוון שהיא נוטה להתקפל כשהיא נרטבת, מה שימנע מהרול להיסגר כמו שצריך. זהו. הכנתם רול של סושי! מזל טוב!
    • הורידו את הקצוות, פרסו את הרול ל 6-8 יחידות מלאו צלחת הגשה מתאימה ו... בתאבון.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


רשת סופר סושי מציעה סושי סופר טעים, סופר טרי וסופר משתלם ב-3 סניפים בת"א http://www.supersushi.co.il>

מקור המאמר: Articles.co.il/יואב שפר


אהבת את המאמר? שתף בבקשה!

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שפר, יואב. (20/05/2009).  איך מכינים סושי בבית? בקלות. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:29/07/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=40873

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שפר, יואב. "איך מכינים סושי בבית? בקלות" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 20/05/2009
    נדלה בתאריך:29/07/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=40873


  •  מאמרים אחרונים בקטגוריה מתכוני דגים
       מתכון מהיר לדג מוסר
       מתכון מהיר לדג הליבוט בתנור
       לברק בתנור ברוטב פטרוזיליה
       מתכון טעים לדג לברק ברוטב חלב קוקוס ופטריות
       מתכון לפילה לברק בעשבי תיבול, לימון ושקדים
       דג סול אפוי בקלי קלות
       שניצל דג סול
       דג סול מטוגן
       תרבות שתיית התה ביפן
       סדנאות בישול- סדנת בישול לדגים
       דג מרוקאי - מתכון
       קרפיון - תופעה תרבותית וקולינרית
       לאוהבי אוכל שזמן הכנתו קצר ומהיר
       חריימה
       מתכוני דגים


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה מתכוני דגים
       הכנת דג סלמון בתנור
       איך מכינים סושי בבית? בקלות
       מהמתכונים של דוד הדייג: דג אפוי, דג בתנור בעשבי תיבול
       דג מרוקאי אמיתי
       פילה דניס בעשבי תיבול
       סטייק טונה מעדן מושלם
       אוזני המן - מתכון בסיסי
       חריימה דגים מרוקאים
       הכנת דג סלמון
        מנה ראשונה | דג סלמון שאוהב לימון של סוזי
       דג מרוקאי חריף
       חציל קלוי עם טחינה ירוקה
       קציצות דגים בסגנון מרוקאי
       חריימה
       להכין גפילטע פיש-דגים ממולאים בקלות


    מאמרים

    ©2014
    כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
    כתיבת מאמרים

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב