דף הבית  >>   >>  יהדות הרשם | התחבר

הכי חשוב להיות טוב 

מאת    [ 18/05/2009 ] [ נצפה 715 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הכי חשוב לחיות טוב דר' יחיאל שרמן

פיתוח חיי חברה, קיום מצוות, כמו:ואהבת לרעך כמוך, התחשבות בכולם, נתינה לכל אדם לכל

נצרך,התחשבות ברגשות של אנשים, לחיות בשקט ובשלוה עם שכנים, רעים וחברים, מהווים בסיס איתן ביותר ליצירת עולם מעולה. להיות טוב- היא התכונה החשובה ביותר בעולמנו אדם משכיל חכם, נבון, בעל יידע רב ועוצמה מנהיגותית שהוא איש -אדם אינו טוב ,הרי אין ערך לאינטליגנציה השכלית שבו. מנהיג מוביל משפיע מטפח מנהגיו לשיאים בעמלם-אך עושה זאת בדרך קלוקלת לא מתוך טוב לב- הרי המנהיג רע.

בית שני נחרב- בגלל שנאת חינם.כן..כן..למדו תורה, היה באנשים יושר אינטלקטואלי. אך הייתה בהם שנאת חינם. אדם שונא לרעהו הוא אינו טוב. לא ייתכן מצב בו בני אדם יהיו טובים אחד לשני אך תהיה בהם שנאה. בית המקדש השני נחרב- מאז לא נבנה בית שלישי, האם בגלל שנאה בין אנשים בגלל היותם לא טובים. בדרך כלל אדם לא טוב באופיו אינו תורם צדקה מכספו, אף אינו תורם לקהילה בו הוא חי, אינו מקצה מזמנו כדי להיות עם אורחים, שהרי נאמר גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני שכינה. אדם לא טוב- לא יארח אורחים כדבעי.

הטובים מתנדבים בשפע מפעלי הצדקה, בבתי חולים, במגן דוד, ביד שרה, בארגוני נכים- בית הגלגלים, אילן, ביד- לתת ובשמירת קשר עם בתי אבות.

אדם טוב תורם מיכולתו מכישוריו, מזמנו ומהונו,. מעשר לצדקה- מתוך משכורתם של משפחה ניתנת רק במשפחות שאופיים טוב ואיכותי, מנהלי בתי ספר טובים, דואגים לתלמידים שהכסף לא מצוי בביתם כאשר למורה בכיתה ה,' בנות- נודע שמגיע מזל טוב לבת מכיתתה- כאשר היא "כבר בת 12" אך אין עושות לילדה זאת "בת מצווה" אז..תוך שבועיים ארגנו אולם, מנחה מעולה, מזון, דברי תורה, שמלה ונעליים והילדה והוריה הי מאושרים, המסקנה- המורה טובה!

כאשר מנהל בי"ס- מתאר בפני מצבם העגום של חלק מילדי בית הספר הרי הוא מוצא אנשים טובים שתורמים ל...כרטיסיות להסעה לבית הספר, לעפרונות למחברות לרכישת ספרים לאלה שהכסף אינו מצוי בבתים, אף למזון- ארוחת 10, סנדביצ'ים ושתייה לתלמידים המגיעים רעבים למוסד החינוכי. כן.. כן.. המנהל טוב לב.

ביקורי בית שעורך מנהל זה- מלמדו כי חובה עלינו לסייע, לעזור.

ואף במכינה קדם צבאית מבחין הרב ראש המכינה כי חלק מהתלמידים זקוקים לפסיכולוג אך ביתם אינו מסוגל לממן זאת, הוא ימצא דרך לבצע מפעל זה עבור הזקוקים לכך. הוא ירכוש לבוש עבור אלה שהבית אינו מסוגל לרכוש זאת, ויש לו עוד שפע מפעלי חסד- כי הוא טוב.

כאשר אימא מעודדת ילדיה לארח עוד ועוד חברים של ילדיה, במיוחד היא מעודדת לקלוט- לארח כאלה שהכיבוד המוגש להם היחס החברי חשוב הרי העשייה היא מתוך טוב לב.

כאשר מפקחת במשרד החינוך מאתרת חברים ומפעלי חינוך הזקוקים לממון כדי להתקדם, להתחדש, הרי הסיוע המרתק והעזר הניתן, חד פעמי או מדי חודש הרי הנתינה נעשית כי הוא ובעלה אנשים טובים.

לומדי הדף היומי הזוכים לכיבוד מדי בוקר, קפה עם לימון ועוגיות בזכות אנשים טובים התורמים לכך.

כאשר רוכשים ספרים לספריית בית המדרש, הרי הכספים כולן מגיעים מאנשים טובים. תמיד..תמיד.. סיום של מסכת ללומדי הדף נעשה ברוב עם והדרת מלך עם כיבוד נפלא- בזכות אנשים טובים.

"המלמדים" המרביצים תורה בקהילתנו מדי יום ולעיתים שיעור בשבוע, מכינים שיעורים ומחדירים בנו תורה ותורה והכול בהתנדבות- כי הם אנשים טובים.

המדרשה לנשים הפועלת בעוצמה חן ובנחישות מדי שבוע עם תכנית מגוונת ומרתקת נעשית על ידי אנשים טובים מאוד.

 

קיימת היום תופעה מעניינת-"הפורומים" השונים דיונים ויכוחים- בהעלאת דעות של אנשים בנושאים שונים. יש כאלה היודעים להביע דעתם אך גם לא לפגוע באחרים, ליצור מחלוקת אך מתוך כבוד לזולת. מחלוקת לשם שמים, יש השואלים שאלות נוקבות אך שומרים על יחס אוהד לחברים, ויש המשמיצים עשייתם של אחרים העושים ללא לאות. כי כל מי שעושה, כל ראש צוות, מנהיג קהילה, או מנהיג יישובי העמל כל הזמן-הרי יש ויש גם טעויות ומושגים בעשייה. לעיתים ישנם כאלה המגיבים ברשע רב-בתגובות זועמות רק על הכישלונות או הטעויות אילו רק היו משלבים גם מילה טובה- על עשיה טובה!!

מותר להתנגד ולהביע דעה בכל פורום, אך מתוך מילה טובה על עשייה טובה. לאזן את הביקורת- ולציין הטוב גם כן!

כתוב- סור מרע ועשה טוב. צריך אדם להסיר עצמו מן הרוע, לברוח ,לסור מרע,ואז לעשות רק טוב. לאדם ניתנה זכות בחירה- שני יצרים. עליו לנתב דרכו עם היצר הטוב, לדכא היצר הרע, או אף לכוון היצר הרע לכיוונים הטובים. בתפילתנו אנו אומרים ואהבת את ד' אלוקיך בכל לבבך אומר רש"י ב-2 יצריך- יצר הטוב ויצר הרע.

 

להלן כמה אמרות- על הטוב.

בפרקי אבות נאמר "איזהו גיבור הכובש את יצרו".

רבי חיים מוולוזין- אומר "היצר מתהפך בתחבולותיו בכל אדם כפי עניינו ומדרגתו"

בספר המקבים כתוב:" התבונה אינה עוברת את היצרים, י אם היא מתנגדת להם".

הרבי מסלנטר באמרי בינה ב': "יצר הטוב הוא השכל הישר, הצופה ומביט לנולד".

"יצר הטוב הוא כוח הקדושה באדם ובילו לטוב ".

ש.מולכו- ספר המפואר:" יצר הטוב מאיר ומצריך לאדם ללכת באור החיים

במסכת חגיגה:"אין רע אלא יצר הרע".

בבא בתרא:" הוא שטן, הוא יצר הרע, הוא מלאך המוות".

קהלת:"אין טוב בם כי את לשמור ולעשות טוב בחייו".

משלי ג,כ"ז: אל תמנע טוב מבעליו, בהיות לאל ידיך לעשות.

רמב"ם:"לא ימנע אדם טוב ממה שראוי לו.

אפשר... חובה עלינו ללמוד להיות טובים

 

 

- תואר ראשון ושני במדעי הטבע-ביולוגיה

- תואר שלישי בחינוך במנהיגות

משרות במשרד החינוך:
- 3 שנים מפקח על מדעי הטבע
- 12 שנים מפקח כולל
- 10 שנים מפקח מחוזי

בכל תחום פיתח מנהלים כמנהיגים, אשר הגיעו להישגים הטובים בארץ באזורם

ב6 שנים האחרונות מרכז את הקורס המכשיר מנהלים בבר אילן, וכמובן מלמד חינוך ומנהיגות באוניברסיטה ובעוד 3 מכללות.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. (18/05/2009).  הכי חשוב להיות טוב. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=40670

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. "הכי חשוב להיות טוב" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 18/05/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=40670

  •  מאמרים אחרונים מאת ד''ר יחיאל שרמן
       ארגון וסדר חשובים בהצלחה
       התנהגות האדם חשובה ועקרונית
       מהו דיבור נכון ואיכותי?
       חשיבות האור-היום
       חלומות יוסף
       מהי מידת חסד איכותית לעומת מידת סדום
       האמונה בקב''ה והאמונה בעצמי
       השקעה בהון האנושי - הגורם להצלחה
       לטפס על האוורסט שמעבר לאוורסט
       ערבות הדדית אהבה ואחריות -קודים חשובים במנהיגות
       ברכת - הבנים
       הכרת הטוב
       התאמת הדרך למטען הרוחני
       ארבע לשונות גאולה
       קשיים מהווים מנוף להצלחה


     מאמרים אחרונים בקטגוריה יהדות
       ברית מילה
       עזרה ורגישות לזולת
       למאחרים על היין
       כתר שם-טוב עולה על גביהן
       אמת קנה ואל תמכור
       במאמר זה נסביר את עניין המעלה של לימוד תורה.
       בין אדם לחברו
       האם לכל השאלות יש לדת מענה או שישנם נושאים ושאלות שאין לדת תשובות?
        מה ההבדל בין ההנאות המותרות להנאות האסורות?
       למה המטרות זמניות אינן מושלמות? למה מטרות כמו כסף קריירה ומשפחה הם לא מושלמות?
       שאלה: אני חי, נושם, עובד, מטייל מדוע עלי לחקור ולשאול שאלות בכלל?
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל תסג גבול עולם
       אולת קשורה בלב נער


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה יהדות
       ניחוחות ומטעמים - מאורות החג
       מצבה - מה מותר לכתוב עליה
       מדוע מתחפשים בפורים?
       הצופן התנכי אלו צפנים בתורה, הכל מוצפן
       פרק שירה - המעלה הגדולה והתועלת
       חג הפסח- למה כל כך חשוב לזכור את יציאת מצרים?
       חיים ומוות ביד הלשון- כוחן של מילים
       כבוד הדדי וקבלת השונה
       מה פירוש 'אור לגויים'
       טו בשבט- מסמל את חשיבות נטיעת עצים להמשך קיום הדורות
       פדיון הבן
       '' צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה''
       וערלתם ערלתו את פריו- לתולדות מנהג החאלקה
       כניסת שבת בישראל ובעולם
       הכל צפוי והרשות נתונה - מהי בעצם הבחירה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה