"להתאושש אחר שהכל נהרס, להתחיל מחדש מבראשית ולא להתייאש" - זה היה כוחו של רבי עקיבא. "הכול צפוי והרשות נתונה ובטוב העולם נדון, והכול לפי רוב המעשה"-זה היה כלל שקבע בפרקי אבות.
רבי עקיבא היה מגדולי התנאים ומגדולי חכמי ישראל בכל הדורות ונחשב לאחד מאבות המשנה החשובים. חי במאות הראשונה והשנייה לספירה,בתקופת השלטון הרומי בארץ ישראל, בן הדור השלישי לתנאים והגדול שבהם, בעל השפעה מכרעת על התפתחות ההלכה. היה המנהיג הרוחני של מרד בר כוכבא. אחד מהדמויות המרכזיות בחייהם של יהודי ארץ ישראל ויהודי התפוצות שלאחר חורבן בית המקדש. היה מורו של רבי שמעון בר יוחאי.
התנא רבי עקיבא, היה בנו של יוסף שהיה גר צדק נצר לסיסרא שר הצבא.עד גיל ארבעים היה רבי עקיבא רועה צאן פשוט, עם הארץ.הוא שימש כרועה צאנו של כלבא שבוע, שהיה מעשירי ירושלים. בהגיעו לגיל ארבעים, התעורר ברבי עקיבא דחף בלתי נשלט להבין את משמעות חייו ולהכיר את חוקי העולם העליון. באותו זמן גם החלה להירקם מערכת יחסים בינו לבין בתו של כלבא שבוע.זמן קצר לאחר מכן נישאה רחל בתו, לרבי עקיבא, בניגוד לרצונו של אביה. היא דחפה אותו לעזוב את ביתו ,כדי ללמוד את פנימיות התורה .בעידודה ,החלה דרכו הרוחנית של רבי עקיבא.
כשנתפרסם רבי עקיבא בתורתו, כלבא שבוע חותנו קיבל היתר מחכמים להתיר את נדרו שנדר להדיר את בתו מנכסיו ונתן לרבי עקיבא מחצית הונו. כשנתעשר רבי עקיבא זכר את הבטחתו לרחל אשתו בימי עוניים, ועשה לה 'עיר של זהב' .
רבי עקיבא היה בקי בכל ענפי היהדות: במדרש, בהלכה ובאגדה ובחוכמת הנסתר.הוא היה היחיד מבין ארבעת החכמים הידועים ביותר בתקופתו שנכנסו ל"פרדס" ויצא בשלום. רבי יהודה הנשיא כינה אותו - "אוצר בלום".
יש הרואים בו את המנהיג הרוחני של מרד בר כוכבא .
נאמר עליו שהוא אחד מארבעה שמתו בגיל מאה ועשרים שנים. רבי עקיבא נהרג על קידוש ה' בערב יום הכיפורים, בט' בתשרי, בערך בשנת 136 לספירה, כשבעים שנה לאחר החורבן.
האגדה מספרת: כשעמד משה רבנו על הר סיני, הבורא הראה לו את כל הדורות העתידים לקום. כאשר הבחין משה ברבי עקיבא, ביקש מהבורא למסור לרבי עקיבא את התורה, כי ראה ברבי עקיבא נשמה גבוהה ממנו.
מספרים על גוי שביקש ללמוד את כל התורה על רגל אחת, ענה לו רבי עקיבא "ואהבת לרעך כמוך -זה כלל גדול בתורה והשאר, צא ולמד". ובעיניו - זה אכן היה הכלל הגדול מכולם.
ולפנינו ,השיר הידוע על אהבת רחל ורבי עקיבא:
רבי עקיבא / מילים: דליה רביקוביץ'
רבי עקיבא איש צנוע
היה רועה בין הרועים
את עדרי כלבא שבוע
עד שנתו הארבעים
ראתה אותו רחל
בתו של כלבא שבוע
ראתה אותו רחל
והוא מעולה וצנוע
אמרה לו רחל בחשאי
קח אותי לאישה
בתנאי שתקדיש זמנך
ללימוד התורה הקדושה
רבי עקיבא....
והיו גרים במתבן
בגורן אחד לא ידוע
זוג אחד פשוט ללא שם
שהיה מעולה וצנוע
ובבוקר היה מלקט
התבן מתוך שערה
אמרה לו רחל - תהיה אהובי
גדול בתורה
רבי עקיבא....
קם הרב ונסע לבירה
לגמוע תורה כמבוע
ושם בגורן נשארה
ביתו של כלבא שבוע
ומקץ עשרים שנה
כאשר הלבין שערה
שב בעלה לביתו
והוא גדול בתורה
רבי עקיבא...
חזר הרב לביתו
וכל נפשו געגוע
חזר הרב אל אשתו
בתו של כלבא שבוע
הדפוה משם תלמידיו
אמרו לה סורי אישה
אמר הרב - הניחוה
כי היא תורתי הקדושה
רבי עקיבא....
אסתי-מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת,הילינג
מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר
קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



