כעס, מאת יוסי קרמר.
שאלה.
מהו כעס?
תשובה.
כעס הוא רגש, אחד מתוך מגוון רחב של רגשות הקיימים בנו.
הרגש הפנימי גורם לנו להזיות, למחשבות שווא, דמיונות שמלווים בהתנהגות שמשתנה, ובהתאם לכל רגש ורגש.
דוגמה למחשבה שגויה שלנו לרגש הכעס הפנימי שבנו.
אם, אני מרגיש את רגש הכעס, ואני כועס כביכול על החברה שלי.
אז, אני הוא זה שמרגיש את רגש הכעס.
רגש הכעס הוא פנימי, הוא בי.
רגש הכעס הוא בגופי, הוא בתוכי.
לכן, אני כועס אך ורק על עצמי, ואז אני נכנס למצב של הזיה, ואז אני מתנהג בהתאם לרגש הכעס הפנימי שבי.
אני לא כועס על החברה שלי, אני גם לא כועס על שום דבר אחר שהוא חיצוני לי.
אני כועס אך ורק על עצמי.
כתוצאה מחוסר ההבנה, אני מייחס את מה שרק אני מרגיש, שזה את רגש הכעס הפנימי שבי, כלפי החברה שלי, כשבעצם היא הופכת להיות האובייקט, הקורבן, שבחרתי להוציא עליה את הכעס שבי.
בגלל חוסר ההבנה ותרגום שגוי לרגשות הפנימיים שבי, אני חושב שאני כועס על החברה שלי, וכך אני מאבד את זהותי.
למה אני מאבד את זהותי האמיתית?
אני מאבד את זהותי האמיתית, כיוון שאני חושב שרגש הכעס שנמצא בי, נמצא בחברה שלי, כשבפועל אני מייחס את הכעס שבי כלפיה, אז אני חושב ומדמיין שהיא זה אני, כשבעצם היא האובייקט.
ישנם אנשים, שחושבים שאם כועסים עליהם הם האשמים, אבל זו טעות לחשוב כך, הם אינם אשמים, ובטח שזו אינה גישה רגועה ועניינית בכל מערכת יחסים.
זה נכון לא רק לגבי רגש הכעס, זה נכון לגבי כל הרגשות הפנימיים שבנו, שמעצם הפעלתם אישיותנו תתנפץ לאין סוף דמויות דמיוניות, שהופכות להיות התדמית שלנו בחיי היום יום.
מהם אותם הרגשות הפנימיים שבנו ?
הרגשות הפנימיים שבנו, כוללים בתוכם את הרגשות החיוביים וגם את הרגשות השליליים.
הרגשות החיוביים שבנו, כוללים בתוכם את כל אותם הרגשות שגורמים לנו להרגיש טוב איתם, כמו: אהבה, אושר, שמחה, צחוק, יצר מיני, ועוד.
הרגשות השליליים שבנו, כוללים בתוכם את כל אותם הרגשות שגורמים לנו להרגיש רע איתם, כמו: פחד, חרדה, דיכאון, כעס, לחץ, ועוד.
הרגשות הפנימיים שבנו, אינם מאפשרים לנו את הרוגע הפנימי.
מהו הרוגע הפנימי ?
הרוגע הפנימי, זהו מצב שבו אנחנו לא מייצרים ריגושים בתוך גופנו הפיזי, ולא מפעילים אותו באמצעות הרגשות החיוביים שבנו, וגם לא באמצעות הרגשות השליליים שבנו, מה שמאפשר לנו להתנהג באופן רגוע, רציונאלי וענייני ללא הנדנדה הרגשית, ללא הזיגזג הרגשי, שנע בין הרגש הטוב שבנו לבין הרגש הרע שבנו, ולהפך.
כיום אישיותנו היא רגישה, אמוציונאלית, שהיא אינה עניינת, אישיות שמתייחסת לגוף הפיזי שלה באופן הלא מתאים והלא בריא, ואישיות שאינה מותאמת למהות ומטרת החיים.
מהי אישיותנו האמיתית ?
זהותנו האמיתית היא, אישיות רגועה, רציונאלית ועניינית, שמתייחסת לגוף הפיזי שלה באופן המתאים והבריא עם אורח חיים רגוע ושלוו, אישיות שמותאמת למהות ומטרת החיים.
לכן, כאשר נזהה את רגש הכעס הפנימי שבנו ונלמד לא לכעוס, נבצע לעצמנו תיקון אישיותי ובריאותי משמעותי, במסע שלנו להתחבר לזהותנו האמיתית ולהתאים את עצמנו למציאות האמיתית.
מסקנה:
רגש הכעס הוא אישי, הוא פנימי, הוא אינדיבידואלי, ולכן הכועס כועס אך ורק על עצמו.
כתוצאה מתרגום שגוי לרגשותיו, הכועס מייחס את רגש הכעס הפנימי שבו כלפי האובייקט, כלפי הקורבן שהוא או היא בחרו לעצמם, כדי להוציא את תסכולם הרגשי הפנימי האישי.
סיכום:
רגש הכעס ושאר הרגשות הפנימיים שבנו, גורמים לנו לתרגם באופן שגוי את זהותנו האמיתית, וכתוצאה מכך אנחנו מתרגמים באופן שגוי גם את המציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים ושבה אנחנו חיים.
כתוצאה מהרגשות הפנימיים שבנו, מערכות היחסים שאנחנו מנהלים, הופכות להיות רגשיות, אמוציונאליות, שאינן ענייניות, שהופכות את האנשים שאיתם אנחנו בקשר לכמעט לבלתי אפשרית.
רגש הכעס, משקף זאת.
המסר במאמר:
כשאתם כועסים, אתם כועסים אך ורק על עצמכם.
לכעוס לא בריא, ויכול לפגוע בבריאות, לדעתי.
יוסי קרמר מייעץ ומכוון אישי למודעות עצמית והתפתחות.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.
יוסי קרמר מייעץ ומכוון אישי למודעות עצמית והתפתחות.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני y_kramer@netvision.net.il
טלפון 048224276.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



