דף הבית  >>   >>  יהדות הרשם | התחבר

הגברת תורה - תשובה מנצחת 

מאת    [ 14/04/2009 ] [ נצפה 517 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


אתה עומד נדהם נרגז וכעוס בראותך חלק מאחיך בני עמך בהתנהגותם בדיבורם ובמעשיהם הרעים כנגד העם היהודי בכלל ומדינת ישראל בפרט.
התקשורת מציגה את פריצקי, פורז ולפיד מדושנים ומאושרים כל פעם שעולה בידם לגרום לחילול שבת נוסף, לאכילת חמץ בפסח, אם רק אפשר לנתץ ולנפץ מקורות היהדות המה מאושרים. הינך חש כי זה יעודם בחיים, להרוס כל התחומים הדתיים ששמרו על יחודיותו של העם היהודי באלפי השנים האחרונות, נותרנו "יהודים" למרות כל הפוגרומים, האסונות, מסעי הצלב והשואה האיומה. בזכות שמירה על עקרונות יהודיים מאז ומתמיד.
הפעם... הפעם השנאה פנימית, מתוך עמנו, יהודים כמונו שונאים שומרי תורה ומצוות, בהתבוננות מעמיקה הנך מבין לאשורו פרושו של מהרסייך ומחריביך ממך יצאו.
מה עושים?
לא אחת ניתקלתי במהלך עבודתי בשדה החינוך בראשי ערים שאהבתם את "הדתיים" היתה לוקה ולעיתים מכעיסה ונוטרת. האם להתווכח? להתמודד? לריב? עם ראשי ערים אלה או עם פריצקי פורז ולפיד?
כשאנו שומעים משפטיו הנלוזים של יגאל תומרקין כנגד היהדות והדתיים, אתה חש כי אומני העבר סופריה ומשורריה מעולם לא שנאו דתיים ותורה. שמא היתה בהם יראת כבוד ויחס משום שבילדותם רכשו הם מושגים מתוך היהדות? היתכן שהשנאה נובעת מבורות? מחוסר ידע? מחינוך אחר? אמו של "האמן משבדיה" שהציג כזכור יצירה אנטישמית בתערוכה, טענה מעל גלי האתר - כי זה החינוך שבנה האמן קיבל בקיבוצו יד חנה בארץ, בארצנו שלנו.
הנני משוכנע שאדם זה יודע יותר על האיסלם והנצרות מאשר על היהדות.
בזמנו, ביקרתי באחד ממוסדות החינוך העל יסודיים המ"מ המפוארים במחוז תל אביב, בבי"ס זה ספריה מרשימה בגודלה ובאיכותה. חיפשתי ספרות תורנית יהודית דתית, מצאתיה "במדור דתית", ארונית לנצרות, ארונית לאיסלם וארונית ליהדות, הארונית היהודית היתה דלה בכמותה ובאיכותה ולדאבוני מלאה אבק. ממוסד זה יצאו טייסים, חלקם בודאי יהא סרבנים, זה החינוך שקיבלו.
קביעת עיתים לתורה הינה מהמצוות החשובות ביהדות, כמי שבשנים האחרונות לומד מדי יום הלכה יומית משנה יומית ודף יומי, משתתף בשיעורים קבועים ברמב"ם במחשבת ישראל ובשמירת הלשון הריני מבין שנאתם של שינוי מר"ץ והשמאל הקיצוני, חוסר יידע הוא אבי אבות הטומאה.
בראותך את אורי אבנרי יושב שלוב זרוע עם עראפת אתה שואל עצמך, האם אדם זה יאות גם לשלב זרועו איתי עם יהודי דתי? במהלך 25 שנות היותי מפקח במשרד החינוך מעולם לא הסכמתי להתראיין בפני עיתונאים. אלה שהצליחו להגיע אלי למרות הכל - ביקשתי כי אסכים לראיון בתנאי שבפעם הראשונה יכתבו את שאבקש, כי יציינו מהות עבודתנו והצלחתנו החינוכית בפעם הראשונה משהו פוזיטיבי, חיובי, בהמשך שינסו להשמיץ, לא ... לא הסכימו לתנאי זה.
חלק מהעיתונאים הביעו התנשאותם בדבריהם, ניסיתי להבהיר להם כי הנני שומר תורה ומצוות וקובע עיתים לתורה, כך שברור שבעניני תורני הנני עולה עליהם כעיתונאים. או אז הצעתי לקיים "תחרות" - מי קורא יותר ספרים? מי בילה פעמים רבות יותר באולמות קונצרטים ואופרות במהלך השנתיים האחרונות. אף הייתי מוכן להתמודד עימם בידע אישי בפיסיקה מתמטיקה ובביולוגיה, לא היה לי ספק שחומר ספרותי בחינוך אינו בתחום עיסוקם אף כי רובם היו כתבים לעיניני חינוך.
לא ... הם לא שבו בבקשה לראיין אותי. כתבתי בזמנו מכתב לעיתונאי טומי לפיד שהשמיץ את שומרי התורה והמצוות בטלויזיה, כי הנני מוכן להוכיח לו ולבני משפחתו כי משפחת הדתיים אינה נופלת בידע עולם במיומנות ובהשכלה כללית ממשפחת לפיד, יש בינינו יודע מדע וטכנולוגיה מוסיקה אומנות ציור ושירה אך יש בנו בנפשנו בעומק ליבנו אהבת תורה אהבת הארץ אהבת אדם ודרך ארץ. אני ממליץ לו ולחבריו שיבדקו כמה דתיים שומרי תורה ומצוות נימנים על גומלי החסד בארץ, היתכן שאהבת תורה גורמת להיות אדם יותר אנושי? מתחשב בזולת? עוזר לדלים? מסייע לבריות?. ילדי ורבים מאוד מחברי מפרישים כ- 1/10 ממשכורתם לצדקה, האם כך נוהגים גם פריצקי, פורז לפיד, אורי אבנרי, ותומרקין? מה עושים? מה תשובתנו לשינוי, אורי אבנרי, האומנים הזרים וראשי העיר? במהלך השנים למדתי שתי גישות, שתיהן חשובות, עקרוניות אך אחת מהן מנצחת.
הגישה הראשונה דגלה בקיום ויכוח, דיון בכל אמצעי התקשורת במכתבים, בשיחות ובישיבות, כך נוהגים רוב חברינו.
הגישה השניה פועלת על הרגש המביא לידי מעשה, בתפיסת עולם זו, יש להגביר תורה לחזק את העם והארץ, להוסיף מצוות כל פעם שנשמעים דברי בלע כנגד תורתנו. כל שנאה כזאת צריכה לקבל תשובה ניצחת בהוספת שיעור תורה, בפתיחת כיתה תורנית, בהגברת לימודי מחשבת ישראל. נציגי הציבור הדתי בכל הערים, גבאי בתי הכנסת, שלוחי הציבור למיניהם צריכים להקשיב לנעשה מסביב, סטיה מן הנורמה בדיבורים ובמעשים צריכה לחזק תורה ולהאדירה, להוסיף מבנה בארץ ישראל ליישב עריה מסביב. אל לנו להתמודד חזיתית אל "אוהבינו" שמבית, התשובה, התגמול ההענות צריכה להגיע מכיוון אחר, ממקום של תורה. כי מאז ומתמיד שמרה התורה על קיומינו כעם בכל הדורות ובכל התפוצות. - תואר ראשון ושני במדעי הטבע-ביולוגיה

- תואר שלישי בחינוך במנהיגות

משרות במשרד החינוך:
- 3 שנים מפקח על מדעי הטבע
- 12 שנים מפקח כולל
- 10 שנים מפקח מחוזי

בכל תחום פיתח מנהלים כמנהיגים, אשר הגיעו להישגים הטובים בארץ באזורם

ב6 שנים האחרונות מרכז את הקורס המכשיר מנהלים בבר אילן, וכמובן מלמד חינוך ומנהיגות באוניברסיטה ובעוד 3 מכללות.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. (14/04/2009).  הגברת תורה - תשובה מנצחת. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=38530

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    שרמן, ד''ר יחיאל. "הגברת תורה - תשובה מנצחת" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 14/04/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=38530

  •  מאמרים אחרונים מאת ד''ר יחיאל שרמן
       ארגון וסדר חשובים בהצלחה
       התנהגות האדם חשובה ועקרונית
       מהו דיבור נכון ואיכותי?
       חשיבות האור-היום
       חלומות יוסף
       מהי מידת חסד איכותית לעומת מידת סדום
       האמונה בקב''ה והאמונה בעצמי
       השקעה בהון האנושי - הגורם להצלחה
       לטפס על האוורסט שמעבר לאוורסט
       ערבות הדדית אהבה ואחריות -קודים חשובים במנהיגות
       ברכת - הבנים
       הכרת הטוב
       התאמת הדרך למטען הרוחני
       ארבע לשונות גאולה
       קשיים מהווים מנוף להצלחה


     מאמרים אחרונים בקטגוריה יהדות
       ברית מילה
       עזרה ורגישות לזולת
       למאחרים על היין
       כתר שם-טוב עולה על גביהן
       אמת קנה ואל תמכור
       במאמר זה נסביר את עניין המעלה של לימוד תורה.
       בין אדם לחברו
       האם לכל השאלות יש לדת מענה או שישנם נושאים ושאלות שאין לדת תשובות?
        מה ההבדל בין ההנאות המותרות להנאות האסורות?
       למה המטרות זמניות אינן מושלמות? למה מטרות כמו כסף קריירה ומשפחה הם לא מושלמות?
       שאלה: אני חי, נושם, עובד, מטייל מדוע עלי לחקור ולשאול שאלות בכלל?
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל יקנא לבך בחטאים
       אל תסג גבול עולם
       אולת קשורה בלב נער


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה יהדות
       ניחוחות ומטעמים - מאורות החג
       מצבה - מה מותר לכתוב עליה
       מדוע מתחפשים בפורים?
       הצופן התנכי אלו צפנים בתורה, הכל מוצפן
       פרק שירה - המעלה הגדולה והתועלת
       חג הפסח- למה כל כך חשוב לזכור את יציאת מצרים?
       חיים ומוות ביד הלשון- כוחן של מילים
       כבוד הדדי וקבלת השונה
       מה פירוש 'אור לגויים'
       טו בשבט- מסמל את חשיבות נטיעת עצים להמשך קיום הדורות
       פדיון הבן
       '' צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה''
       וערלתם ערלתו את פריו- לתולדות מנהג החאלקה
       כניסת שבת בישראל ובעולם
       הכל צפוי והרשות נתונה - מהי בעצם הבחירה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה