משפטים אלו מהוים את הבסיס אצל רוב בני האדם, למרות שאין זה אומר שכך היינו רוצים לחיות.
אצל חלק מהאנשים קיים הצורך לעשות שינוי והם אכן יעשו זאת-בשבילם קיימת ההתמרה-שהיא החלפתה באחרת ונקראת טרנספורמציה מקדמת.
קיום הטרנספורמציה נעשית קודם כל במוח, במחשבה ובכמה חושים המעורבים בתהליך. ישנם אנשים שהולכים ללמוד, להבין כיצד לבצע את ההתמרה בחייהם, אחרים בוחרים ללכת לטיפול וייעוץ אצל מוממחים באמצעותם תקל עליהם ההחלטה.
ישנם מנהיגים המגיעים להחלטה על התמרה חברתית ואנושית-אחדים מהם נרשמים בהיסטוריה על ייחודם בטרנספורמציה גלובלית המשפיעה על חלקים גדולים של אוכלסית העולם, משמשים דוגמה לטוב וגם לרע.
בסיכום קטע זה תיהיה הגדרת הנושא:הפיכת מצב נתון למצב חדש !
בעבודות של אירנה ביכונסקה הפיכת חומרים כמו צילומי רנטגן, תצלומים ישנים,טקסטים, סיבי זכוכית-שיש להם זכרונות ותחנות בחייה , הקשורים בחוויות שעברה- ליצור מהם תצוגה שתיהיה בעלת אמירה חדשה.
תוך כדי עבודתה -משנים החומרים את צורתם לחלוטין, והמיידע שהם מביאים מקודם -הופכים לזכרון בלבד וזאת הטרנספורמציה במייטבה.השימוש בסיבים המשנים אף הם את צורתם דרכם מופיע משחק אור, בעל צבעוניות עשירה וגוונים מדהימים.שרידים מהאינפורמציה הקודמת ורמז לזכרון העבר.
לסיכום:דרכו של האמן -שהוא סופג רשמים וחוויות ומעביר רגשותיו לחומר, לנייר, לאבן,למייצב, פעילותו לרוב בסתר סדנתן-משם יוצאת עבודתו לדרכה לקהל הרחב, לעיתים גם בספק אם יובן ואם תיהיה נקודת מפגש עם הצופה המתרשם. בעצם בדרך עבודה זו נעשית ההתמרה,במובן מסויים הוא גם היסטוריון המעביר שנה אחר שנה, דרך הביטוי האישי החוויתי עדות לאירועים אישיים וחברתיים-כאשר עבודות האמן נעשות בדרך ההתמרה- גדולתה של האמנות נפגשת כאן ביכולת הפיענוח של הכוונות.
http://www.yoram-li.com
יורם לילך-אחד מהמורים הותיקים בתחום הדפס הרשת,בעל סדנת הדפס בה יוצר ומלמד ציירים תחום מרתק זה על מנת ליצור ולהשתתף בתערוכות.
הסדנה נמצאת בכפר יהושע ופתוחה בפני כל אמן לתיאום 0544632459
יורם לילך-אחד מהמורים הותיקים בתחום הדפס הרשת,בעל סדנת הדפס בה יוצר ומלמד ציירים תחום מרתק זה על מנת ליצור ולהשתתף בתערוכות.
הסדנה נמצאת בכפר יהושע ופתוחה בפני כל אמן לתיאום 0544632459
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



