דף הבית  >>  תרבות ובידור  >>  תרבות ובידור אחר הרשם | התחבר

אומנות  

מאת    [ 24/03/2009 ] [ נצפה 1122 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


הנושא: אומנות, מאת - יוסי קרמר.

שאלה.

איך צריך להתייחס לאומנות?

תשובה.

אומנות היא מלאכה הנעשית על ידי בעל מקצוע.
כאשר בעל המקצוע עושה את מלאכתו שמטרתה היא לשם הצורך הקיומי בחיי היום יום שלו, אז ההתייחסות לאומנות היא כאל תכנון ועשייה, דבר שהוא לגיטימי, מה שמאפשר לבן האנוש לשמור על האני העצמי שלו, על זהותו האמיתית ולחיות במציאות האמיתית.

כאשר בעל המקצוע עושה את מלאכתו שמטרתה היא לשם הצורך והנזקקות הרגשית של היוצר, על מנת לגרום לו ולצופים ביצירותיו שהושקעו בהן כשרון רב מבחינתו ליהנות, ההתייחסות לאומנות יוצרת מצב שבו בן האנוש, כלומר האומן מתנתק מהאני העצמי שלו, מזהותו האמיתית ומהמציאות האמיתית, כמו כן הנזק הוא גם לאותם האנשים שצופים ביצירותיו של האומן ומדמיינים ושמכניסים את עצמם לעולמו הדמיוני של האומן, שגורם להם, כביכול להרגשה טובה.
אומנות שנעשית בידי בעל מקצוע ומטרתה היא לא לשם הצורך הקיומי, כלומר לשם התכנון והעשייה בחיי היום יום, אלא לשם הריגוש והדמיון ההתייחסות לכך שגויה, להבנתי.
ההתייחסות לכך שגויה, כיוון שיצירות שנובעות בתודעתו של האומן, כתוצאה מהרגשות, המחשבות ומעולמו הדמיוני הם לא אמיתיות ולכן, אומנות היא יצירה שהיא לא אמיתית.
דמיון זו אינה המציאות האמיתית.
כשאומן מכניס את עצמו לעולם הדמיון שהוא יוצר בתודעתו, הוא מתנתק מעצמו, מזהותו האמיתית, כלומר הדמות הדמיונית שהוא מדמיין וחושב שהיא זו הוא, הדמות הזו היא לא הוא, וזהו מצב של קונפליקט פנימי, ניגוד פנימי.

אם ההתייחסות של האומן לעבודות האומנות שלו היא, רק כשלב בתהליך הלמידה וההתפתחות האישית שלו ומעבר לשלב התפתחותי מתקדם יותר, כלומר לשלב שבו הוא יפסיק ליצור לשם הריגוש והדמיון, זהו מצב של מודעות עצמית לתיקון עצמי, מבחינתו של האומן.

מסקנה:
אומן שיצירותיו לא נעשות ולא קשורות בהתייחסותן למציאות האמיתית, אלא לרגשותיו ולדמיונו של האומן, יוצרות מציאות דמיונית שגם אותם האנשים שמתרגשים מיצירות האומנות שלו נכנסים אליה.
דמיון זו לא המציאות האמיתית.
כיוון, שדמיון זו אינה המציאות האמיתית, אז גם הדמות שמתרגשת ונהנית מהיצירה היא אינה הדמות האמיתית בתודעה, וזה מצב של קונפליקט פנימי, ניגוד פנימי, גם של האומן היוצר וגם של האנשים שמתרגשים ומעריצים את עבודות היצירה של האומן.

סיכום:
אם ההתייחסות של האומן לעבודות האומנות שהוא יוצר היא לא אמיתית, ומטרתה לרגש באמצעות יצירות שהן מין הדמיון, הן גורמות לאומן מבחינה תודעתית להתנתק מהאני העצמי שלו, מזהותו האמיתית ומהמציאות האמיתית שבה הוא חי לעולם הדמיון.
הצופים אשר מתייחסים ליצירותיו הדמיוניות של האומן בהתרגשות רבה, גורמים לעצמם לניתוק מהאני העצמי שלהם, מזהותם האמיתית ומהמציאות האמיתית שבה הם חיים, ומכניסים את עצמם מבחינה תודעתית לעולמו הדמיוני של האומן.
אומנים ואנשים שמשתמשים ביצירות אומנות דמיוניות לשם הקישוט בבית ו/או מחוץ לבית יוצרים מציאות שהיא לא אמיתית, מציאות שהיא דמיונית ולא אמיתית שמוצגת ומתורגמת באופן שגוי גם בתודעתם של צאצאינו, כלומר התינוקות והילדים שלנו שגורמת להם לא להבין באופן האמיתי את עצמם ואת המציאות האמיתית שבה הם חיים, מצב זה יכול לגרום להם לנזק בריאותי ואף להכחדת המין האנושי.
בן אנוש צריך להיות מחובר לעצמו, לזהותו האמיתית ולתרגם ולהבין את המציאות האמיתית שבה הוא חי, וזאת כדי לשמור ולהגן על עצמו גם מהבחינה הבריאותית וגם כדי להגן ולשמור על גופו הפיזי.
רק כאשר בן האנוש רגוע, כלומר כשהוא לא מפעילת את הרגשות הפנימיים שבו הוא מחובר לעצמו, לאני העצמי שלו, לזהותו האמיתית מה שמאפשר לו להבין באופן ברור יותר את המציאות האמיתית שבה הוא חי.

המסר במאמר:
אומנות שנוצרת וההתייחסות אליה נובעת מתוך תודעתו של האומן, ושהיא מין הדמיון היא לא דבר אמיתי, אין לאומנות כל קשר לעולם האמיתי, ומה שלא אמיתי מנתק את בן האנוש מהאני העצמי שלו, מזהותו האמיתית ומהמציאות האמיתית שבה הוא חי, להבנתי.

יוסי קרמר - מלווה ומכוון להתפתחות אישית.

לבלוג שלי - http://yosikramer.cafe.themarker.com/

דואר אלקטרוני - y_kramer@netvision.net.il

טלפון - 04-8224275-6. יוסי קרמר - מלווה ומכוון למודעות והתפתחות.
לבלוג שלי - http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
דואר אלקטרוני - y_kramer@netvision.net.il
טלפון + פקס - 04-8224275.
טלפון - 04-8224276.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: אומנות, זהות, הזיה, אשליה, מציאות

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    קרמר, יוסי. (24/03/2009).  אומנות . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=37378

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    קרמר, יוסי. "אומנות " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 24/03/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=37378

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי תרבות ובידור
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה תרבות ובידור אחר
       אולמות אירועים - חגיגה אגדתית ליד מוסך
       חנהלה התבלבלה: ערב משיריו הקלילים של נתן אלתרמן.
       ערבי זמר מיוחדים במינם! כל ערב ונושאו.
       המרת וידאו ביתית לקלטות לעריכה .
       הסעות לאירועים
       אטרקציות לאירועים - לכל הגילאים
       משחקי מרוצים ומשחקי אופנועים
       ריקודי בטן - היסטוריה ייחודית
       טיפים חשובים למי שמארגן מסיבת רווקים
       טיפים חשובים למי שמארגן מסיבת רווקים
       טיפים חשובים למי שמארגן מסיבת רווקים
       ליצנים - להתחפש לבד או לשכור את שירותיו של ליצן מקצועי?
       חינה פרסית בהשראת חינה מרוקאית
       5 אטרקציות מומלצות למסיבת רווקות
       3 שאלות נפוצות על קריוקי


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה תרבות ובידור אחר
       שבעת פלאי עולם
       5 דרכים נהדרות לפתיחת ברכה ליום הולדת 50
       כתיבת דרשות לבר-מצווה
       באוהאוס
       אומנות ברשת - רכישת מוצרי אומנות באינטרנט
       לקראת יום הזכרון לחללי מערכות ישראל -ערב שירי לוחמים.
       אומנות הבארוק
       תוכניות ריאליטי
        מושגים באמנות: התכתבות, ציטוט, ניכוס, מחווה, השפעה.
       המזוזה באומנות היהודית
       תערוכת אמנות הזכוכית-ביקורת-גלריה ליטבק-מגדל המוזיאון ת א
       פסיכולוגיה של בחירת תמונה לבית
       רדיו אינטרנטי -מהסוג הלא שקוף..
       רעיונות ליום הולדת 50
       סמבוליקה של פירות באמנות

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה