למרות שבדרך כלל לכל מחשב אישי צמודים גם רמקולים, האינטרנט היא מדיה שקטה. היא מדיה של מילים ללא קול. אנחנו קוראים את המסך. אנחנו מביטים במסך וכולי. אנחנו מחפשים באינטרנט, אנחנו מוצאים באינטרנט, אנחנו קונים באינטרנט בעזרת חוש הראיה. חוש הראיה הוא חוש שקט ביותר. אבל בל נטעה. הדממה המוקרנת אלינו ממסך האינטרנט, מהניראות הדוממת והמרגיעה של עיצוב מסך החיפוש של גוגל, איננה מעידה על שלום ושלווה. נהפוך הוא. מתחוללת שם מלחמת עולם דוממת על המילים.
מהפכת האינטרנט כבר כאן, המומחים והסטטיסטיקות רבים ומתרבים, וניסיונות לחזות תהליכים והתפתחויות אינטרנט- חברה- צריכה- תקשורת- תרבות ומה לא, הם תת תרבות בפני עצמה. לכולם ברור שהאינטרנט הוא העתיד, שנגישות אל האינטרנט מתעצמת והולכת ומשמעות הדבר שהאינטרנט הופך יותר ויותר למרכיב מרכזי בחיינו. או שמא יש לומר שחיינו הופכים יותר ויותר למרכיב מרכזי של האינטרנט?
אינטרנט הוא אמנם המצאה חדשה, אבל עוד לא צמחה דינאמיקה אנושית חדשה תחת השמש, וכך חזרנו שוב אל שאלות המפתח: מי מרוויח מזה ואיך מרוויחים מזה.
התשובה (כמו תמיד) מתחלקת לשלוש לפי סדר חשיבות: 1. מנועי החיפוש 2. תאגידים וחברות ענק 3. הציבור
כיום עיקר המערכה על האינטרנט מתמקדת בשלב א' והוא תחום מנועי החיפוש. במילים אחרות איך מייצרים עושר אגדי ממילים. התשובות (גם במקרה הזה) הן:
איתור משאב טבע בתולי. פעם זה היה זהב או יהלומים. היום התחום כבוש. לשם המחשה אפשר להציב פרמטרים אחרים במשוואה ולדבר על כך שבן אדם, שעשוי רובו מנוזלים, בהכרח נעשה צמא מפעם לפעם. הרי שצמא הוא המשאב הטבעי שחברת קוקה קולה שואבת ממנו את עושרה.צמא הוא לא משאב בתולי. אבל אינטרנט הוא כן.
האינטרנט הוא סך כל הרצונות, השאיפות, האמירות, הקניות, המכירות, התשוקות, הכוונות, התאוות, החולשות, ומה לא האנושיות. בני האדם, שהם צרכני האינטרנט, שהם פוטנציאל העושר, שהם המשאב, שהם הקרקע שממנה חוצבות חברות מנועי החיפוש את עושרן.
עונה לצורך ריגשי עמוק (בדרך כלל קשור לתאווה כלשהי) לגמרי לא רציונאלי איפה הכסף הגדול? כולנו יודעים: סקס, הימורים, בידור, ראווה, כסף. האינטרנט, ובעיקר החיפוש באינטרנט הוא תאווה ממין שכזה. התמכרות לאינטרנט כבר מוכרת כתסמונת רשמית
חלוציות. אין מה להכביר מילים. הראשונים גורפים את כל הקופה. כל מי שבא אחר כך. מי שבחזקתme too הוא כבר ואריאציה על הנושא.
שליטה על מידע. כן, גם את זה אמרו טובים וחכמים. מידע הוא כוח הוא כסף.
פוטנציאל צריכה המוני. הגדרה של גלישה באינטרנט כמוצר צריכה איננה טעונת הוכחה. עד שפותחו מנועי החיפוש האינטרנט היה קיים אבל הוא היה אוסף אדיר של דפים שלציבור הרחב לא הייתה יכולת לשלוף אותם. מרגע שפותחה יכולת השימוש במנועי חיפוש הפך האינטרנט למוצר צריכה.
חסם כניסה גבוה. טכנולוגיה ומשאבי פיתוח אדירים
יכולת לחשוף מוצר סופי לציבור מבלי שייחשפו דרכי/אמצעי הייצור. ניתן להשתמש במנוע חיפוש ולקבל תוצאות. לא ניתן בשום אופן לדעת לפי איזה פרמטרים מתקבלות התוצאות.
יוצא איפה שמנועי החיפוש נסמכים על התופעה האנושית והצורך האנושי של "חיפוש" , מחד הם מספקים את הכלים לחיפוש, מאידך הם מספקים תוצאות חפוש. וכאן יש לדקדק: הם מספקים תוצאות חיפוש על פי החלטות פנימיות שלהם. לא, אין אני עוסקת כאן בקטנות. זה כוחם וזה מקור עושרם. הטענה היא שבעזרת כלים סטטיסטיים, מתמטיים, סמנטיים, בלשנים ואחרים הם פורשים לפני המחפש את תוצאות החיפוש בסדר שנגזר מהחלטות אלו. רוצה לומר שיטות מדעיות. מה שנתפס בתודעה הציבורית כשיטות אובייקטיביות. אלא שהנוסחאות נשמרות בסודיות מרובה. אפשר לומר שזה לגיטימי כי זה סוד מסחרי. אכן כך, אבל חשוב לזכור שמנועי החיפוש תופסים חזקה, קרי סוחרים בחומר שהוא לא שלהם. הוא של כלל החברה. ומן הסתם עוד ידובר בכך רבות.
טוב, כל זה שייך לקרבות הענקים שיושבים אי שם ליד פסגת האולימפוס. המלחמה רק התחילה ומעניין יהיה לעקוב אחרי התפתחויות. ובינתיים, במלחמה כמו במלחמה, מתפתחת גם לוחמת גרילה. קבוצות קטנות ויחידים המנסים לזנב במנועי החיפוש. לוחמי גרילה אלו מכונים בשמות שונים ומשונים. להלן מבחר דוגמאות: מקדמי אתרים, אופטימיזציה, SEO - Search Engine Optimization , קידום אתרים, קידום ושיווק במנועי חיפוש, שירותי קידום אתרים, אופטימיזציה מקצועית, קידום אתרים מקצועי במנועי חיפוש ועוד.
מטרתם של לוחמי גרילה אלו, יחידים וקבוצות לגרום למנועי החיפוש, שבלאו הכי יגלו מתי שהוא את האתר שלך, ויכללו אותו אי שם בין טריליוני תוצאות חיפוש אפשריות, לאתר את האתר שלך ולהציג אותו מול עיניו של המחפש.
משמעות הדבר היא א. היכולת לכוון ולקלוע לכוונת המחפש- דרך אילו מילים מנסה הגולש להגיע לאן שהוא מנסה להגיע ב. לגרום לאתר שלך לצאת ראשון או לפחות בין 3-10 המקומות הראשונים בתוצאות החיפוש.
מילים- המדובר פה בפיתוח טכניקות עוקפות שיירה. איך להגיע לראש התור. איך להיות יצור קטנטן שיושב על גבו של הפיל (מנועי החיפוש דוגמת גוגל ) להגיע איתו אל מקורות המזון בדרך שמתאימה לך. אותם כוחות גרילה, חברות ויחידים שעוסקים בקידום אתרים, מתמחים בדרכים וטכניקות למצוא את המילים הרלוונטיות ביותר לאתר שלך. דרך אילו מילים יחפש גולש, שהוא לקוח פוטנציאלי עבורך, להגיע למחוז חפצו. אילו מילות חיפוש יזניקו את האתר שלך לתוך מסלול הגלישה של הלקוח הפוטנצילי שלך. זאת התמחות שבהחלט עוזרת ומקדמת אתרים במעלה תוצאות החיפוש. אבל היא איננה יודעת ויכולה לתת מענה אמיתי ושלם. אנחנו עדיין רחוקים מיכולת כזאת. היכולת לכוון בכלים דיגיטאליים בעזרת מילים לכוונה ולצורך של יצור רגשי (לא דיגיטאלי). זאת השאלה הגדולה שמנועי החיפוש מתלבטים בה. ולא רק הם. זו היא שאלת הבינה המלאכותית (נראה שהחברה כיום נעה בכיוון הפוך. במקום שהבינה המלאכותית דיגיטאלית תכוון אל הבן אדם הרגשי, המגמה היא להפוך את האדם לדיגיטאלי. ליצור מונע שבב במקום ליצור מונע רגש. ראו מטריקס כמשל).
טכניקות או "טכניקות" הקידום הן רבות שונות ומורכבות. כיום כבר ניתן למצוא בשוק מי שמוכרים את הידע שלהם כגוף ידע סדור. העובדה היא שניתן לשפר בדרכים רבות את מיקום האתר שלך בתוצאות החיפוש אבל אף אחד, חוץ מחברות מנועי החיפוש לא באמת יודע את הסוד, מה הוא המפתח. ויתרה מזאת : המפתחות משתנים תדירות. וכך מתנהל קרב מאסף מתמשך שבו יחידות קומנדו מפענחות קטעים מהצופן ומנועי החיפוש מערבבים את הצפנים חדשות לבקרים.
ובכל זאת, כיוון שעוצמתם כוחם ועושרם של מנועי החיפוש בנויים על האינטרנט שעשוי תכנים, שמורכבים ממילים, כלל ברזל אחד תמיד יחול: התוכן הוא המלך באינטרנט.
או במילים אחרות, יצור תוכן- יכולת אמיתי של ייצור תוכן היא זאת שתנצח. אתרים שמסוגלים לייצר תוכן, הם אלו שיזכו למקומות של כבוד בתוצאות החיפוש.
בעלים ומפעילת אתר של בניית אתרים
http://www.sitebuildingsimple.com
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



