דף הבית  >>  חברה ומדינה  >>  אקטואליה הרשם | התחבר

שדרות תחת אש 

מאת    [ 06/01/2009 ] [ נצפה 1151 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


רב סמל צביקה דוד היה עסוק מאוד בבוקר יום א' .בהיותו ראש משרד הניהול של תחנת משטרת שדרות מצאתי אותו שותל פרחים בכניסה לתחנת המשטרה.התפאורה הפסטורלית הזו לוותה בהדי פיצוצים רבים שהוסברו לי מאוחר יותר כרעש תותחי צה"ל. רק שוטרים מנוסים וותיקים בתחנה יכולים למצוא את ההבדלים שבין סוגי הפיצוצים השונים.

לעתים , המציאות עולה על כל דמיון.פגשתי בתחנת המשטרה שני שוטרים מתגברים ממחוז תל אביב.מידי שבוע בשבוע מתגבר מחוז אחר את המחוז הדרומי במאה וחמישים שוטרים המגיעים לתחנות בהם נופלים הטילים.פקד נתנאל אבנר הוא קצין הוצאה לפועל במחוז תל אביב ומשרת שם מזה עשרים וארביע שנים.למרבה ההפתעה פקד אבנר גר בשדרות.גם הוא וגם אני הסכמנו שהיה עדיף לו הייתה ההצבה קורת בנסיבות אחרות משמחות יותר.רב סמל סונגאוקר שלום משמש בחיי השגרה כסייר במחוז תל אביב.אבל הוא גר באשקלון , עיר למודת טילים ומתגבר את העיר שדרות. אך בכך לא תמה הסאגה , אשתו שבשמירת הריון עברה לאשדוד שנחשבה לבטוחה יותר.היום העיר פגיעה כמו אשקלון.מוסיף שלום בחיוך נוגה:"איני בטוח היכן היא צריכה להיות שתי הערים הללו תחת סיכון הטילים ואיני רוצה שאשתי תכנס לחרדה." למרות הנסיבות האישיות עלתה מהשיחה איתם תחושה ברורה של שליחות ."אנחנו קודם כל שוטרים, אנחנו נכונים לכל משימה המוטלת עלינו.כאן בשדרות בא לידי מיצוי עצם היותנו שוטרים המגנים על התושבים, מסייעים להם ותורמים לקהילה באופן ברור ומידיי".

יומן תחנת משטרת שדרות מהווה את המוקד לכל הפעילות בעיר.את כל הדיווחים השונים הכוללת גם טפול באזרחים,קבלת כוחות התגבור, קשר עם כוחות ההצלה, פיקוד העורף והכיבוי מנהלת ביד רמה רב סמל בכיר ציפי טייר.לא נדיר לראות אותה מדברת בו זמנית במכשיר טלפון ובמכשיר הקשר ועדיין מספיקה לחייך ולהקדים בברכה את האזרחים המגיעים לתחנת המשטרה לקבל שרות.

מידי פעם נשמעה אזעקת צבע אדום בתחנה.התרגולת ברורה: תופסים מחסה עם קסדות על הראשים וברגע שמיעת הפיצוץ יוצאים למקום ומדווחים מיידית על הקורה. זו שגרה הנתפסת ,לפחות בעיני, כבלתי סבירה בעליל בעיקר בשל המצב הקשה של הבלתי נודע. בכל רגע נתון עלול לנחות טיל קאסם כך שתושבי שדרות והמשרתים בה ( משטרה, פקוד העורף וגופי ההצלה והכיבוי) נמצאים כמו ברט "צייד הצבאים" במעין רולטה רוסית בלתי נגמרת.אני הרגשתי במהלך השהות שלי ובעצם בכל פעם שבה אני באזור הדרום כמשתתף במטווח ברווזים כאשר איני בצד הנכון של המטווח.

בהיותי מחוץ לתחנה נשמעה התראת צבע אדום.שניות מעטות לאחריה נשמע כל נפץ אדיר בקרבת המקום. ברחוב חבצלת נפגע בית מפגיעה ישירה של טיל קאסם .הגעתי למקום בתוך דקות ספורות.הנזק שנגרם לבית היה הרסני ביותר.כל השמשות בבית ובבתים סמוכים נופצו,חלק מהדברים בבית עלה באש,קירות התמוטטו או בשלבי קריסה שונים והבית נראה כמו לאחר סופת טורנאדו דרגה חמש המכסימלית. תושבי השכונה הסתובבו המומים ומבועתים. כח המשטרה בפקודו של מפקד התחנה הגיע למקום והחל להסדיר את המצב.

הרגעת התושבים, פינוי הבית מיושביו,הוצאת הקאסם מהמקום על ידי צוות חבלה, חבירה לכוחות מגן דוד אדום וכיבוי אש.במלים אחרות ניהול יעיל של אירוע כאוס והחזרתו מהר ככל שניתן לנורמאליות יחסית בעיר מוכת הקסאמים.

רב סמל ששון חן תושב שדרות המשרת בתחנה פועל במיומנות וביעילות רבה בשל הניסיון הרב שנרכש לצערו ולצערנו בתחנת משטרת שדרות. "זו כוחה של תרגולת" הוא אומר. "פשוט התרגלנו, הוא מוסיף.רס"ב חן הוא אב לארבעה ילדים ונשוי לאשתו המחויבת לעבוד מידי יום.הוא חרד לעיר אותה הוא אוהב , הוא חרד לידיו לאשתו .אולם כל אותן חרדות מצטברות אינן מונעות ממנו לתפקד ביעילות מרשימה ולנמסות מעט בטחון בקרב התושבים בשכונה שחוותה את נפלת הטיל.

משדרות המשכתי במסעי על כביש 232 ,כביש עוקף עזה עד לכרם שלום.על כך אפרט מחר בכתבה אחרת מאחר והעיר שדרות ראויה לכך שאכתוב עליה ורק עליה בכתבה אחת.

קרימינולוג ויועץ ארגוני

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: שדרות, אבי זלבה, פצוץ

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    זלבה, אבי. (06/01/2009).  שדרות תחת אש. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=32304

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    זלבה, אבי. "שדרות תחת אש" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 06/01/2009
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=32304

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חברה ומדינה
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה אקטואליה
       ואין שלום - אשמת השמאל
       לקראת ההסכם עם אירן
       8 הרוגים בתאונה אחת
       עובדים זרים ושוהים בלתי חוקיים - פצצות לפני פיצוץ
       הישראלי הנודד
       זה המאמר שירגיז רבים
       הבגצ - סכנה קיומית לבית השלישי
       העם וראשיי העם העושקים את העם
       היעד - הרס הימין האידאולוגי
       נבחרי ציבור - ש''חרמנותם אומנותם''
       עונש-מוות למפלצת. פשוט - עונש-מוות.
       מלכות השטן שולטת בעולם
       המוסד לדמוקרטיה
       אראל מרגלית: הבנקים לא יצאו בזול מסיבוב המחאה הבא
       אראל מרגלית בועידה האידיאולוגית האידיאולוגית של מפלגת העבודה בנגב


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה אקטואליה
       נסים גבאי נגד משטרת ישראל
       לית דין ולית דיין בישראל
       מדינת ישראל מאבדת את המשאב היקר ביותר שלה לצורך מקומות קבורה
       אריק שרון - איש המהלכים המסובכים
       עלייתם וקליטתם של עולי אתיופיה
       כשאת אומרת לא למה את מתכוונת
       ארץ הקודש או אמא רוסיה (1)
       מושלם פלטינום פורטה
       דר' וואפה סולטן - קול אמיץ בים של עוינות אסלאמית
       בעיית היהודים והמוסלמים באירופה
       המיתוסים של מלחמת לבנון 2
       מכתב אישי גלעד שליט
       חידון האשליות
       סטיגמה, 'אות קלון',ומציאות חיינו?..בחברה הישראלית
       לכל הקודקודים במדינה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה