דודי שמש הם חלק כל כך בלתי נפרד מהווית החיים הישראלית עד כי איננו מקדישים להם תשומת לב אלא במקרה תקלה. הבה נבחן כמה מיתוסים, אמונות והנחות בדבר דודי שמש ונבדוק האם הם נכונים או לא: דוד שמש הוא המצאה ישראלית - נכון. אמנם כבר ב-1777 נבנה בשויצריה מתקן דמוי דוד שמש לצורך חימום מזון, אך דוד שמש כמתקן לאספקת מים חמים הומצא בישראל בשנות החמישים על ידי ד"ר צבי תבור, בתמיכתו הישירה של דוד בן-גוריון. החברה הראשונה (בישראל ובעולם) שהחלה לייצר דוד שמש בייצור מסחרי היתה חברת מירומית.
החוק בישראל מחייב התקנת דוד שמש בכל בניין חדש - נכון. החוק התקבל בשנת 1980, ופטורים מהתקנת דוד שמש רק בניינים בעיר העתיקה בירושלים ובניינים רבי קומות ששטח הגג בהם אינו מספיק עבור דוד שמש לכל הדירות. החוק גם מחייב התקנת דוד שמש וקולטים המצוידים בתו תקן בלבד.
דוד שמשי שהתרמוסטט (של גוף החימום החשמלי) שלו מקולקל עלול להתפוצץ - במקרים נדירים מאוד בלבד. התקן מחייב התקנת שסתום פורק לחץ בכל דוד שמש כדי למנוע סכנת פיצוץ, ורק אם שסתום זה מקולקל יש סכנה של עליית לחץ מסוכנת. גם במקרה כזה, הסבירות היא שצינור יתבקע או יצא ממקומו - כמעט לא ידועים מקרים בהם דודי שמש התפוצצצו. בחורף חייבים להשאיר ברז מטפטף כדי למנוע קפיאת מים בקולטים של דודי שמש - זה נכון כמובן רק באזורים בהם יורדת הטמפרטורה אל מתחת לאפס, ורק אם מותקנים דודי שמש עם קולטים ממודל ישן מאוד שאינם מצויידים בפקקי נחושת מיוחדים שנועדו למנוע בעייה זו. דודי שמש חייב להיות מותקן גבוה יותר מאשר הקולטים - נכון. קיימים אמנם מודלים של דודי שמש בהם אין הפרש גבהים כזה, אך הם בדרך כלל פחות יעילים. במקרים מיוחדים בהם אין הדבר אפשרי, או במקרה של קולטי שמש שמשרתים בניין רב דירות, סחרור המים מתבצע בעזרת משאבת סחרור מיוחדת.
דודי שמש נסתמים עם הזמן - נכון, למרבה הצער. המים בישראל "קשים", כלומר מכילים שיעור גבוה של סידן, וזה שוקע בתוך דודי שמש ובתוך קולטי שמש בצורת אבנית. קולטי השמש רגישים יותר לאבנית מאשר דוד שמש עצמו, משום שהצינורות בהם דקים וקשים לגישה ולניקוי. עוד אביזר הנפגע קשות מאבנית הוא גוף החימום החשמלי שמותקן כמעט בכל דוד שמש כיום. הדרך הטובה ביותר להתגבר על בעייה זו היא ניקוי תקופתי של דודי שמש וקולטי שמש. לסיכום, דוד שמש הוא מוצר עממי שמצוי בכל מקום. ייצורו והתקנתו של דוד שמש אינם חופשיים מבעיות, אך ייצור והתקנה בהתאם לתקן הישראלי המחייב נותנים מענה ראוי לכולן. אין בשום פנים לרכוש או להתקין דוד שמש שלא בהתאם לתקן!
נט-סטייל אתרים הינה חברה המתמחה בעיצוב אתרים, בניית אתרים במחירים אטרקטיבים
ביותר. שרות קידום אתרים ניתן חינם ללקוחותינו.
דוד שמש
דודי שמש
דודי שמש
ביותר. שרות קידום אתרים ניתן חינם ללקוחותינו.
דוד שמש
דודי שמש
דודי שמש
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



