דף הבית  >>  ספורט, תזונה וכושר גופני  >>  פילאטיס הרשם | התחבר

פילאטיס מאת עמית דרור 

מאת    [ 18/11/2008 ] [ נצפה 1574 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


פילאטיס מאת עמית דרור

שיטת הפילטיס היא מכלול תרגילים המבוססים על התנגדות קפיצים וכן על ייצוב עצמאי של הגוף בזמן תנועה.
בשנת 1926, כאשר ג`וזף פילטיס, גרמני ממוצא יווני, פתח את המכון שלו בניו-יורק הוא לא תאר כי בסוף המאה שיטתו תגרוף מליונים של מתאמנים במאות מועדונים וכי לכל מכון כושר המכבד את עצמו בארה"ב יהיה סטודיו לעבודה ע"פ תורת חייו, או לפחות שיעורים בקבוצה ע"פ תרגילי הקרקע של השיטה, למרות שתמיד טען כי תורת האימון שלו, לה קרא CONTROLOGY , מקדימה את זמנה בכ- 50 שנים.

שיטת הפילטיס היא מכלול תרגילים המבוססים על התנגדות קפיצים וכן על ייצוב עצמאי של הגוף בזמן תנועה. האימון מתבצע הן על מכשירים מיוחדים המאפשרים עבודה בסביבה נטולת כח הכובד, הן על מזרונים והן בעזרת עזרים כגון ה- fitness ball (swiss ball) גלילים (foam rollers) וגומיות בעבודה ע"פ עקרונות השיטה. המגוון הרב של התרגילים מאפשר עבודה ברמות שונות, לכן ניתן להשתמש בשיטה זו למטרות שיקום אחרי פציעה, חזרה לכושר גופני אחרי זמן רב בו לא בוצעה פעילות גופנית, וכן לחזק למתוח וליצור אתגר בעבודה מול אנשים ברמת כושר גבוהה כמו רקדנים או מתעמלים.

ביסודו, האימון הוא אישי - אימון בצורה פרטית, חצי-פרטית (מאמן מול שני מטופלים, בעבודה שונה ונפרדת לכל אחד מהם ע"פ צרכיו), אך ניתן גם להתאמן בכיתות, בחלוקה לפי רמות שכן כל תרגיל מבוסס על תנוחה ועקרון בסיסי, וניתן להקל או להקשות את המאמץ לפי יכולת המטופל. אימון בפילטיס מפתח את שריר ליבת-הגוף, מאריך את השרירים בנוסף לחיזוקם וכן מקנה גמישות גבוהה של עמוד השדרה והגפיים, מודעות גבוהה מאוד לנשימה ולגוף ומשפר קורדינציה של תנועה ושל תנועה-נשימה. הקו המנחה של השיטה הוא חיזוק שרירי ליבת-הגוף. תנועה שופעת וזורמת צריכה לבוא מתוך גוף יציב וחזק. הדבר מתבצע ע"י פיתוח שני מרכזי שליטה: אחד באיזור הבטן התחתונה (lower rectus, transversus, internal and external obliques) ואחד באיזור מרכז הגב (lower trapezius, serratus, lattisimus-dorsi, teres rhomboids) ובכך לייצב את עמוד השדרה והשכמות בפלג הגוף העליון (לא כולל גפיים וראש -torso).
תרגילי פילטיס הם בעלי סדר מסויים ונועדו ליצור עבודה נכונה ומלאה על כל הגוף, תוך כדי מתיחת קבוצת שרירים אחת ועבודה על המנוגדת לה במכלול תרגילים, ובתרגילים הבאים עבודה הפוכה, כך שבסוף שעת אימון חיזקנו את השרירים תוך כדי מתיחתם, דבר המעצב את הגוף ומונע גוף "מנופח".
במהלך כל התרגילים יש הקפדה אישית על צורת הנשימה, מצב עמוד השדרה, השכמות, הראש והצוואר ובאילו שרירים אנו משתמשים לביצוע הפעולה, בניגוד לרוב התמעמלים בחדר-הכושר, המבצעים את הפעולה "בכל-מחיר" בעזרת כל שריר שניתן וללא הקפדה על מצב הגוף ועמוד השדרה, דבר העלול לגרום לנזק.
כמו כן האימון מתבצע בצורה מאוזנת (צידי הגוף, לפנים-לאחור) ולא מתרכז רק בקדמת הגוף. בנוסף יש חינוך להרפיית ומתיחת השרירים "המכורים לעבודה" (quads, illias psoas, pecrtorial upper trapezius ) ושימוש בשרירים המפורטים מעלה וכן דגש על שרירי ה- gluteus (שרירי הישבן) באגן ו hamstring (אחורי) ושרירי הירך הפנימית (adductors) בגפיים התחתונות.

הידע הנצבר במהלך האימון מקנה עבודה נכונה עם הגוף גם בחיי היום-יום ומאפשר הגנה מפני פציעה, יציבה נכונה וכן מניעת בעיות גו-צוואר בעתיד ושיפור בהווה, וישפר כל פעילות גופנית אותה אנו כבר מבצעים.
הקפדה על פרטים אלו גורמת לנו לשים לב לעובדה שכשאנו נוהגים או יושבים מול המחשב גבנו כפוף (flexion) אך הראש נוטה קדימה וגורם להארכה ( extension) בחלק הצוואר של עמוד השדרה, שכשאנו נשענים לאחור בצורה לא נכונה שוטפים כלים או מניחים בגדים במכונת הכביסה אנו יוצרים עומס על הגב התחתון, שכשאנו יושבים בקולנוע ומניחים זרועות על המשענות הדבר גורם לשכמות והכתפיים לעלות למעלה ויוצר עומס על הצוואר, ומקנה (הידע) כלים למניעת המצב. פילאטיס זו לא רק שיטת אימון גופני, כי אם צורת חינוך להכרות עבודה נכונה עם גופך.

עמית דרור מטפל, מנחה פילטיס, עובד באופן קבוע עם רקדנים ואקרובטים. עוד על עמית דרור http://www.bodyways.org/index/flyer_index.asp?details_new_id=1432 עוד על פילאטיס באתר דרך גוף

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: טיפול, פילאטיס, פילטיס, גוף, תרגול, אימון

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , דרך גוף. (18/11/2008).  פילאטיס מאת עמית דרור. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=29457

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , דרך גוף. "פילאטיס מאת עמית דרור" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 18/11/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=29457

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי ספורט, תזונה וכושר גופני
    דואר אלקטרוני:

     מאמרים אחרונים מאת דרך גוף
       סגנונות ריקוד
       בא לי ריקוד - למה אנחנו אוהבים לרקוד
       ראיון עם עדי שעל לקראת בכורה למופע מחול מאנא, ורטיגו כשגרירי שלום בכנס הGA בוושינגטון.
       אימפולס- פסטיבל אימפרוביזציה רב תחומי
       החגיגה בשבועות 2009
       על ריקוד אימפרוביזציה ותנועה דרך הגוף
       הטוטאליות של ריקוד מאת זוהר רבינוביץ
       פילאטיס מאת עמית דרור
       יציבה נכונה בישיבה מאת אבי בחט
       עקמת - כאבי גב, כתפיים, צוואר. מאת אבי בחט
       רולפינג- אינטגרציה המבנית מאת אבי בחט
       תרגילים לישיבה נכונה, למניעת כאבי גב מאת אבי בחט


     מאמרים אחרונים בקטגוריה פילאטיס
       פילאטיס- השיטה שמאפשרת עבודה מהבורג הקטן ועד הפעלה מקסימאלית של כל המכונה המופלאה שלנו -גוף האדם!
       לחץ בעבודה? תחקופת מבחנים? כדאי שתתחילי לעשות פילאטיס
       סוגים של מתקנים מתנפחים
       פילאטיס פונקציונאלי
       אימון פונקציונאלי או שיפור הפונקציה באמצעות פילאטיס
       מאמן כושר פרטי בתחום הפילאטיס
       פילאטיס מכשירים נפלאות השיטה
       עברתם דירה? מזל טוב
       איך בתוך 8 שבועות תצליחי להראות כמו פנינה רוזנבלום?
       מאמר זה עוסק בנושא התעמלות בפילאטיס
       מה הוא פילאטיס שיקומי
       פילאטיס בהריון
       ילדים ופילאטיס, האם זה אפשרי?
       כיצד פועל שיטת פילאטיס
       פילאטיס - מה היא שיטת פילאטיס?


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה פילאטיס
       התעמלות בונה עצם ומנח אברי הגוף
       פילאטיס - תרגיל ההנדרד (המאה) - שלי בר פילאטיס
       פילאטיס מכשירים - רקע ועקרונות
       פילאטיס:בין מכשירים לרצפה
       עיצוב וחיטוב הבטן באמצעות פילאטיס - שלי בר פילאטיס
       פילאטיס - הבטן שלי ואני - שלי בר פילאטיס
       ההיסטוריה של שיטת הפילאטיס- אורלי אורן
       זרמים בפילאטיס - שלי בר פילאטיס
       עקרונות שיטת הפילאטיס- אורלי אורן
       פילאטיס בהריון
       השריר הרחב בטני - tranversus abdominal
       מה זה בדיוק פילאטיס
       פילאטיס מקל על כאבי גב - שלי בר פילאטיס
       פילאטיס מאת עמית דרור
       פילאטיס מכשירים או מזרון - שלי בר פילאטיס

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה