אי יכולת שיפוט מתאפיינת בקושי להבחין בין טוב ורע, בין טפל ועיקר, והאדם מושפע מאוד מאחרים. (קושי בהחלטות, הבנת טעויות באיחור)
על ידי פיתוח האינטליגנציה של הטעם , תהיה אפשרות להתחזק ביכולת לקבל אחריות על הטוב ועל הרע. להשתנות במקום לנסות לשנות אחרים. לקחת אחריות במקום להאשים אחרים. להיות אחראי במקום קורבן, להשפיע במקום להיות בתגובה. לעשות דברים בטעם טוב וליצור טעם לחיים.
חוש הטעם יסייע לך להבחין בין טוב ורע, אנין טעם מקפיד על טעם טוב בדיבור, במעשה ובלבוש. לעשות דברים בטעם טוב ולהקפיד על אורח חיים נכון ותזונה טבעית, לתאהב ולהתרגש כל פעם מחדש וכך הוא ליצר טעם בחיים
פתגמים המדברים על שיפוט:
*אם ברצונך לשפוט אדם, שים לב איך הוא מתייחס לזוטרים ממנו, לא לשווים אליו-ג'יי. קיי. רולינג
*עליך להתבונן לפנימיותם של אנשים כשם שאתה מתבונן אל מראיהם החיצוני-פיליפ סטנהוף
*אנו נוטים לשפוט את עצמנו על פי רעיונותינו ואת זולתנו על פי מעשיהם- הרולד ניקולסון
*הרחש הראשון של כל אדם, בהיפגשו עם זולתו הבלתי מוכר לו, הריהו פחד, זהירות, אי-אמון ואפילו איבה- מאקס נורדוי
*בדרך כלל אנשים שופטים יותר על פי ההופעה מאשר על פי הפנים. לכל האנשים עיניים, אך רק למעטים הכושר להביט פנימה- ניקולו מקיאוולי
*מעולם, אף לא לרגע, לא ראיתי ברור את תוך תוכי אני; ובכן, איך רוצים אתם שאשפוט מעשי אחרים?- מוריס מטרלינק
*לוקח רק עשר דקות למצוא באחרים את הפגמים שאנו מפספסים בעצמנו כל החיים- לא ידוע
*כאשר מעמידים אדם בניסיון נוטלים ממנו את כל מדרגותיו. כי אם אוחז במדרגותיו בשעת ניסיון, אין זה נחשב לניסיון.- המגיד מקוזניץ
*על כל אדם לשפוט ולהחליט בעצמו, על פי מה שקרא והבין, ולא על פי מה שאחרים אמרו לו- אלברט אינשטיין
*ידע הוא אוצר. יכולת שיפוט היא האוצר של אנשים נבונים- ויליאם פן
קלף הצדק-בטארוט ריידר -יכול לאפיין תכונה זו
הוא מתאר ,תוצאה הכרחית של העבר, כמו למשל במובן של "השפעות קארמיות". לפיכך, הוא מגביל את חופש הפעולה של השואל, ואינו מאפשר התחדשות. אולם הוא מתאר גם איזון מושכל, המבטא ניצחון של הצדק וקבלה של מה שמגיע לכל אחד, לא באופן עיוור ומכני אלא על פי התנאים והנסיבות היחודיים. ניצחון של התבונה ושל שיקולים רציונליים.
חיובי: שיפוט הוגן, שקול ומאוזן. יכולת "לחתוך" דברים בכיוון הנכון ללא פניות רגשיות. נתינה לכל אחד כפי שמגיע לו, תוך התחשבות בנסיבות ובצרכים מיוחדים. מה שקורה כעת, לטוב ולרע, הוא תוצאה הכרחית של מעשיו הקודמים של השואל, והוא יכול להבין ולקבל זאת. אין סיכוי לקבל מתנות גדולות, אולם אפשר לצפות למעט נדיבות הוגנת. סמכות מוסרית המבוססת על עיקרון של שכר ועונש. הצדק מנצח.
שלילי: טעויות שנעשו בעבר גורמות לקשיים ובעיות כעת, וקשה להמנע מכך. שיפוט חמור וביקורתי מצד אנשים אחרים או מצד השואל. רגשות אשם וחרטה משתקים את השואל ומונעים ממנו אפשרות-פעולה. יחסים אישיים לא-נעימים, מלאים עקיצות ופגיעות. קשיים בענינים משפטיים. חינוך קפדני ומחמיר.
כשיגיע הקלף בעת הטיפול נשוחח עם המתייעץ על החלטותיו ושיפוטיו וכל ההיבטים שמשקף לנו הקלף.
אסתי-מאסטר רייקי מדריכה ומטפלת.
מוסמכת לפרחי באך ומלחי שוסלר
קוראת בקלפי טארוט,אושו,קבלה ועודesterrevka8@walla.co.il
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



