דף הבית  >>  חברה ומדינה  >>  אקטואליה הרשם | התחבר

מי שמצביע משפיע  

מאת    [ 11/11/2008 ] [ נצפה 744 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading



בעידן הגלובאלי מעורבות חברתית אינה פריבילגיה או עיסוק לשעות הפנאי, אלא חובה של כל אחד ואחד מאיתנו. אולי אלה רוחות של שינוי, שגורמות לרבים לחוש שהבחירות המוניציפאליות היום הן הזדמנות עבורנו, עבור כל אחד מאיתנו, לקום, ולהיות מעורב בתהליכים שישפיעו על חיינו מחר. העידו על כך המוני האמריקאים שחשו כי זו חובתם לקום, ולתמוך במועמד הראוי בעיניהם. במשך חודשים הם יצאו מבתיהם להתכנסויות המוניות, ולקחו חלק עמוק, בהלך הרוח החדש של אמריקה. לא מזמן הם קמו בבוקר למציאות חדשה, אותה רקמו במו ידיהם: נשיא שחור לאמריקה שטופת התקווה.

מעורבות - צו השעה

גם אנחנו יכולים. הבחירות המוניציפליות מאפשרות לנו לחרוט על דגלנו את צו המעורבות, לגבור על גלי הציניות של העם בישראל, ולבצע גם אצלנו שינוי בהלך הרוח והמחשבה. היום איננו יכולים עוד לומר, שמי שאיננו לוקח חלק בתהליך אינו מזיק לנו. להיפך, כל אדם שפוטר עצמו מלנצל את היכולת הטבועה בו לתרום, להשפיע על התהליכים של המערכת החברתית לה אנו שותפים, מונע מעצמו ומהחברה את התועלת, ואת כוחו לתהליך.

אנו חיים במציאות שבה אומות רקומות שתי וערב, ביחסי תלות כלכליים וחברתיים. הגלובליזציה הפכה את כולנו למארג אנושי אדיר, שבו לא רק אומות תלויות זו בזו, אלא גם יחידים. זו תקופה בה יחסי ההשפעה אינם זורמים בכיוון חד סטרי: מהממשל להמונים, אלא תקופה בה שינויים צומחים דווקא מלמטה. אחרי ככלות הכול, היום, יותר מתמיד, אנו עדים לכך שפרטים הם המעצבים את גורלו של הכלל. המשבר הכלכלי הנוכחי מחד, ובחירותו של ברק אובאמה מאידך, הן רק שתי דוגמאות בולטות לדבר.

ובדיוק בשל כך, סדר היום האישי והציבורי שלנו חייב להשתנות. עלינו להכיר בהיותנו איברים חיוניים בגוף החי שנקרא עם, ואין איבר בטל ואין חלק מיותר. כל אחד מאיתנו הכרחי לתהליכים המשותפים הללו, ומעורבות רגשית ופיסית כבר אינה בגדר פנאי או חשק, היא ההכרח החדש בעולם שבו כולנו תלויים זה בזה באופן שאינו ניתן להתרה.

אז היום, גשו להצביע. ומחר, החלו חותרים לשינויים משמעותיים יותר בדרך המחשבה והחיים. אין לנו ברירה. המציאות מחייבת אותנו לשנות את סולם הערכים החברתי שלנו - מחברה שמקדשת את האגו, לחברה שערכים של אהבה ודאגה הדדית עומדים בראשה. כי כבר הגענו לידי מצב שבו "טובתו ורעתו של כל יחיד ויחיד בעולם תלוי ומדוד במידת טובת היחידים שבכל העולם כולו", כפי שכתב בשנות השלושים המקובל וההוגה החברתי "בעל הסולם".

אחד האמצעים שעליהם הוא המליץ אז היה ליצור מערכת המתגמלת בפומבי את מי שדואג לאחרים. בדיוק כפי שהיום אנו מעניקים פרסים לאדם עבור הישגיו האישיים, עלינו להעלות על נס את התרומה לחברה. הצורך שטבוע בכל אחד מאיתנו להיות חלק מהחברה ולקבל ממנה חיזוקים, יעורר בנו רצון ליישם את ערכיה, אם רק נדע לתעל את השפעת החברה - האמצעי היחיד שעומד ברשותנו כאנשים, לעבר מטרה נעלה יותר, נוכל לנוע כחברה לעבר השינוי המיוחל.

התקופה שפוקדת אותנו כיום אינה פשוטה. אך אם נבין שכל אחד מאיתנו אוצר בתוכו את הכוח לתת את חלקו למערכת החברתית; אם רק נצליח לאפשר לתכונת האהבה והדאגה לזולת להשתחרר מבעד לשכבות הציניות והאגואיזם שכיסוה לאחרונה, נוכל להפוך לחברה מלוכדת, בעלת מטרה וחזון שיאחדו אותה בשנית. כיום, הבחירה במעורבות חברתית לשם שינוי סולם הערכים החברתי, כבר אינה בגדר בחירה. כיום מעורבות חברתית היא צו השעה.

 

 

 

 

 

"קבלה לעם" מטעם קבוצת המקובלים "בני ברוך" הוא עיתון הכתוב "בגובה העיניים" ושואף להעביר את חכמת הקבלה האותנטית בשפה פשוטה, קלה ומדעית. "קבלה לעם" הוא עיתון א-פוליטי, לא מסחרי ומטרתו היא להפיץ בצורה חופשית וללא תשלום את הידע העצום הטמון בחכמת הקבלה

להמשך קריאה

הדיכאון של אחרי הבחירות

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: בחירות, השפעה, שינויים, תיקון, חיבור, ניתוק, סבל, תקווה, קבלה, אהבה,

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , קבלה לעם. (11/11/2008).  מי שמצביע משפיע . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=29048

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , קבלה לעם. "מי שמצביע משפיע " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 11/11/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=29048

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חברה ומדינה
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה אקטואליה
       ואין שלום - אשמת השמאל
       לקראת ההסכם עם אירן
       8 הרוגים בתאונה אחת
       עובדים זרים ושוהים בלתי חוקיים - פצצות לפני פיצוץ
       הישראלי הנודד
       זה המאמר שירגיז רבים
       הבגצ - סכנה קיומית לבית השלישי
       העם וראשיי העם העושקים את העם
       היעד - הרס הימין האידאולוגי
       נבחרי ציבור - ש''חרמנותם אומנותם''
       עונש-מוות למפלצת. פשוט - עונש-מוות.
       מלכות השטן שולטת בעולם
       המוסד לדמוקרטיה
       אראל מרגלית: הבנקים לא יצאו בזול מסיבוב המחאה הבא
       אראל מרגלית בועידה האידיאולוגית האידיאולוגית של מפלגת העבודה בנגב


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה אקטואליה
       נסים גבאי נגד משטרת ישראל
       לית דין ולית דיין בישראל
       מדינת ישראל מאבדת את המשאב היקר ביותר שלה לצורך מקומות קבורה
       אריק שרון - איש המהלכים המסובכים
       עלייתם וקליטתם של עולי אתיופיה
       כשאת אומרת לא למה את מתכוונת
       ארץ הקודש או אמא רוסיה (1)
       מושלם פלטינום פורטה
       דר' וואפה סולטן - קול אמיץ בים של עוינות אסלאמית
       בעיית היהודים והמוסלמים באירופה
       המיתוסים של מלחמת לבנון 2
       מכתב אישי גלעד שליט
       חידון האשליות
       סטיגמה, 'אות קלון',ומציאות חיינו?..בחברה הישראלית
       לכל הקודקודים במדינה

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה