דף הבית  >>  יהדות  >>  קבלה הרשם | התחבר

חכמת הקבלה - הדרך אל האושר 

מאת    [ 24/08/2008 ] [ נצפה 943 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


בעולם יש אנשים מאושרים ולעומתם רבים שהם אומללים, יש עשירים ולצידם עניים, יש כאלה שהם חכמים ויש גם חכמים פחות, חלקנו יפים ואחרים מכוערים. אז מה מכתיב את גורלו של האדם, האם הכול נקבע כבר מראש? ואם כן, אז מה הפואנטה…?

המקובלים מתארים הן את מטרת הבריאה והן את הבורא כטובים ומטיבים ומרעיפים רק שפע ועונג. אבל לנגד עינינו אנו רואים רוע, אכזריות, סבל ועוני. נראה שככל שהזמן עובר, המשבר רק מחריף והסבל גובר. אם כן, מהי האמת? והאם המקובלים הם אנשים המנותקים מהמציאות?

לעורר בנו תיאבון
על-פי חכמת הקבלה, מציאות החיים בעולמנו, בדרגת הקיום שבה אנו חיים במשך אלפי השנים האחרונות, הינה רעה בהכרח. אנו חייבים להתגשם בחומר, מפני שהחומר הוא זה שמעורר בנו את הרעב העצום להעפיל לדרגה הרוחנית הגבוהה ביותר הקיימת - לדרגת הבורא. בלעדי החיים בגוף הפיזי, לא היה מתעורר בנו הרצון לשאוף ולהשיג את התענוג הנצחי שממתין לנו בעולם הרוחני.

לעיתים במהלך חיינו, אנו נתקלים במכשולים, עוברים מצבים קשים וסובלים ממשברים וממחלות. אך רובנו לא מודעים לעובדה, שהמצבים הלא נעימים שאנו עוברים מתעוררים במכוון "מלמעלה", כלומר מרשת הכוחות שמשתלשלים לעולמנו מהעולם הרוחני.

הכרת הרע
אותם המצבים הקשים שעוברים על כולנו, קיימים בגלל סיבה אחת בלבד - כדי לגלות לנו את הרע שטמון בנו. מדוע? כי בלי גילוי הרע, לא נוכל להרגיש את אותו הטוב שמתארים המקובלים, את האין-סוף.

על-פי חכמת הקבלה, "טוב" זוהי תכונת הבורא, אהבה, השפעה, נתינה. "רע" הוא כל מה שמנוגד לתכונת הבורא או כל מה שמפריע לאדם להשיג את תכונת הבורא. גם הטוב וגם הרע שמורגשים בחיינו, מתחוללים בעולם באופן לא מודע, מכוח התכונות וההזדמנויות שניתנו לכל אחד מאיתנו "מלמעלה", ואין לנו בכך שום חופש בחירה.

אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להרגיש טוב בחיים האלה?
או, כאן זה בדיוק המקום שבו נכנסת לה חכמת הקבלה. כאמור, המקובלים, שחדרו את המחסום ועברו להרגשת החיים בעולם הרוחני, מספרים לנו שכל מה שמגיע אלינו "מלמעלה" הוא תענוג טוב ואינסופי.

הכוח העליון מציב בפנינו מכשולים כדי שנתגבר עליהם, נתעלה מעליהם לעברו, ובכך הוא מגדל אותנו, עד שבסופו של דבר נגיע לדרגתו ונהיה שווים לו. אך במקום לפעול בצורה הנכונה כלפי אותם קשיים שמתגלים בחיינו, אנו רק מנסים לברוח מהם, להרוג אותם, להרוג את אותן הזדמנויות הפז להתפתחות וגדילה!

התענוג הכי גדול
אדם שלומד קבלה, מזמין על עצמו כוח מיוחד שנקרא "האור המחזיר למוטב". בכך הוא מתחיל להיות מודע לתהליך שמתקיים במציאות עולמנו ומפתח רגישות לכוחות העליונים ששולחים לו את כל המצבים בחייו. הוא מבין שכל המצבים הללו הם ממש משחקים, שנועדו לפתח ולגדל אותו, בדומה לבעיות שמציבים ההורים במתכוון בפני ילדם הקטן והאהוב.

ועכשיו, במקום להיות שקוע בקשיים עצמם, האדם מתקשר בעזרתם למי ששלח לו אותם, לבורא, ובכך מפתח איתו קשר של ממש.

המקובלים מתארים את אותו הקשר כתענוג הכי גדול שקיים במציאות. אז אני שואל אתכם – עכשיו, כשאתם קצת יותר חכמים, הייתם מוותרים על הבעיות והקשיים בחיים?
השיעור מבוסס על כתבי בעל הסולם - "שמעתי", מאמר נ"ז, "יקריב אותו לרצונו"

"קבלה לעם" מטעם קבוצת המקובלים "בני ברוך" הוא עיתון הכתוב "בגובה העיניים" ושואף להעביר את חכמת הקבלה האותנטית בשפה פשוטה, קלה ומדעית. "קבלה לעם" הוא עיתון א-פוליטי, לא מסחרי ומטרתו היא להפיץ בצורה חופשית וללא תשלום את הידע העצום הטמון בחכמת הקבלה.

לקריאה נוספת:
תפקיד עם ישראל
איך מרגישים רוחניות?

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: אושר, סבל, אהבה, רע, טוב, קבלה, מקובל, זוהר, רוחני

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    , קבלה לעם. (24/08/2008).  חכמת הקבלה - הדרך אל האושר. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=24861

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    , קבלה לעם. "חכמת הקבלה - הדרך אל האושר" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 24/08/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=24861

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי יהדות
    דואר אלקטרוני:


     מאמרים אחרונים בקטגוריה קבלה
       ממעמקיך קראתיך בדמעות המשיח
       פרשת במדבר באור הקבלה והחסידות
       בראשית ברא אלוהים
       המואר שמאיר לכול העולם
       בכדיי לקבל תורה יש לוותר על כול תענוגות העולם הזה
       פרשת 'בחוקותי' באור הקבלה והחסידות
       יפה שעה אחת של מעשים טובים מכול חיי העולם הבא
       מי הוא המשיח ומתיי יבוא
       פרשת בהר באור הקבלה והחסידות
       חינוך ילדים לאור הקבלה 7
       חינוך ילדים לאור הקבלה 6
       חינוך ילדים לאור הקבלה 5
       חינוך ילדים לאור הקבלה 4
       חינוך ילדים לאור הקבלה 3
       חינוך ילדים לאור הקבלה 2


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה קבלה
       90 ציטוטים לחיים טובים
       סגולות צמח הרוטה עלי פי הקבלה המעשית
       נומרולוגיה קבלית - זיווגי אותיות, מילים, שמות ומעשה איש ואשה. - אוריה זמיר.
       תחזית שנתית על פי הקבלה
       72 שמות
        10 השמות האיכותיים שלי - על פי חכמת הקבלה
       הנה מה טוב ומה נעים, שבת אחים גם יחד
       אור הקבלה
       גורל הזיווג
       מזל וגורל בסוד הקבלה.
       תחזית אישית שנתית על פי הקבלה
       תהילים לפי מזלות
       מלאכים
       עשר ספירות עשר דיברות
       הרב משה חיים לוצאטו (הרמחל) 1747-1707

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה