דף הבית  >>  טיפולים ומטפלים  >>  רפואה משלימה הרשם | התחבר

מי שמרגיש אשם - הופך את עצמו לקורבן תמידי של אחרים  

מאת    [ 20/08/2008 ] [ נצפה 641 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading




מי שמרגיש אשם - הופך את עצמו לקורבן תמידי של אחרים / מאת יואב ברנזון



מדוע תמיד אני השעיר לעזאזל?



מי שמאמין שהוא אשם - תמיד מחפש לעצמו את העונש. אשמה עצמית או מחשבות על אשמה הופכות אותנו לקורבן תמידי של אחרים, ל"פח הזבל" של אחרים, ל"שק החבטות" של אחרים. כל עוד אנו מאמינים שאנחנו לא בסדר - אנשים ימשיכו להציק לנו, לפגוע בנו, להתעלל בנו, להשפיל אותנו, להרביץ ולהכות אותנו.



אלימות מילולית או פיזית נוצרת על קרקע של בושה, אשמה, חוסר אונים, פחד להיות קיים ושנאה עצמית שלנו. הדרך היחידה למנוע אלימות כלפינו מכל סוג שהוא - היא לאהוב את עצמנו, להיות גאים בעצמנו, להרגיש זכאים, חופשיים ובעלי כוחות ועוצמה. אם תבינו שאינכם אשמים בדבר, אם תפנימו את העובדה שאתם בסדר גמור, אם תהיו מוכנים להבין שמותר לכם לחיות לפי מה שאתם מרגישים, אם תאפשרו לעצמכם להיות חופשיים וקלים - אף אחד לא יפגע בכם, לא יציק לכם ולא יתעלל בכם. במקום קורבן תמידי, אתם תהפכו לבני חורין, לאנשים עם כבוד עצמי וביטחון עצמי.



אלימות היא מפלטם של חסרי היכולת



אנשים אלימים הם אנשים שאינם מסוגלים לדבר בשם עצמם ואינם מסוגלים לבטא את עצמם מבחינה רגשית. במקום זאת הם צועקים, מאיימים, מרביצים ומטילים משטר של טרור ואימה בסביבתם. עצבים, עצבנות ואלימות נובעים ממקום אחד - ממקום של עצב פנימי גדול. אנשים מכים הם אנשים מוכים, פצועים ועצובים. הם ספוגים בעצב פנימי עמוק.



אל תהיו אלימים. אל תסכימו לאלימות. שימו גבול ברור לאלימות מכל סוג שהיא. אם תחליטו באופן חד-משמעי לא לנקוט באלימות, לא להיות אלימים, לא לדבר בשפה אלימה, לא להגיב באופן אלים ולא להסכים שאלימות מכל סוג שהוא תינקט כלפיכם - לא תחוו עוד אלימות בחייכם. אלימות נובעת מחולשה. נחישות ועוצמה פנימית תמיד מדבירים אלימות.



עודף אחריות הוא נטל מסוכן



קורבנות הם אנשים שתמיד לוקחים על עצמם את כל נטל החיים - שלהם ושל האחרים גם יחד. זכרו, עודף אחריות הוא נטל מסוכן. הוא יביא אתכם למקום לא אמיתי, למקום שבו אתם תצטרכו לתת הסברים, לספק צידוקים ותירוצים ולשלם את המחירים הקשים לטעויות, לתסכולים ולמצוקות של אנשים אחרים. אף פעם אל תיקחו על עצמכם אחריות של אחרים. קחו אחריות מלאה על עצמכם בלבד. זכרו - אף פעם אין לכם שליטה על אחרים, אבל תמיד יש לכם את מלוא השליטה על עצמכם.



עודף אחריות אינו אחריות אלא חוסר אחריות עצמית. קחו אחריות מלאה על עצמכם - לא על אחרים. אל תברחו מאחריות עצמית דרך נטילת אחריות על החיים של אנשים אחרים. במקום ליטול אחריות על ההתנהגות של אחרים - קחו אחריות על הדרך שבה אתם חושבים וקחו אחריות על האופן שבו אתם מתנהגים. רק כך תוכלו להיות אנשים אחראיים באמת. הקפידו לאשר את עצמכם ולאהוב את עצמכם. הקפידו להרגיש זכאים ולהתנהג כזכאים. אל תאפשרו לתחושות של אשמה, שנאה, עצב וחוסר אונים להתגנב לתוך חייכם, לתוך ראשכם ולתוך נפשכם. הקפידו להיות נקיים, זורמים, קלילים וחיוביים במחשבותיכם.



וטיפ לסיום: כשתחליטו להתנער לחלוטין מאשמה עצמית ומביקורת פנימית - תזכו לכבוד, לעדינות ולהתחשבות מצד עצמכם ומצד סביבתכם גם יחד.



יואב ברנזון http://www.ybc.co.il הוא מומחה, מנטור ומאסטר בעל שם לאומי ובינלאומי בנושא ההצלחה העסקית והזוגית בחיים. הוא עוסק ביעוץ זוגי ועסקי ב-18 השנים האחרונות .

הוא פיתח את שיטת 4 הצעדים http://www.ybc.co.il/fs.htm - שיטה עולמית ייחודית להצלחה מהירה ועמוקה בעסקים, בזוגיות ובכל יתר תחומי החיים.

הוא כתב 7 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם.

הוא פרסם למעלה מ-1,500 מאמרים בתחום הצמיחה האישית, הזוגיות, הפיתוח העסקי וההצלחה.

הוא פיתח טכניקות ייחודיות המאפשרות לתכנת את תת-המודע מחדש. תכנות הוא תהליך מהיר המאפשר לנצל את היכולות התת-הכרתיות והלא מודעות כדי להגיע במהירות להצלחה יוצאת דופן ולרכוש יתרון ניכר על פני אנשים "רגילים" שלא עברו תכנות.

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    ברנזון, יואב. (20/08/2008).  מי שמרגיש אשם - הופך את עצמו לקורבן תמידי של אחרים . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=24556

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    ברנזון, יואב. "מי שמרגיש אשם - הופך את עצמו לקורבן תמידי של אחרים " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 20/08/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=24556

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי טיפולים ומטפלים
    דואר אלקטרוני:

     מאמרים אחרונים מאת יואב ברנזון
       ישנן 2 דרכים להתמודד עם בעיות: לחוות אותם או לנהל אותם - מה עדיף?
       מה הקשר בין שאיפות גבוהות ולחצים גדולים וכיצד ניתן להפחית לחצים?
       מה הקשר בין שגשוג כלכלי לבין הצלחה זוגית?
       מהי אהבה פאסיבית ומדוע היא אינה אהבה אמיתית?
       מדוע נוצר משבר הנדלן העולמי ומה הקשר בינו לבין כסף קל?
       כמה אתם מוכנים להשקיע בזוגיות שלכם?
       מה משמעות הבחירה בבת זוג שהיא מעליך לעומת בת זוג שהיא מתחתיך?
       מהי בחירה זוגית צרה ומדוע היא תמיד נכשלת?
       מדוע גברים רכים מושכים אליהם בדרך כלל נשים אגרסיבית?
       בחנו את עצמכם - באיזה בית גדלתם: בית של יחסים או בית של הישגים?
       אנשים רבים מבלבלים בין הצורך הזוגי שלהם לצורך ההורי שלהם - הכיצד?
       ישנן שתי דרכים לנהל זוגיות - במאבק או בשיתוף פעולה
       מה הקשר בין הכעסים שלכם לבין ההורים שלכם?
       חיים לבד - מגמה מודרנית שהולכת ומתרחבת בעולם
       מה לא אומרים לכם על נישואים - וכדאי שתדעו מראש?



     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה רפואה משלימה
       למה (הרופאים) הטיבטים שותים תה מלוח
       ''רודיולה'' - הפתרון הטבעי לטיפול בדיכאון
       מהו דימוי עצמי?
       פציאליס- Facial Paralysis : שיתוק של עצב הפנים
       המלצות תזונה למצבי חולשת טחול (מערכת העיכול) על פי הרפואה הסינית
       פריצת דיסק בעמוד השדרה
       טניס אלבו - מרפק טניס
       כולסטרול - מהי הבעיה באמת?
       בלוטת התריס, תירואיד ברפואה הסינית
       תאור מקרה לופוס
       טחורים
       טריכוטילומניה
       צום יום הכיפורים - טיפים והמלצות
       כאבי ראש וטיפול באמצעות שיאצו
       איך מתגברים על סטרפטוקוק בהומיאופתיה ללא אנטיביוטיקה?

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה