דף הבית  >>  חוק ומשפט  >>  חוק ומשפט אחר הרשם | התחבר

ההכרה בצורך בהקפאתו של הליך אזרחי עד לסיומו של הליך פלילי המתנהל באותו עניין - חיזוק נוסף בהגנה על זכויותיהם של נאשמים  

מאת    [ 06/08/2008 ] [ נצפה 611 פעמים ]
articles.co.il
   

   
Loading


אלי דורון, עו"ד- ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) eli-doron@taxlawyers.co.il

בית המשפט העליון הכיר בצורך להקפיא ולעכב הליך אזרחי עד לסיום בירורו של הליך פלילי המתנהל במקביל באותו עניין, או למצער - בעניין אשר יש בתוצאותיו כדי להשליך על תוצאות ההליך האזרחי. זאת בהתקיימותן של נסיבות ספציפיות המקימות חשש לכך שאילולא קבלת החלטת העיכוב, ייגרם למי מהצדדים בהליך האזרחי עיוות דין אשר ניתן היה להימנע ממנו.

כל מחדל המיוחס לנישום במסגרת דיני המס החלים בישראל טומן בחובו שני פנים: אזרחי ופלילי. יוצא, כי לא מעטות הן הפעמים בהן נאלץ נישום להתמודד עם רשויות המס במסגרתם של הליכים מקבילים, המתנהלים בו - זמנית בשתי ערכאות או יותר. מצב דברים זה הביא את מחלקת המסים שבמשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי לבקש מבתי המשפט השונים חדשות לבקרים עיכובם והקפאתם של ההליכים האזרחיים המתנהלים כנגד לקוחותיהם, וזאת בעיקר לאור העובדה כי יש בהליכי ההוצאה לפועל הננקטים במסגרתם של ההליכים האזרחיים כדי לפגוע פגיעה כלכלית ונפשית קשה בהם - כל זאת עוד בטרם קיימת קביעה חלוטה במישור הפלילי באשר לאשמתם בביצוע עבירות המס המיוחסות להם. יתירה מכך. ברוב רובן של עבירות המס קיימת חפיפה כמעט מלאה בין המסכת העובדתית הנדונה בהליך הפלילי לבין זו הנדונה בהליך האזרחי. על כן, מבטיחה בקשת העיכוב הלכה למעשה, כי יובאו בפני הערכאה האזרחית בבואה לחרוץ גורלו של הנישום ובני משפחתו בעיקר ממצאים חלוטים אשר נקבעו בסיומו של ההליך הפלילי ברמת הוכחה של למעלה מספק סביר. אלו הם הנימוקים העיקריים אשר במהלך השנים הביאו את משרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי לבקש מבתי המשפט השונים לחרוג מהכלל לפיו קיומו של הליך פלילי אינו מצדיק, כשלעצמו, עיכוב של הליך אזרחי המתנהל באותו עניין.

החלטת בית המשפט העליון אשר ניתנה ביום 13.2.06 במסגרתו של ע"א 2173/05 היועץ המשפטי לממשלה נ' B.G. Assistance Ltd, היא אשר אפשרה לראשונה עיכובו של הליך אזרחי, אשר התובעת בו הינה חברה הנאשמת בהליך פלילי מקביל אשר טרם הגיע לקיצו. אכן, בנסיבותיו של מקרה זה אמורה היתה בקשת הקפאת ההליכים לסייע להגנתם של הנתבעים בהליך האזרחי (ולא להגנתה של החברה הנאשמת), ואולם, ההחלטה עדיין התבססה על הרציונל לפיו כאשר : קיים קשר הדוק בין המסכת העובדתית המתעוררת במסגרת ההליך הפלילי לזו אשר נדונה במסגרת ההליך האזרחי ; לתוצאותיו של ההליך הפלילי עשויה להיות השפעה על מהלך ההתדיינות ותוצאותיו של ההליך האזרחי (כך שקביעות מסוימות במסגרת הכרעת הדין בהליך הפלילי יוכלו להקים טענות במסגרת ההליך האזרחי) ; וכן נוצר פער בין המידע המוצג במהלך ההליך הפלילי לבין המידע אליו נחשף בית המשפט במהלך ההתדיינות האזרחית באופן אשר נוצרת בפני בית המשפט תמונה עובדתית חסרה ובלתי מדויקת - הרי שיש בהצטברותן של נסיבות אלו כדי לעורר חשש להיווצרותו של עיוות דין, אשר ממנו ניתן להימנע על ידי הקפאת ההליך האזרחי עד לקבלת הכרעת דין חלוטה בהליך הפלילי. כן נקבע, כי רציונל זה מקבל משנה תוקף כאשר עסקינן בתיקים פליליים בסדרי גודל נכבדים, באופן אשר עיון בתיק הפלילי לא יביא לתוצאות מעשיות, ועל כן לא יאיין את חוסר השוויון האינהרנטי הפועל לזכותן של רשויות התביעה.

בפותחו פתח להעלאת בקשות הקפאת הליכים מסוג זה מצידם של נאשמים בהליכים פליליים, למעשה קיבל בית המשפט העליון את הרציונל אשר לו הטיף במהלך השנים משרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי, ונראה כי יישומה של הלכה זו בחיי הפרקטיקה אכן יביא לשיפור בהגנה על זכויותיהם של נאשמים ולאיזון ראוי יותר בין משאביהם המוגבלים לבין משאבי רשויות המדינה.




רמת גן: רח´ החילזון 12, (בית הקריסטל)
טל´: 03-6127446, פקס: 03-6127449
חיפה: שדרות המגינים 58
טל´: 04-8526693 פקס: 04-8555976
שאלות לגבי המאמר ניתן להעביר למייל:
eli-doron@taxlawyers.co.il
הכותבים הינם שותפים במשרד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי - עורכי דין ונוטריון, המתמחה במשפט מסחרי ומיסויי. המשרד החל לפעול בחיפה, וכיום פועל בכל רחבי הארץ באמצעות משרדים ברמת גן ובטבריה. במשרד כ-40 משפטנים, בנוסף לצוות המומחים (רו"ח ויועץ-פנסיוני) והצוות האדמיניסטרטיבי.
רמת-גן: החילזון 12, (בית הקריסטל) טל': 03-6127446,
חיפה: שד' המגינים 58
טל': 04-8526693,
טבריה: הירדן 100א'
טל': 04-6717201,
רומניה-בוקרשט: רח' דומינטה אנסטסיה 10/2

פעילות המשרד כוללת פעילות מסחרית ומיסויית בינלאומיות מקיפה ללווי עסקאות מסחריות ועסקאות נדל"ן בבגרמניה, רומניה, בולגריה, גאורגיה (גרוזיה), הונגריה, פולין, ארגנטינה, ברזיל ועוד.

שאלות נא שלחו למייל:
eli-doron@taxlawyers.co.il

מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

כלים שימושיים למאמר:
 פרסם את המאמר   הדפס את המאמר   שלח לחבר   קישור ישיר למאמר   פניה לכותב המאמר   דווח מאמר בעייתי 

תגיות של המאמר: בית משפט עליון, הליך אזרחי, קבלת, נאשמים, פער, דין פלילי, עבירת מס

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    עורכי דין ונוטריון, דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי. (06/08/2008).  ההכרה בצורך בהקפאתו של הליך אזרחי עד לסיומו של הליך פלילי המתנהל באותו עניין - חיזוק נוסף בהגנה על זכויותיהם של נאשמים . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=23830

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    עורכי דין ונוטריון, דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי. "ההכרה בצורך בהקפאתו של הליך אזרחי עד לסיומו של הליך פלילי המתנהל באותו עניין - חיזוק נוסף בהגנה על זכויותיהם של נאשמים " . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 06/08/2008
    נדלה בתאריך:26/05/12 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=23830

  • הרשם כעת לרשימת התפוצה!
    קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
    בנושאי חוק ומשפט
    דואר אלקטרוני:

       קפריסין - יעד כלכלי מנצח לשנת 2012
       פשיטת רגל- פקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש), תשם-1980
       חקירת יכולת על פי חוק ההוצאה לפועל
       רישום אבהות גם ללא בדיקת רקמות
       צוואות הדדיות
       תיקון 68 לחוק עידוד השקעות הון
       חוק אוויר נקי, התשסח-2008
       הליך פשיטת הרגל- הסוף למלחמות מול הנושים
       חלון הזדמנויות לבעלי כספים שחורים בחשבונות בנק בחול
       גילוי מרצון לישראלים המחזיקים נדלן מניב בחול ולא מדווחים בישראל
       האם הכנסותיהם של נישומים שבאו בברית הנישואין יישומו במשותף או בנפרד?
       האם יזמי נדלן יכולים לבצע עסקאות נדלן וליהנות משיעורי מס נמוכים?
       חיוב נאמן בחובות
       השפעת המשבר הכלכלי על נקיטה בהליך לגילוי מרצון
       מוסד הכופר בתיקי מס


     מאמרים אחרונים בקטגוריה חוק ומשפט אחר
       טיפים לבחירת עורכי דין
       שליחויות משפטיות- למי ולמה?
       מופז - מט
       פתרונות לענישה - בעבירות פשע חמור
       שיווק לעורכי דין ברשת - מה כדאי לעשות בשביל שלקוחות יגיעו אלייך?
       עורך דין ביטוח לאומי
       עורך דין דיני משפחה
       תביעות ביטוח
       הטלת הוצאות על חברות ביטוח הנוהגות בחוסר תום לב
       ייעוץ משפטי - עורכי דין טובים
       עורך דין לתביעת ביטוח- נפגעי פוליו
       עורך דין ביטוח לאומי
       דיני נזיקין - דינים העוסקים בנזקים
       לעבור פשיטת רגל בשלום
       הוגשה בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד דלק נדלן בטענה לדיווחים כוזבים


     מאמרים נצפים ביותר בקטגוריה חוק ומשפט אחר
       יפוי כח, שליחות, בתים משותפים
       בתי-המשפט וסמכויותיהם
       האזנות סתר, המותר והאסור - עיקרים
       רשיון עסק לאולמי שמחות וגני אירועים
       על אחריותם של מכוני בדיקת רכב
       בעיות חניה
       מדריך לביטול דו''ח - קנסות חניה בטענת התיישנות העונש
       דיני נזיקין: עקרונות התביעה
       הזכות לפסיקת שכ''ט עו''ד ריאלי
       מעצר מנהלי - כאמצעי משפטי לגיטימי במשטר דמוקרטי
       כשביתך הוא מבצרו של מישהו אחר
       חוק טל - דת, משפט ופוליטיקה
       על בוררות - ויתרונותיה
       על ערעורים
       פדופילים

    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב
    טיולים בארץ | רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב | ספא בצפון | עורך דין פלילי | מדים, בגדי עבודה