נדמה כי איש לא יחלוק על חשיבות מטרת ועדת בן בסט המוצהרת לעיל. השאלה היא כיצד מגשימים אותה והאם כל האמצעים כשרים לצורך הגשמתה, כפי שעולה לכאורה מהדרך המוצעת ע"י הועדה.
הדרך שהוצעה ע"י הועדה להגשמת המטרה לעיל הינה ביטול גורף של הפטור החל כיום על משיכת כספי התגמולים שמקורם בהפקדות המעביד, גם אם המשיכה כאמור נעשית בגיל הפרישה! וכן קביעת תקרת ההפקדות הכוללת (הן לקופות גמל לקצבה והן לקופות גמל לתגמולים לגיל הפרישה) בגובה התקרה הקיימת כיום בגין ההפקדות בקופות גמל לקצבה בלבד ? פי ארבע מהמשכורת הממוצעת במשק, דהינו כ ? 25,000 ?, וזאת למעשה תוך ביטול התקרה הקיימת כיום ביחס להפקדות בקופות גמל לקופות גמל לתגמולים.
אין ספק כי הדרך שבחרה בה הועדה מגשימה את מטרתה המפורטת לעיל, של העדפת חסכון לגיל הפרישה בלבד, אך ניתן היה להגשים את אותה מטרה בדרך אלגנטית יותר, שאינה פוגעת פגיעה מיותרת בעובדים ובתמריץ לחסכון לטווח ארוך בקרב העובדים הגלום בהטבות המוענקות כיום בגין ההפקדות בקופות גמל לתגמולים.
הדרך כאמור הינה התניית הפטור בגין משיכת כספי התגמולים במשיכתם בגיל הפרישה בלבד וקביעת תקרה משותפת אחת להפקדות בקופות גמל לקצבה ולתגמולים לגיל הפרישה תוך איחוד התקרות הקיימות כיום לעניין ההפקדות בקופות גמל לקצבה ולתגמולים, דהינו התקרה של סך כ ? 34,000 ?.
לדעתנו, אימוץ הדרך שבה בחרה הועדה יפגע קשות ברשת הביטחון הסוציאלי של העובדים, שכן העובדים יעדיפו לקבל כבר היום את הכספים שהיו מופקדים על ידם בעבר לקופות גמל לתגמולים ולצרוך יותר כבר היום או להשקיע באפיקים מסוכנים, בהם התשואה גבוהה יותר, אך גם הסיכון גבוה יותר. ולכן קיים חש נטל נוסף על המדינה בעת שהעובדים כאמור יגיעו לגיל הפרישה.
אברהם אלתר, עו"ד avi@altertax.co.il
הלנה בן ברוך, עו"ד
משרד דר' א. אלתר ושות' עורכי דין http://www.altertax.co.il
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



