סחלבים
הסחלב מקורו מהאזורים הטרופיים
סחלבים ידועים כמי שאינם קלים לגידול, אך סוג אחד הקרוי בן ? פרפר חזק קצת יותר מהאחרים ועל כן ניתן לגדלו בכל בית בתנאים מסויימים המתאימים לסוגי הפרחים כמו הסחלב.
בן פרפר שייך למשפחת הפרחים מסוג הסחלבים בין הגדולות במשפחות הצמחים. מתאים לגדלו בעציצים בלבד ובתוך הבית. הוא פורח במשך מספר חודשים ופריחתו היא בחורף ובאביב. ניתן למצוא אותו גם בעונות אחרות. הסחלב דורש שפע של אור אך לא שמש ישירה.הסחלב פורח בשלל צבעים וסחלב שהינו פורח מחירו יותר גבוה. הסחלב סובל ממלחים ועל כן רצוי להשקותו במים מזוקקים או במי גשמים .את הסחלב צריך להשקות פעם בשבוע ולרסס סביבו בימים חמים ויבשים. על ידי טיפול נאות הסחלב יכול להחזיק כ?20 שנה . כדי שימשיך לפרוח צריך לגזום את הענף שסיים לפרוח בחלקו התחתון.הסחלב מכיל פקעות, ובעבר טחנו את הפקעות והשתמשו בהם למשקה ה"סחלב".
פסטיבל פרחים בעולם
ב?25 למאי ברודוס יוון יוצאים אנשי רודוס לרחובות כדי לחגוג את בוא הקיץ בתהלוכת פרחים. הם מקשטים את הרחוב המרכזי של העיר במאות פרחים ובהמשך מתקיימות תהלוכות מיצגים שכולה פרחים . לאורך המסלול דוכנים מציעים אוכל מקומי משובח ויין תוצרת האי.
ב?20 עד ה24 למאי תערוכות פרחים בצלסי לונדון,אנגליה. התערוכה כוללת למעלה מ-100 תצוגות של עיצובי גנים, למעלה מ-20 גנים גדולים ו?27 גנים קטנים ואין ספור פרחים .
ב?2 עד ה-19 למאי אוטווה , קנדה אחד מפסטיבלי הצבעוניים הגדולים בעולם שכולל מעל 100 אלף פרחים . אתרים שונים לאורך 15 קילומטר בין אוטווה וגאטינו. כולל גם מגוון פעילויות למשפחה .
הולנד-בין מחצית מרץ למחצית מאי מידי שנה בפארק קוקנהוף ליד העיירה ליסה שוק הפרחים העולמי . פארק שכולל גם שטחים פתוחים , תצוגות שונות . שישה מליון פרחים ,שילוב של צבעים ויצירתיות . ישנן חנויות לממכר פקעות שורשים וזרעים של פרחים.
טחנת הרוח שבמקום מהווה מצפה אל שדות פרחים שמחוץ לפארק.
בורסת פרחים בהולנד שניתן לבקר בה בכל תקופה בעיירה אלסמיר הסמוכה לשדה התעופה שליד אמסטרדם.הבורסה פעילה חמישה ימים בשבוע.
התוצרת מוצבת על גבי עגלות שמוסעות במסלול בתוך האולם ואילו המבקר יכול ללכת במסלול מיוחד כדי לא להפריע למהלך המסחר. שפע של פרחים וצמחים .
תהלוכת פרחים בעיקר באביב אך ישנה גם בקיץ ובסתיו. ההולנדים ידועים כחובבי פרחים באמסרדם ומחוצה לה. באזור שבין הארלם שבצפון לליידן. תהלוכות של סידורי פרחים וקשירתם לכלי הרכב והכל נעשה בהתנדבות.
בעיירה דלפט ואוטרכט בימי חמישי מתקיים שוק וניתן להנות משוק פרחים עשיר וססגוני.
מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי
|
כלים שימושיים למאמר: |



