דף הבית  >>   >>  הרשם | התחבר

רוטב לסלט ירוק 

מאת    [ 20/05/2008 ]
מילים במאמר: 281   [ נצפה 31687 פעמים ]
articles.co.il


 
 

הרשם כעת לרשימת התפוצה!
קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
בנושאי מתכונים ואוכל
דואר אלקטרוני:

להבדיל מהסלט הערבי הקצוץ דק, אשר בדרך כלל מסתפק לו במעט מלח, שמן זית ולימון, הסלט הירוק דורש מעט יותר. יכול להיות שזה בגלל הטעם הלא מודגש של החסות למיניהן, ויכול להיות שיש לייחס זאת למרקם הכל כך אורירי - אבל אין ספק שמבחינת רוטב - החסה דורשת יותר.

ראשית אגדיר מהו סלט ירוק לראייתי: סלט ירוק הוא סלט בו העלים הירוקים תופסים את מירב הנפח. המרכיבים האחרים של הסלט הירוק לא ממש חושבים - העיקר שיהיו בו עלים ירוקים, והרבה: רוקט, חסה ערבית, חסה אמריקאית, חסה מסולסלת עלי חמציץ, או כל עלים אחרים ובלבד שיהיו ירוקים.

וכעת - לרוטב.

הבסיס לרוטב יהיה תמיד שמן זית, חומץ בסמתי וחרדל - ביחס שווה (נגיד רבע כוס כל אחד מהם, לשומרי המשקל - פחות שמן זית).

את המליחות נותן המלח, וקצת פלפל לא יזיק  - בערך חצי כפית שטוחה מכל אחד.

מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת, מנערים היטב, ומוזגים מעל הסלט לפני ההגשה. את הסלט מערבבים. אם לוקחים את הסלט לפיקניק - אפשר לשמור את הרוטב בצד עד להגשה.

ועכשיו למרכיב הסודי - המרכיב המתוק. אני אוהבת להשתמש בריבה מתוקה - תותים או פירות יער, בערך כף אחת. אפשר להחליף בדבש, אבל זה פחות מעניין. ואם רוצים באמת לעשות את כל הסיפור מעניין - לא לשכוח לחתוך לתוך הסלט גם פרי מתוק - חמץמץ כמו שזיף, תאנה בשלה וכו'.

למאותגרים אילתורית (אלה שקשה להם לאלתר), להלן מתכון לסלט ירוק עם רוטב:

מרכיבים לסלט


    • 5 עלי חסה (רגילה, ערבית או אמריקאית)
    • חצי צרור עלי רוקט
    • 2 עגבניות
    • 2 מלפפונים
    • שזיף חתוך לקוביות (או אפרסק או שתי תאנים או גרעיני רימון)

מרכיבים לרוטב


    • חצי כפית מחוקה של מלח
    • חצי כפית מחוקה של פלפל
    • רבע כוס שמן זית
    • רבע כוס חרדל
    • כף גדושה ריבה (עדיף "מעדן פרי" ללא סוכר)
    • רבע כוס חומץ בן יין

זורקים את כל מרכיבי הסלט לקערה, מערבבים את הרוטב היטב בצנצנת, ומוזגים מעל הסלט.

בהצלחה!

מיכל הנה מבעלי בית בד בוסתן אשתאול - שמן זית עברי.
באתר ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה, תוצרת בוטיק בוסתן אשתאול, ולקבל מידע על שירותי בית הבד.
לרכישת שמן זית:
http://www.egarden.co.il/

מקור המאמר: Articles.co.il/מיכל מורנו


אהבת את המאמר? שתף בבקשה!

תגיות של המאמר:
רוטב לסלטרוטברטביםסלט ירוקלסלט ירוקמתכוני סלטיםסלט חסה

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    מורנו, מיכל. (20/05/2008).  רוטב לסלט ירוק. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:24/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=19260

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    מורנו, מיכל. "רוטב לסלט ירוק" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 20/05/2008
    נדלה בתאריך:24/04/14 מ:http://www.articles.co.il/article.php?id=19260

  •  מאמרים אחרונים מאת מיכל מורנו
       תגיות של זנב ארוך וכיצד הן יכולות לעזור לכם להגיע ליותר לקוחות
       3 דרכים יצירתיות לפרסום מותגי מזון ברשת החיפוש
       משווק - על אסטרטגיית תוכן שמעת?
       התוכן הוא המלך, ההקשר הוא האלוהים
       מדיניות הפרסום בגוגל בתחום האשראי החוץ בנקאי והממשל האמריקאי
       מדידת יחס המרה - היתרון האמיתי של השיווק החדש לעומת השיווק הישן
       שיווק בניוזלטר - כמה פותחים את הדיוור שלכם?
       על ברווזים עיתונאיים, סטטוסים ויראליים, פייסבוק וגוגל
       פורמטים של מודעות וידאו ביוטיוב
       חדש בפייסבוק: סנכרון תמונות
       הנעת גולשים לפעולה - איך עושים את זה?
       פרופילים מזוייפים ופרסום בפייסבוק
       אפליקציות באייפוד טאצ' לא עולות - מה עושים?
       מחסום כותבים - מה עושים עם זה?
       פייסבוק אנליטיקס - יום אחד זה יקרה




    מאמרים

    ©2012 כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
    כתיבת מאמרים

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב